• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۰۲۴۸
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۹
سیاسی » انتخابات

لزوم توجه نامزد‌ها به اولویت‌های واقعی

آقای الیاس نادران نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR درباره وظایف نامزد‌ها برای مشارکت حداکثری گفت: نامزد‌ها به اولویت‌های واقعی توجه کنند تا مردم قانع شوند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای؛ رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی (۱۴۰۰/۳/۶) درباره راه افزایش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری فرمودند: «عموم مردم دنبال اسم این و آن نیستند؛ دنبال این هستند که ببینند چه کسی دارای یک قوّت عمل یا قوّت اراده‌ای است، [دارای]یک کارآمدی‌ای است که میتواند مشکلات کشور را از میان بردارد؛ دنبال این هستند. اگر نامزد‌هایی که امروز در صحنه‌اند بتوانند بیان کنند و به مردم نشان بدهند که دارای این کارآمدی هستند، مردم پای صندوق‌ها هم میروند و مشارکت بالایی هم خواهد بود ان‌شاءالله به توفیق الهی. مهم این است که نامزد‌ها بتوانند مردم را قانع کنند.» پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در گفت‌وگویی با آقای دکتر الیاس نادران، استاد اقتصاد و نماینده مجلس شورای اسلامی به تبیین چیستی و چگونگی مطالبه‌ی اندیشه‌ورزانه از عالمان دینی پرداخته است.
لزوم توجه نامزد‌ها به اولویت‌های واقعی
نکته‌ای که رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح کردند، تشویق و تحریص مردم برای افزایش مشارکت و شرکت در انتخابات است. به نظر شما جریانات سیاسی، نخبگان و چهره‌هایی که به‌نوعی در عامه‌ی مردم نفوذ دارند، چه تکلیفی برای این کار دارند؟
جریانات سیاسی یک وظیفه قبل از ثبت‌نام، یک وظیفه بعد از ثبت‌نام و یک وظیفه هم بعد از اعلام نتایج رسیدگی به صلاحیت‌ها دارند. طبیعتاً بخش اعظمی از آنچه در صحنه‌ی سیاسی کشور اتفاق می‌افتد، ناظر به مسئولیت جریانات سیاسی قبل از ثبت‌نام است؛ یعنی پالایش و انتخاب افراد دارای ظرفیت و سابقه‌ی روشن و قابل دفاع، جزو وظایف جریانات و نخبگان سیاسی کشور است. اگر انتخاب نادرستی کرده باشند، نباید به هیئت ناظر ایراد بگیرند که چرا نظارتتان را درست انجام دادید.
بعد از اعلام صلاحیت‌ها، نخبگان سیاسی کشور فارغ از جریانات سیاسی و جناح بندی‌های گروهی، قبیله‌ای و طایفه‌ای وظیفه دارند مردم را به حضور در صحنه‌ی رقابت‌های سیاسی و انتخاباتی تشویق کنند؛ چراکه مشارکت بالای مردم پشتوانه‌ی مقبولیت بالای نظام و شخص رئیس‌جمهور است.
 
نکته‌ی دیگری که رهبر انقلاب مطرح کردند اینکه مشارکت مردم در انتخابات نسبت مستقیمی با قانع‌شدن آن‌ها در زمینه‌ی کارآمدی نامزدهاست. به نظر شما نامزد‌هایی که وارد حوزه‌ی رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شوند چگونه می‌توانند افکار عمومی را در این‌باره اقناع کنند که توانایی ارتقاء کارآمدی دستگاه اجرایی را دارند؟
نامزد‌های ریاست‌جمهوری که از مراحل مختلف عبور می‌کنند و صلاحیتشان توسط شورای محترم نگهبان تأیید می‌شود، افراد ناشناخته‌ای نیستند. این افراد سابقه‌های زیادی در حوزه‌های مدیریتی دارند و بخشی از قضاوت مردم ناظر به کارآمدی آن‌ها در حوزه‌هایی است که ایفای وظیفه کردند. در واقع سابقه‌ی مدیریتی آن‌ها می‌تواند مردم را قانع کند.
بخش دیگر آن هم به میزان واقع‌بینی شعار‌های داده شده برمی‌گردد. اگر نامزدی ادعا کند که یک‌شبه همه‌ی مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور را حل می‌کند، طبیعی است که این کار شدنی نیست و مردم این ادعا را به‌راحتی نمی‌پذیرند. بنابراین، هم سابقه‌ی مدیریتی افراد و هم واقع‌بینی در شعار‌ها و برنامه‌ها و منسجم‌بودن می‌تواند کمک کند. به نظر من اگر جلسات کارشناسی در تضارب آراء گذاشته شود، نه منحصراً در نقد برنامه‌های دیگران، بلکه در ارائه‌ی درست چهارچوب برنامه‌هایی که نامزد‌ها دارند، می‌تواند مردم را قانع کند که این فرد آیا توانمندی‌های فردی و جمعی با تیمی که می‌خواهد کشور را اداره کند در مجموعه‌اش وجود دارد یا ندارد. بنابراین، تیم مدیریتی هم می‌تواند به اقناع مردم کمک کند که آیا کارآمدی در این نامزد و مجموعه‌ی مدیریتی‌اش وجود دارد یا ندارد.
 
نکته‌ی بعدی که بین مردم و مسئولان مطرح است، برنامه‌ی مشخص برای مسائل و اولویت‌های اصلی کشور است. در ساختار‌های سیاسی کشور با توجه به وضعیت فعلی و ظرفیت‌هایی که هست، به‌طور مشخص و مصداقی چطور می‌شود از نامزد‌ها درباره‌ی اولویت‌های اصلی کشور پیگیری کرد؟ چه ضمانت‌های اجرایی در این‌باره هست؟
اصل ۵۷ قانون اساسی تفکیک وظایف قوا را مشخص‌کرده و هرکس در حیطه‌ی وظایف خودش مسئولیت‌هایی دارد. قوه‌ی مجریه هم در جریانات مختلف اجتماعی کشور تأثیر بسزا و غیرقابل مقایسه‌ای با سایر نهاد‌ها دارد.
امروز اولویت‌های واقعی مردم مسائل معیشتی، اقتصادی، اشتغال، تولید و ... است که سال‌ها به‌دلیل ناکارآمدی و تحریم مطالبه‌ی اوّل کشور بوده است. دیروز هم رهبر انقلاب تأکید داشتند که نامزد‌ها به‌دنبال اولویت‌های واقعی بگردند. من فکر می‌کنم اگر نامزد‌ها برای اولویت‌هایی که مردم با آن درگیرند برنامه داشته باشند و مردم را قانع کنند که این برنامه‌ها واقع‌بینانه و عملیاتی است، ان‌شاءاللّه موفق می‌شوند.
 
پیش‌بینی شما از مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ چیست؟
به نظرم مشارکت امسال علی‌رغم همه‌ی محدودیت‌هایی که کرونا ایجادکرده، نسبت به دوره‌های قبل ان‌شاءاللّه کمتر نخواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)