• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۲۲۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۲
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

تشکیل کنسرسیوم صادرات سیمان و بهبود فرایندها، اهداف اصلی میز صنعت سیمان

دومین جلسه میز صنعت به میزبانی سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد و مشکلات و چالش‌های این صنعت به همراه راهکار‌های پیشنهادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تشکیل کنسرسیوم صادرات سیمان و بهبود فرایندها، اهداف اصلی میز صنعت سیمانبه گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، در این جلسه که با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران عامل بورس کالا و فرابورس ایران و مدیران ارشد صنعت سیمان برگزار شد، مدیران شرکت‌های فعال در صنعت سیمان از جمله شرکت سیمان تهران، شرکت سیمان فارس، شرکت سیمان ساوه، هلدینگ سیمانی غدیر و سرمایه گذاری توسعه صنایع سیمان نیز به صورت مجازی و از طریق ویدئو کنفرانس حضور یافتند.
مقرر شد با تداوم این جلسات برای صنعت سیمان، مقدمات لازم جهت تشکیل کنسرسیوم صادرات سیمان و بهبود فرایند‌های پذیرش محصول شرکت‌های سیمانی در بورس کالا فراهم شود.
در ابتدای جلسه، دکتر دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص دلایل راه اندازی میز صنعت صنعت سیمان گفت: بازار سرمایه در سال‌های اخیر جایگاه خاصی از نظر حضور گسترده سهام داران پیدا کرده است. اهمیت بازار سرمایه به حدی است که امروزه در موضوعات سیاسی روز از جمله انتخابات، حجم بالایی از مطالب طرح شده، مربوط به بورس است و این نشان از جایگاه مهم بازار سرمایه در کشور دارد.
وی افزود: از سوی دیگر صنعت سیمان نیز یک صنعت مهم و استراتژیک است و سرمایه گذاری قابل توجهی در این صنعت در کشور انجام شده است. اما این صنعت گرفتار مشکلاتی است که باید در یک تعامل دو طرفه با بازار سرمایه این مشکلات برطرف شود از این رو راه اندازی میز صنعت به عنوان یکی از راهکار‌های مدنظر جهت ایجاد تعامل بیشتر بازار سرمایه و صنعت پیشنهاد شد.
آقای دهقان دهنوی خاطر نشان کرد: این میز در قدم اول نقش مشاورتی دارد و از طریق تعامل ارکان مختلف بازار سرمایه، صنعت چالش‌ها و مشکلات بررسی خواهد شد. در این میز تمامی تولیدکنندگان سیمان، انجمن‌های مربوطه، بدنه علمی و پژوهشی و نهاد‌های مالی از جمله تامین سرمایه‌ها میتوانند حضور یابند. ضمن آنکه می‌توان از نظرات نهاد‌های سیاستگذار از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز پژوهش‌های مجلس و نمایندگان مجلس در این جلسات بهره برد.
وی افزود: این جلسات باید منجر به تهیه و تدوین راهحل‌های مشخص برای رفع مشکلات شود و مشخص شود که چه قوانین و مقرراتی برای رفع چالش‌های موجود مورد نیاز است تا در نهایت با رفع این چالش‌ها و رشد و توسعه صنعت، بازار سرمایه نیز منتفع شود. 
وی هدف دوم از برگزاری این میز را تجمیع نظرات و تقویت توان نیروی کارشناسی دانست و گفت: میز صنعت با این هدف برگزار می‌شود تا نظرات کارشناسی را جمع آوری کند. در تمام دنیا نیز مرسوم است که نظرات کارشناسی در قالب جلسات، گفتگو، مذاکره، نشست‌ها و همایش‌های متعدد تبدیل به یک خواسته عمومی شده و نهایتا برای آن پاسخی مناسب تهیه شود. از این رو تلاش خواهد شد در میز صنعت نیز راهکار‌های لازم تهیه و تنظیم شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: هر تصمیمی که در کشور برای صنایع بورسی اتخاذ می‌شود به این معنی است که بر منافع سهامداران تاثیر گذاشته است، از این رو برای سهامدار مهم است که تصمیمات اتخاذ شده در جهت منافع او بوده یا خیر و ما میتوانیم در قالب میز‌های صنعت این پیام را به خوبی منتقل کنیم. 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه سومین زمینه بهره مندی از میز صنعت را تامین مالی دانست و گفت: هر صنعتی نیاز به تامین مالی دارد و بازار سرمایه در حال حاضر مهمترین کانال تامین مالی در کشور است و استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای هر صنعت موضوع مهمی است که می‌توان در این جلسات به بررسی آن پرداخت. به همین دلیل نیز نخستین میز صنعت برای پالایشی‌ها و دومین میز صنعت برای سیمان برگزار شد.
وی با تاکید بر تداوم جلسات گفت: با حضور افراد متخصص در این نشست ها، شاهد خروجی‌های مشخصی برای بهبود شرایط خواهیم بود.
 
دکتر دهقان دهنوی در خصوص دلایل انتخاب صنعت سیمان به عنوان دومین صنعت جهت برگزاری میز صنعت گفت: از روز نخست حضورم در سازمان بورس و اوراق بهادار، صنعت سیمان یکی از موضوعات اصلی بود و همواره این موضوع از سوی کارشناسان و تحلیلگران بازار مطرح می‌شد که صنعت سیمان به شدت از مسئله قیمتگذاری دستوری رنج میبرد، در نتیجه در یکی از نخستین اقدامات خود، موضوع این صنعت را پیگیری کرده و خواستار رفع شرایط ناعادلانه آن شدم.
 
رییس سازمان بورس گفت: در جریان این پیگیری‌ها همواره این سوال برایم مطرح بود که چرا مدیران عامل شرکت‌های سیمانی چنین انتقادی را مطرح نمیکنند و موضوع دستوری بودن صنعت سیمان تنها از سوی تحلیل گران بازار مطرح می‌شود، اما خوشبختانه در جریان مکاتبات با وزارت صنعت، معدن و تجارت، مشخص شد که سیمان از مصادیق قیمتگذاری نیست و وزیر محترم صنعت نیز مشخصا اعلام کرد که این وزارتخانه هیچ موضع و اصراری بر قیمتگذاری سیمان ندارد و از تغییر شرایط موجود استقبال خواهد کرد. در نهایت با همکاری مدیران صنعت سیمان کشور، زمینه عرضه سیمان در بورس کالا فراهم شد.
 
دکتر دهقان دهنوی با اشاره به معاملات سیمان در بورس کالا این رویداد را فرصتی جدید برای صنعت سیمان خواند و گفت: امید می‌رود با برگزاری این جلسات، برخلاف گذشته، تجربه‌ای موفق در عرضه سیمان در بورس کالا رقم بخورد تا منافع آن در نهایت به سهامداران بورس و فرابورس برسد. سهامداران در مدیریت شرکت‌ها و تصمیم گیری‌ها نقش زیادی ندارند، اما سازمان به عنوان وکیل سهامداران باید پیگیر منافع آن‌ها باشد.
 
وی افزود: خوشبختانه شرکت‌های بزرگ سیمانی درخواست عرضه محصول خود را ارائه دادهاند و ما باید به سمتی برویم که کل سیمان تولید شده در کشور در بورس کالا عرضه شود. بورس کالا یعنی شفافیت و جلوگیری از انتقال منافع سهامداران به جیب دلالان. عرضه سیمان در بورس کالا سپر دفاعی مناسبی را فراهم می‌کند و از این پس صنعت سیمان شامل سهمیه بندی، قیمت گذاری و مداخله افراد نخواهد شد.
رییس سازمان بورس در پاسخ به مشکلات بازارگردانی که از سوی برخی مدیران سیمانی در این جلسه مطرح شد گفت: ما در بازار سرمایه سهامدار عمده حرف‌های میخواهیم، کسی که میتواند خودش را متناسب با سیکل‌های بازار منبسط و منقبض کند و در شرایط مختلف اقدامات متعدد داشته باشد. یک سهامدار عمده باید در زمان رونق بازار، افزایش سرمایه داده و در زمان نزولی، از سهمش از طریق سهام خزانه و انتشار اوراق تبعی حمایت کند. این مکانیسم بازار سرمایه است.
 
وی به امکاناتی که برای هلدینگ‌ها فراهم شده است اشاره کرد و گفت: انتشار اوراق خرید سهام یکی از اقداماتی است که برای هلدینگ‌های سیمانی انجام شده و تلاش می‌شود روند آن سرعت بخشد تا بتوانند در زمان لازم از سهم خود در بازار حمایت کنند.
رییس سازمان با تاکید بر اینکه دستورالعمل بازارگردانی در قدم‌های بعدی اصلاح و بهبود می‌یابد، ادامه داد: هم اکنون نیز پیشنهاد‌های زیادی برای روانتر کردن و اصلاح آن ارائه شده است.
وی در پایان اعلام کرد: طی جلسات بعدی به موضوعات عملیاتی پرداخته شده و با حضور کارشناسان صنایع و متخصصان این صنعت زمینه بهبود فرایند‌های پذیرش و معاملات سیمان در بورس کالا و همچنین تشکیل کنسرسیوم صادرات سیمان، مورد بحث و بررسی کارشناسی و دقیق قرار خواهد گرفت.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سرمربی قزوینی در راه بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی
محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان رشت
ورود ۴۰۰ دستگاه اتوبوس دوکابین دیزلی تا پایان سال به ناوگان اتوبوسرانی
برگزاری جشنواره نان و جان در روستای قلعه نو خرقان شاهرود
بزرگداشت ۱۳ آبان، «روز ملی مبارزه با استکبار»
انتشار حذفیات منابع امتحانی آزمون سراسری ۱۴۰۵
اعلام محدودیت‌های ترافیکی روز ۱۳ آبان در یزد
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
همکاری چهره‌ها با مرکز امور نمایشی سیما
بارش باران در مشهد پس از ۱۵۰ روز
اجرای طرح طاها در خوزستان
کشف بیش از ۶ تن آرد فاقد مجوز در بوکان
ناپایداری شبکه، تهدیدی برای پایداری منابع انرژی تجدیدپذیر
سیاستمداران آمریکایی از دخالت در امور دیگران عبرت نگرفته‌اند
رژه دختران فاطمی در مینودشت
نواخته شدن زنگ جشنواره آب در مدارس چهارمحال و بختیاری
تعطیلی سینما‌ها در روز سه شنبه به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س)
خبر‌های کتابی سلام خبرنگار
داستان بلاتکلیفی یک پل پس از ۱۸ سال 
پیام دعوت مشترک برای حضور حماسی در راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
آخرین وضع مصدومان سپاهان
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)