• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۲۹۴۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۱
سمنان » اجتماعی
دانستنی های سلامت

راهکار‌هایی برای رفع مشکل کودکان خجالتی

خجالت در کودکان عیب و نقص نیست، بلکه یک خصوصیت اخلاقی است که نیازی به تنبیه والدین و شرمندگی آن‌ها ندارد.

راهکار‌هایی برای رفع مشکل کودکان خجالتیبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان ، خجالتی بودن یک ویژگی شخصیتی است که بسیاری از کودکان و حتی نوجوانان و بزرگسالان نیز درگیر این مسئله هستند. بسیاری از بزرگسالان در کودکی خجالتی بوده اند، پس نباید این مسئله در کودکان خشونت والدین را در پی داشته باشد و باعث شرمندگی شود، زیرا این خصوصیت در کودکان با صبر، حوصله، تشویق و حمایت والدین قابل اصلاح است.
اغلب کودکان خجالتی در احوالپرسی‌های معمول روزانه با دیگران مشکل دارند، هنگام احوال پرسی پشت والدینشان پنهان می‌شوند و بدون هیچ حرفی ساکت می‌ایستد. تنها کمی حمایت از طرف والدین، کودکان خجالتی می‌توانند به مدیریت کم رویی شان بپردازند. پس شما به عنوان والدین کودک خجالتی بهتر است با مطالعه دقیق این بخش مهم از نمناک راه‌های کمک به کودکتان را بیابید.

کمک کنید کودکان خجالتی با همسالان خود ارتباط برقرار کنند

استاندارد رفتار شناختی، درمانی برای اضطراب است که شامل کمک به افراد در مواجهه با شرایط بیمناک می‌باشد، بنابراین آن‌ها می‌توانند با ایجاد اطمینان این شرایط را کنترل کنند.
با این حال، زیر مجموعه فرزندان خجالتی که توسط روانشناسی گزل شناسایی می‌شوند، به وضوح نشان می‌دهد که نمی‌توانیم کودکان خجالتی را به موقعیت‌های اجتماعی وارد کنیم. برای کودکان خجالتی نابالغ و خجالتی پرخاشگر، نگرانی آن‌ها در رابطه با تعامل با هم سن و سالان به خوبی ایجاد شده است؛ همسالان آن‌ها واقعا تمایل به واکنش منفی با آن‌ها دارند!


تعامل با کودک خجالتی و گوشه گیر به جای مقابله
راهکار‌هایی برای رفع مشکل کودکان خجالتیکودکان خجالتی مجبور نیستند به طور جادویی برون گرا شوند تا بتوان با آن‌ها جور شده و دوست داشته شوند. قطعا در دنیا جایی برای یک سبک ساکت‌تر وجود دارد! آن‌ها نیاز دارند به یافتن راه‌هایی برای تعامل با این که چه کسی هستند و هم چنین منجر به واکنش‌های مثبت از سوی دیگران می‌شوند.

علایق کودک را دنبال کنید

کودکان با انجام کار‌های سرگرم کننده با هم دوست می‌شوند. فعالیتی که کودک از آن لذت می‌برد می‌تواند گامی برای دوستی باشد. اگر کودک بر فعالیت‌های سرگرم کننده متمرکز است، او کاری برای انجام دادن و صحبت کردن در مورد همسالان خود دارد و کم‌تر نگران احتمال تنهایی یا رد شدن است.

دستورالعمل‌های اجتماعی را آموزش دهید و تمرین کنید

راهکار‌هایی برای رفع مشکل کودکان خجالتیاغلب تعامل اجتماعی مستلزم بذله گویی هوشمندانه نیست، بسیاری از چیز‌هایی که ما به افراد دیگر می‌گوییم روتین است. به کودک کمک کنید تا ارتباط‌های اجتماعی ساده را از طریق بازی یاد بگیرد. برای مثال، خوش آمدگویی به افراد با ارتباط چشمی، صدای واضح و لبخند دوستانه باعث دوست یابی و جلب توجه می‌شود.

بر روی تعامل تمرکز کنید
بسیاری از کودکان خجالتی احساس راحتی بیشتری نسبت به یک فرد دارند. استراحت کردن و حضور در بازی می‌تواند به کودک خجالتی فرصتی برای تمرین مهارت‌های اجتماعی و تعمیق دوستی بدهد. داشتن حتی یک دوست که آن‌ها را دوست بدارد به کودکان کمک می‌کند تا احساس شادی کنند و کم‌تر مورد تهدید قرار بگیرند. در صورت نیاز به فرزند بگویید تا قبل از رسیدن مهمان چگونه رفتار کنند.

زمانی که دیگران صمیمی هستند، واکنش دهید
زمانی که بچه‌های خجالتی قادر به پاسخگویی به پیشنهاد‌های دوستانه دیگر کودکان باشند ، زمان اجتماعی آسان تری خواهند داشت. به کودک کمک کنید که مراقب رفتار‌های محبت آمیز کودکان دیگر باشد. این کار می‌تواند نشانه دوستی اولیه باشد، به کودک کمک کنید تا به گرمی پاسخ دهد.

صبور باشید
راهکار‌هایی برای رفع مشکل کودکان خجالتیبرطرف کردن خجالت در کودکان می‌تواند مدتی طول بکشد. همسالان ممکن است فورا متوجه نشوند که کودک شما برگ جدیدی پیدا کرده است. به توانایی کودک برای رشد و یادگیری اعتماد کنید. با راهنمایی و تلاش مداوم، کودک می‌تواند با کودکان دیگر ارتباط برقرار کند.
بسیاری از کودکان خجالتی هستند. اگر درک کنید این عبارت واقعا چه معنایی دارد، ممکن است تصمیم بگیرید که داشتن کودک خجالتی، چنین کیفیت منفی ندارد. خجالت می‌تواند کمک یا مانع برای کودک باشد و این بستگی به نحوه مدیریت آن دارد.

زمانی که خجالت به کودک کمک می‌کند
خجالت یک ویژگی شخصیتی است نه یک عیب. بعضی از بهترین آدم‌هایی که تا به حال در دنیا وجود داشته اند خجالتی هستند. این افراد تمایل دارند که شنوندگان دلسوز و افراد خصوصی باشند که حتی بدون گفتن یک کلمه، حضور خوشایند را از خود نشان می‌دهند.
بسیاری از افراد، خجالتی بودن را درک نمی‌کنند و خجالتی بودن را با مشکل برابر می‌دانند. آن‌ها بر این باورند که کودک خجالتی از تصویر ضعیف خود رنج می‌برد. بیشتر اوقات این برچسب بیش از پیش ناعادلانه است، بسیاری از کودکان خجالتی مفهوم رفتار خود را درک می‌کنند.

وقتی خجالت مانع است
راهکار‌هایی برای رفع مشکل کودکان خجالتیدر برخی از کودکان، خجالت تجلی مشکلات داخلی است، نه آرامش درونی، این کودک بیش از حد خجالتی است و عقب می‌نشیند از ارتباط چشمی اجتناب می‌کند و مشکلات رفتاری بسیاری دارد. مردم در حضور او احساس راحتی نمی‌کنند. وقتی در این فرد کوچک کاوش می‌کنید متوجه می‌شوید که او با عصبانیت و ترس به جای صلح و اعتماد عمل می‌کند. وقتی عمیق‌تر به کاوش ادامه می‌دهید، اغلب متوجه می‌شوید که او خیلی عصبانی است.

رفع خجالت در کودکان

برخی از کودکان پشت برچسب کودک خجالتی پنهان می‌شوند و بنابراین مجبور نیستند خود را به کسی نشان دهند که دوست ندارند. ایمن‌تر این است که هیچ چیزی رو نشان ندهیم، برچسب "خجالتی" بهانه‌ای برای توسعه ندادن مهارت‌های اجتماعی و دلیلی برای عدم استفاده از آن‌ها می‌شود.
کودک می‌تواند از "خجالت" به عنوان دفاع در برابر تلاش سخت‌تر و بهانه‌ای برای ماندن در همان سطح رشد مهارت استفاده کند. برای این کودکان خجالتی بودن نقص است و عزت نفس ضعیف آن‌ها را تقویت می‌کند. برای درمان خجالت باید عزت نفس او را افزایش دهید، این کودک به والدینی نیاز دارد که بتواند به آن‌ها اعتماد کند.

مهارت‌های اجتماعی را به کودک آموزش دهید:
مهارت‌های اجتماعی زیادی را می‌توانید به کودک آموزش دهید تا بر خجالت خود غلبه کند. به او یاد بدهید که چگونه:
با افراد جدید ملاقات کند ، به دیگران خوشامد بگوید ، گفتگو‌ها را آغاز کند ، در بازی شرکت کند ، ارتباط چشمی برقرار کند
و شنونده خوبی باشد‌
می‌توانید از عروسک ها برای ایفای نقش در وضعیت‌های مختلف استفاده کنید. به او یاد دهید چطور از عبارت‌های خاص مانند "سلام، اسم من ... " و "آیا من هم می‌توانم بازی کنم؟ " استفاده کند.

به کودک کمک کنید تا ارتباط اجتماعی و دوست داشته باشد:
راهکار‌هایی برای رفع مشکل کودکان خجالتیسعی کنید کودک را به تدریج در معرض کودکان و تنظیمات جدید قرار دهید. مثلا ممکن است از یک پارک بازدید کنید که در آن کودکان به طور منظم بازی می‌کنند، مجبورش نکنید که با بچه‌های ناآشنا ارتباط برقرار کند حتما برای سرگرم کردن او وقت زیادی صرف کنید.
در طول تعاملات اول، به فرزندتان کلماتی را که نیاز دارد با دوستان جدید صحبت کند را آموزش دهید. این کار را می‌توانید به طرق مختلف انجام دهید، در اینجا چند گزینه وجود دارد:
کسب تکلیف از او به طور مستقیم، مانند "به او بگویید که دوست دارید به آن‌ها کمک کنید، " یا "بپرسید چه بازی می‌کنند".
برای تشویق مکالمه با هر دو کودک صحبت کنید. مثلا ممکن است بگویید "   محمد ، می‌دانم که شما دوست دارید نقاشی کنید. علی هم نقاش بزرگی است. "

اهداف را مشخص کنید و به پیشرفت خود پاداش دهید:
با فرزندتان کار کنید تا اهداف رفتاری را تعیین کرده و پیشرفت او را پی گیری کنید. اقدامات کوچکی را شروع کنید و به تدریج بسازید. زمانی که فرزندتان به هدفتان می‌رسد، آن را روی نمودار پیشرفت مشخص کنید.
مهارت‌های اجتماعی جدید را تقویت کنید تا کودک یاد بگیرد. وقتی او را می‌بینید که سعی دارد بر خجالت غلبه کند، او را با محبت و گرمی تحسین کنید. مراقب باشید که این کار را در عموم انجام ندهی، زیرا کودک به احتمال زیاد خجالت زده می‌شود. به جای آن به او بگویید که در خلوت چه کار کرده است.

عزت نفس کودک را بسازید:
کودکانی که احساس خوبی نسبت به خود دارند، کم‌تر خجالتی هستند. نقاط قوت فرزندتان را مشخص کنید و آن‌ها را بسازید. آیا او خلاق است؟ ورزش کار است؟ ترویج این مهارت‌ها به کودک امکان می‌دهد که خود را فردی با استعداد و توانا ببیند. این حس اعتماد می‌تواند به او کمک کند تا در موقعیت‌های اجتماعی شجاع‌تر شود.

با معلمان ارتباط برقرار کنید:
راهکار‌هایی برای رفع مشکل کودکان خجالتیاگر کودک در پیش دبستانی و یا مهد کودک تحصیل می‌کند با معلمان همراه شوید. یک برنامه برای کمک به کودک ایجاد کنید تا بر خجالت خود غلبه کند. بار‌ها درباره استراتژی‌هایی که در خانه از آن‌ها استفاده می‌کنید با معلم صحبت کنید، با یکدیگر کار کنید تا اهداف کودک را تعیین کنید، با رویکرد سازگار هم در خانه و هم در مدرسه، می‌توانید نتایج تلاش‌های خود را افزایش دهید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
پس شما به عنوان والدین کودک خجالتی بهتر است با مطالعه دقیق این بخش مهم از >>>نمناک
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)