• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۱۹۳۵۱
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۳
اجتماعی » تعاون و اشتغال

نیازمند برخی اصلاحات در نظام رفاه و تامین اجتماعی هستیم

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی: با مقررات فعلی امکان بازنشستگی در ۳۸ سالگی وجود دارد که احتمالا در دنیا بی نظیر است و افرادی در اوج توانمندی و تجربه از چرخه تولید خارج می‌شوند و یا جای جوانان جویای کار را در مشاغل دیگری اشغال می‌کنند.

نیازمند برخی اصلاحات در نظام رفاه و تامین اجتماعی هستیمبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، دکتر مصطفی سالاری در مراسم اختتامیه همایش ایران ۱۴: رفاه و تامین اجتماعی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: مهمترین بحث ما در حوزه رفاه و تامین اجتماعی لزوم ایجاد سازوکار موثری برای تنظیم‌گری نظام رفاه اجتماعی است. در شرایط فعلی بیمه‌های مختلف ذیل وزارت خانه‌های متعدد قرار دارند و در حوزه اجرا آثار آن را می‌بینیم.
وی افزود: با قوانین و مققرات جاری کشور برای ایجاد پوشش بیمه‌ای برای گروه‌های مختلف، دولت سالانه حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تعهد دارد. در جا‌هایی ۱۰۰ درصد تعهد کارفرما برعهده دولت قرار گرفته است بدون اینکه نیاز باشد و از سوی دیگر در برخی حوزه‌ها نیاز به حمایت بیشتر از سوی دولت هستیم.
سالاری تداوم شرایط فعلی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: انباشت بدهی دولت و عدم امکان پرداخت آن می‌تواند در آینده بن بست‌هایی ایجاد کند که کیفیت و پایداری خدمات را با چالش مواجه می‌کند و اصلاحات پارامتریک برای پیشگیری از این چالش‌ها از الزامات قطعی است.
وی با بیان اینکه سن افراد باید ملاک بازنشستگی باشد، اظهار داشت: در اکثر کشور‌ها چیزی به عنوان سنوات برای بازنشستگی مطرح نیست و افراد بر اساس سن بازنشسته می‌شوند و در زمان بازنشستگی بر اساس سنوات بیمه پردازی حقوق متفاوت می‌گیرند.
سالاری با تأکید بر اینکه بازنشستگی در سنین حدود ۴۰ سال هیچ گونه توجیه اقتصادی و اجتماعی ندارد، گفت: در اصلاحات پارامتریک نیازمند تغییرات اساسی هستیم و اگر چنین اصلاحاتی را اجرا نکنیم در میان مدت و بلند مدت با مشکلات اساسی مواجه خواهیم شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به وضعیت برخی از صندوق‌های بازنشستگی که دولت عهده دار تعهدات آن‌ها است، گفت: بازنشستگان بسیاری از صندوق‌ها حقوق بگیر دولت هستند و ادامه وضعیت فعلی این افق را پیش روی سازمان تأمین اجتماعی نیز قرار خواهد داد که با توجه به حجم تعهدات تأمین اجتماعی انجام این کار از عهده دولت خارج خواهد بود.
سالاری انجام اصلاحات پارامتریک و پذیرش ضرورت این اصلاحات را از مسائل بسیار برای نظام تصمیم گیری کشور دانست و گفت: منافع گروه‌های مختلف نباید ما را از تصمیم گیری ملی باز دارد و باید اصول و منطق فعالیت اقتصادی و مدیریت صندوق‌های بیمه گر را پیاده‌سازی کنیم.
وی افزود: اگر افراد در سن منطقی بازنشسته شوند و از بازنشستگی زودهنگام و غیر منطقی جلوگیری شود، افزایش منابع تأمین اجتماعی می‌تواند باعث تسهیل در مقررات از کارافتادگی و ارتقای خدمات درمانی شود.
سالاری گفتمان سازی و پذیرش اجتماعی برای اصلاحات پارامتریک را از ضروریات دانست و تصریح کرد: موضوع زمان نیز در اینگونه اقدامات اهمیت زیادی دارد و اصلاحات نباید زمانی انجام شود که دیگر دیر شده باشد.
وی با تأکید بر اینکه تامین اجتماعی هنوز وارد شرایط بحرانی نشده است، گفت: این سازمان با شرایط خطرناک فاصله دارد، اما باید به درستی و با دید بلند مدت برای این سازمان تصمیم گیری شود.
روزبه کردونی، رئیس موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی نیز در این مراسم گفت: استفاده از تجربیات یک قرن گذشته در حوزه رفاه و تامین اجتماعی موضوعی مهم و مورد نیاز برای موفقیت در برنامه‌ریزی‌های جاری و آینده است.
وی افزود: همایش ایران ۱۴: رفاه و تامین اجتماعی به مدت ۳ روز برگزار شد و شرکت کنندگان در ۷ پنل تخصصی به طرح دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند. مقالات متعددی نیز به این همایش ارسال شده است که به زودی منتشر می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پتروشیمی لردگان در چهارمحال و بختیاری نقطه درخشان صنعت در مسیر دستاورد‌های انقلاب
آذربایجان غربی جزو ۵ استان اول کشور در ذخایر معدنی
افتتاح بیش از هزار طرح با اعتباری بیش از ۶ هزار میلیارد تومان در ساوجبلاغ
رضایی: ۱۰ نفره نمی‌شدیم استقلال گل بزن نبود
جمعه ۱۷ بهمن، مراسم تشییع آیت الله سید مرتضی محمودی گلپایگانی
 افتتاح چندین طرح عمرانی در مناطق مختلف استان قزوین 
عطرافشانی مزار شهدای شهر جغتای
گازرسانی به آخرین روستا‌های قزوین در مراحل پایانی
افتتاح طرحهای برق رسانی در شهرستان زاوه با ۵۸ میلیارد تومان هزینه
ساپینتو: خوش شانس بودیم که بردیم
تکریم مقام شامخ شهدا در میهمانی لاله‌ها استان قم
به امتیاز بازی فردا نیاز داریم
از جبهه‌های دفاع مقدس تا آن سوی مرز‌های ایران
شتاب توسعه انرژی خورشیدی در خراسان جنوبی
مزار شهدای استان ایلام، گلباران شد
۸ حمله هوایی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
لزوم حمایت از هنرمندان متعهد و تقویت ارتباط با جوانان
اعلام عزای عمومی در روز جمعه ۱۷ بهمن در شهرستان ورامین
آغاز عملیات اجرایی نخستین پاسگاه محیط‌بانی دریایی کشور
جشن نیمه شعبان در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)