• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۳۳۵۶
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۸
بین الملل » غرب آسیا
در واکنش به گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی

غریب‌آبادی: آژانس دسترسی فراتر از پادمان نداشته است

نماينده کشورمان اعلام کرد آنچه که ایران انجام داده است، در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت بوده است.

غریب آبادی: آژانس دسترسی فراتر از پادمان نداشته استبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از وین؛ کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم ايران نزد سازمان‌های بین المللی در وین، در واکنش به انتشار گزارش جدید مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره اجرای برجام در ایران، در مصاحبه‌ای گفت: این گزارش در پرتو توقف اقدامات داوطلبانه و فراپادمانی از سوی ایران از تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ تهیه شده است.

مدیرکل آژانس در این گزارش تصریح کرده است که فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارتی آژانس در ارتباط با اجرای برجام، تحت تأثیر تصمیم ایران به توقف اجرای تعهدات هسته‌ای تحت برجام شامل پروتکل الحاقی قرار گرفته است.

غریب آبادی افزود: آنچه که جمهوری اسلامی ایران انجام داده است، در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت بوده است. این گزارش نیز به خوبی مبین اجرای تصمیم ۲۳ فوریه ایران است. در این گزارش آمده است، آژانس از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ به داده‌های جمع آوری شده بوسیله تجهیزات نظارتی خود دسترسی نداشته است؛ از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، ایران پروتکل الحاقی را اجراء نکرده است و همچنین اظهارنامه‌های خود در این رابطه را به‌روزرسانی نکرده است.

از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، آژانس قادر به انجام هیچ دسترسی تکمیلی تحت پروتکل الحاقی در سایت‌ها و اماکن ایران نبوده است؛ از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، ایران کد اصلاحی ۱/۳ را اجراء نکرده است؛ آژانس قادر نبوده است تا دسترسی روزانه از فردو و نطنز انجام دهد؛ ایران موجودی آب سنگین و تولید آب سنگین را به اطلاع آژانس نرسانده و به آژانس نیز اجازه نداده است تا بر ذخایر و میزان تولیدی آب سنگین نظارت نماید.

ایران به انجام برخی فعالیت‌های غنی سازی در مغایرت با برنامه بلندمدت غنی سازی خود، که در ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ به آژانس ارائه شده است، ادامه داده است؛ آژانس به اطلاعات مربوط به سانتریفیوژ‌ها و زیرساخت‌های آن‌ها در انبار دسترسی نداشته است؛ آژانس به اطلاعات مربوط به خروج ماشین‌های آی. آر ۱ از انبار برای جایگزینی با ماشین‌های معیوب دسترسی نداشته است؛ از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، ایران اظهارنامه‌های مربوطه به تولید و موجودی روتور‌های سانتریفیوژ و بیلوز را ارائه نکرده و همچنین به آژانس اجازه راستی آزمایی از این اقدام را نداده است.

از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، آژانس قادر نبوده راستی آزمایی نماید که آیا ایران ماشین‌های جدید آی. آر ۱ را برای جایگزینی با ماشین‌های معیوب تولید کرده است یا نه؛ آژانس قادر به راستی آزمایی مجموع ذخایر اورانیوم غنی شده ایران نبوده است و آنچه که در این گزارش در این مورد اعلام شده، بر اساس برآورد‌هاست؛ از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، آژانس به اطلاعات مهر و موم الکترونیک و سامانه‌های نظارتی غنی سازی دسترسی نداشته است؛ از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، هیچ اطلاعاتی یا دسترسی به اقدامات نظارتی در رابطه با انتقال UOC به یو. اف.۶ برای آژانس فراهم نشده است.

سفیر و نماینده دائم کشورمان در پایان، تصریح کرد: آمار و ارقامی که در این گزارش درباره نصب ماشین‌ها و یا ذخایر اورانیوم غنی شده آمده است، یا بر اساس برآورد‌های آژانس بوده و یا اینکه در چارچوب راستی آزمایی‌های پادمانی حاصل شده است و ارتباطی با اقدامات فراپادمانی ندارد.

 

ارسال نامه دکتر صالحی به مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین، از ارسال نامه دکتر علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد.
غریب آبادی افزود: در این نامه که در واقع پاسخ به نامه هفته قبل آقای گروسی می‌باشد و بخش کوتاهی از آن در گزارش اخیر مدیرکل آژانس نیز آمده، به گفتگوی تلفنی دو طرف درباره سرنوشت تفاهم فنی مشترک که در سوم خردادماه منقضی گردید، اشاره شد و آمده است: همانگونه که گفتم، ایران این بار تصمیم گرفت تا تفاهم فنی مشترک را تمدید نکند، اما با هدف تمهید فرصت بیشتر برای ایجاد پیشرفت و به نتیجه رساندن گفتگو‌های فنی ایران و آژانس، ثبت و نگهداری داده‌ها را برای یک ماه دیگر ادامه دهد.
نماینده ايران همچنین گفت که این نامه به تعاملات موجود میان ایران و آژانس در حوزه پادمان نیز پرداخته و در آن آمده است: ایران تاکنون حداکثر تلاش خود را در همکاری با آژانس به شیوه‌ای محتوایی و با ارائه توضیحات و پاسخ‌های ضروری بعمل آورده است. ما از آمادگی آژانس برای تعامل فعالانه و متمرکز با ایران با هدف حل و فصل چند موضوع پادمانی، بدون تاخیر، استقبال می‌کنیم و به شکل جدی انتظار داریم که این تعامل متقابل، به زودی منجر به نتیجه عملی در این زمینه شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پنج سپاهانی جزو بهترین‌های سه هفته اخیر لیگ والیبال
غبارروبی مساجد در آستانه ماه میهمانی خدا
حضور اعضای هیات رییسه در تمرین تیم ملی فوتبال بانوان
اختصاص اعتبار ۲۰ همتی برای توسعه روستاها و محرومیت‌ زدایی
راه شهدا را ادامه خواهیم داد
افتادن طشت رسوایی سردمداران جنایتکار آمریکایی و صهیونی با افشای پرونده اپستین
نایب‌قهرمانی تیم شنای دختران مشهد در مسابقات شنای مسافت کوتاه دختران کشور
تجلیل از فعالان و خادمان نماز در دیواندره
برگزاری یادواره شهدا در فراشبند
سلامت کامل اشیاء ایران در چین
پژمانفر : اطلاعات سامانه رفاه ایرانیان کامل نیست
دستگیری سارقین احشام توسط پلیس آگاهی فیروزآباد
بررسی وضعیت تسهیلات تکلیفی در کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان
تاکید بر انسجام و هم‌افزایی در جبهه فرهنگی کشور
تاکید بر جهاد تبیین برای جوانان و نوجوانان
سهمیه واردات ماشین آلات کشاورزی و ساختمانی فعال شد
دیدار رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با آقای عراقچی
دستگیری ۳ سوداگر مرگ با کشف بیش از ۲۱ کیلوگرم هروئین
قاب دیدنی شبکه سه در ماه مبارک رمضان
همدان بر سکوی سوم مسابقات هاکی بانوان زیر ۲۳ سال کشور 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
راه‌آهن سریع‌السیر ارومیه – تبریز؛ مسیر جدید رشد و تجارت در شمال‌غرب کشور
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
تجلیل ازدکتر رسول خدابخش دانشمند هسته‌ای کشور در اردبیل
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد
رونمایی از تندیس « سرباز وطن »
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۸ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۷ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
عنایت بخشی درگذشت  (۱ نظر)