• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۰۵۷۱
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۲
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

مصون ماندن ۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی از ملخ صحرایی

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از مبارزه با آفات ملخ صحرایی در ۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سال زراعی جاری خبر داد.

آقای کیخسرو چنگلوایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما گفت:در سال زراعی جاری در سطح ۱۵ هزار هکتار از اراضی باغی و زراعی مبارزه با آفت ملخ صحرایی صورت گرفته و خوشبختانه تاکنون هیچ آسیبی به محصولات کشاورزان وارد نشده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا پایان تیرماه احتمال هجوم دسته‌های جدید ملخ صحرایی وجود دارد و ممکن است با چندین برابر وضعیت فعلی مواجه شویم.

وی گفت: البته تمام پیش‌بینی‌های لازم برای مبارزه با این آفت صورت گرفته و تدارکات لازم انجام شده از جمله اینکه سم به اندازه کافی از فائو همچنین کشور هندوستان خریداری شده، همچنین کمک‌های خارجه نیز برای انجام این مبارزه از فائو دریافت شده و هیچ کمبودی در این خصوص وجود ندارد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در سال زراعی ۹۷ که هجوم ملخ‌های صحرایی آغاز شد، در سطح ۷۵۰ هزار هکتار مبارزه صورت گرفت در سال زراعی ۹۸ این سطح به ۴۱۵ هزار هکتار رسید، در سال ۹۹ نیز در حدود همین سطح مبارزه انجام شد که اگر این مبارزات صورت نمی‌گرفت روزانه این آفت ۱۱.۵ میلیارد تومان تنها به تولید گندم کشور آسیب وارد می‌کرد.

چنگلوایی گفت: تاکنون بابت هجوم این آفت هیچ آسیبی به محصولات زراعی و باغی وارد نشده و به کشاورزان قول می‌دهیم که از این پس نیز با تدابیر اندیشیده شده به محصولاتشان خسارتی وارد نمی‌شود.

روند افزایشی آفت سن در گندم‌زار‌ها

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در سال زراعی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ تاکنون با بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آفت سن گندم مبارزه شده و این در حالی است که سال گذشته در مدت زمان مشابه این آفت در ۷۶۰ هزار هکتار از گندم زار‌ها وجود داشت و این بیانگر روند افزایشی در هجوم سن گندم به گندم زارهاست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: با توجه به اینکه قیمت سموم پنج برابر شده این نگرانی وجود دارد که کشاورزان به خاطر این افزایش قیمت، مبارزه لازم با این آفت را انجام ندهند، ولی خوشبختانه این اتفاق نیفتاد و کشاورزان علی‌رغم هزینه‌های سنگین کار مبارزه با آفت را انجام دادند.

چنگلوایی گفت: برای کاهش هجوم این آفت گندم زار‌ها طرح‌های خاصی دیده شده مبنی بر اینکه پیش از هجوم آفت و در دوره‌های طلایی دو تا سه روزه کانون‌های آن کوبیده شود و به این ترتیب میزان هجوم این آفت به گندم‌زار‌ها به شکل قابل توجهی کاهش یابد.

وی افزود: اگر از طرح‌های آماده شده حمایت لازم صورت گیرد بدون شک در میزان هجوم این آفت به گندم‌زار‌ها شاهد کاهش چشمگیری خواهیم بود.

از تولید سموم در داخل کشور حمایت می‌کنیم

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: بدلیل تحریم‌های اعمال شده بر کشورمان و افزایش سطح دسترسی نظارت می‌بایست از تولید داخل سموم حمایت همه جانبه صورت گیرد.

چنگلوایی گفت: در حال حاضر بیش از ۹۸ درصد نیاز سالانه ۳۵ هزار تنی برای سموم به صورت واردات تامین می‌شود، ولی امیدواریم با حمایت از شرکت‌های تولیدکننده داخلی شاهد آن باشیم که بخش قابل توجهی از این سموم در داخل کشور تولید شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: اخیراً نامه‌ای هم به انجمن تولیدکنندگان سموم کشور داده‌ایم و خواستار آن شدیم که به ما اعلام کنند ظرفیت تولید چه آفت‌کش‌هایی در داخل کشور وجود دارد که واردات آن‌ها را ممنوع کنیم و نیاز را با تولید داخلی برطرف کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)