• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۴۴۶۰
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
بین الملل
در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از فتح اندلس تا درگذشت آیت الله حکیم

امروز چهارشنبه دوازدهم خرداد سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با ۲۱ شوال سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با دوم ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از فتح اندلس تا درگذشت آیت الله حکیمبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( دوازدهم خرداد سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:

فتح اندلس توسط سپاه اسلام
۱۳۵۰ سال پیش، بنا بر اقوال تاریخی، در روز بیست و یکم شوال سال ۹۲ هجری قمری سرزمین آندلس - واقع در اسپانیای کنونی - توسط سپاه اسلام به فرماندهی طارق بن زیاد فتح شد.
طارق با حدود ۱۲ هزار سرباز، با کشتی ازتنگه‌ای میان مراکش و اسپانیا که به نام او جبل الطارق نامیده شده است، عبور کرد. او برای ترغیب سپاه خود به جنگ با دشمن، دستور داد تا کشتی‌هایی را که با آن‌ها از دریا عبور کرده بودند، آتش بزنند. در نتیجه مسلمانان با رشادت و شهامت تمام جنگیدند و اسپانیا را فتح کردند. مسلمانان در طول ۸ قرن حکومت در آندلس، مراکز متعدد فرهنگی و تاسیسات اقتصادی بوجود آوردند و برای دوره‌ای طولانی، این سرزمین، مهد تمدن اسلامی بود. اما در اواخر قرن نهم هجری قمری (اواخر قرن پانزدهم میلادی) پادشاهان اروپایی با استفاده از ضعف و غفلت مسلمانان در آندلس، آنان را شکست دادند و بدین ترتیب حکومت مسلمانان در این سرزمین از بین رفت.
تقویم تاریخ؛ از فتح اندلس تا درگذشت آیت الله حکیم
 
درگذشت ابن جبان، محدث، فقیه و مورخ مسلمان
۱۰۸۸ سال پیش درچنین روزی، بیست و یکم شوال سال ۳۵۴ هجری قمری «ابن حبان» (Ebn-e Habban) محدث، فقیه و مورخ مشهور قرن چهارم هجری قمری، درگذشت.
وی مقدمات علوم را از اساتید مشهور عصر خود آموخت و سپس به نیشابور ـ در شمال شرقی ایران ـ که در آن زمان، یکی از مراکز مهم کسب علم و دانش بود، رفت و به ادامه تحصیل پرداخت. ابن حبان از صاحب نظران در علم حدیث به شمار می‌رفت و دراین زمینه، آراء و نظرات ویژه‌ای داشت. وی چندین بار به مقام قضاوت در شهر‌های مختلف منصوب شد. ابن حبان کتابخانه شخصی خود را برای استفاده و نسخه برداری دیگر دانشمندان وقف کرد، اما بیشتر کتب او از بین رفته است. ازآثار باقی مانده ابن حبان می‌توان به «الثقات» و «روضه العقلاء و نزهه الفضلاء» اشاره کرد.
تقویم تاریخ؛ از فتح اندلس تا درگذشت آیت الله حکیم
 
درگذشت گاریبالدی، میهن پرست ایتالیایی
۱۳۹ سال پیش در چنین روزی دوم ژوئن سال ۱۸۸۲ میلادی گاریبالدی میهن‌دوست بزرگ ایتالیایی درگذشت.
جوزپه گاریبالدی Giuseppe Garibaldi میهن‌دوست بنام ایتالیا که در تامین وحدت وطن خود، جانفشانی بسیار کرد دوم ژوئن ۱۸۸۲ در ۷۴ سالگی درگذشت. گاریبالدی پس از آزادی مناطق متعدد ایتالیا از دست حکام مستقل، برای تحقق آرزوی دیرینش که شهر رُم بار دیگر پایتخت ایتالیا شود، با مردان خود دو بار به این شهر که در دست پاپ بود حمله بُرد. پادشاه کاتولیک فرانسه به کمک پاپ نیرو فرستاد و نظامیان فرانسوی که از لحاظ شمار و تسلیحات بر مردان گاریبالدی برتری داشتند تا مدتی مانع الحاق رم به ایتالیای واحد شدند. گاریبالدی یک جمهوری‌خواه بود، ولی به نظر اکثریت احترام می‌گذاشت و هنگامی که پارلمان ایتالیا رأی به پادشاهی امانوئله بر همه ایتالیا داد آن را پذیرفت مشروط بر این که حکومت در دست نخست وزیر باشد (نظام پارلمانی). نظام پادشاهی ایتالیا تا بعد از جنگ جهانی دوم ادامه داشت و دوم ژوئن ۱۹۴۶ با رفراندم به جمهوری تغییر یافت.
تقویم تاریخ؛ از فتح اندلس تا درگذشت آیت الله حکیم
 
درگذشت آیت الله حکیم، زعیم حوزه علمیه نجف اشرف
۵۱ سال پیش در چنین روزی ۱۲ خرداد سال ۱۳۴۹ هجری شمسی (۲۷ ربیع الاول ۱۳۹۰ قمری) آیت اللَّه العظمی "سیدمحسن حکیم" زعیم حوزه علمیه نجف اشرف در ۹۲ سالگی درگذشت.
آیت‌اللَّه حکیم پس از رحلت آیت‌اللَّه بروجردی به عنوان یکی از مراجع مطرح و برجسته مطرح شد و بسیاری از مردم عراق و شیعیان مناطق اطراف از ایشان تقلید می‌کردند. ایشان با تمام جریاناتی که در جهت مخالفت با اسلام شکل می‌گرفت به مبارزه بر می‌خاست و از خود مسامحه نشان نمی‌داد. فتوای معروف ایشان درباره الحادی بودن کمونیسم، تحول بزرگی در عراق به وجود آورد. همچنین فتوای جهاد علیه اسرائیل و تقویت نیرو‌های مبارز ضدرژیم صهیونیستی توسط ایشان صادر شد. ساخت و تأسیس کتابخانه‌ها، مدارس، حسینیه‌ها و مکان‌های فرهنگی و تألیف کتبی از قبیل مُستمسِک عروةالوثقی، نهج الفقاهه و شرح تبصره و... از جمله خدمات این مرجع بزرگ به حوزه نجف و عالم تشیع است.
تقویم تاریخ؛ از فتح اندلس تا درگذشت آیت الله حکیم
 
روز ملی ایتالیا
دوم ژوئن روز اعلام جمهوری در ایتالیا در سال ۱۹۴۶ میلادی است.
ایتالیا با ۳۰۱/۳۲۳ کیلومتر مربع وسعت در جنوب اروپا، شمال دریای مدیترانه و در همسایگی سوئیس، اتریش و فرانسه واقع شده است. حکومت ایتالیا تا پایان جنگ جهانی دوم پادشاهی بود، ولی در سال ۱۹۴۵ م ویکتور امانوئل سوم، پادشاه ایتالیا، استعفا داد و اختیارات خود را به پسرش اومبرتوی دوم واگذار کرد. در سال ۱۹۴۶. م پس از اجرای رفراندوم، نظام حکومتی ایتالیا، جمهوری شد. به همین دلیل دوم ژوئن، روز ملی ایتالیا نامگذاری شده است.
تقویم تاریخ؛ از فتح اندلس تا درگذشت آیت الله حکیم
 
روز ملی انگلیس
دوم ژوئن روز ملی انگیس هم هست.
کشور جزیره‏‌ای انگلستان با بیش از ۲۴۴ هزار کیلومتر مربع مساحت در غرب اروپا و در میان اقیانوس اطلس، دریای مانْش، دریای شمال و دریای ایرلند واقع شده است. انگلستان جمعیتی کمتر از ۶۰ میلیون نفر دارد. حکومت این کشور مشروطه سلطنتی و قدرت اجرایى در دست نخست‏ وزیر است. اکثریت مردم انگلستان پیرو آیین انگلیکان (شاخه ‏ای از پروتستان) هستند. بریتانیا از اتحاد اسکاتلند، انگلند، وِلزْ و ایرلند شمالی به وجود آمده است و این مناطق در امور داخلی، خودمختاری نسبی دارند. دوم ژوئن سال‏روز تولد ملکه به عنوان روز ملی انگلستان نام‏گذاری شده است.
تقویم تاریخ؛ از فتح اندلس تا درگذشت آیت الله حکیم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف ۵۶۵ قلم لوازم خانگی فاقد مجوز در جوانرود
تاریخ فلسفه فقط فلسفه یونان نیست
اجرای طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع انرژی‌بر
چمران : درخصوص حریم دعوایی نداریم، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیم
دیدار مردمی رئیس کل دادگستری خوزستان با ۲۱۰  نفر از مراجعه‌کنندگان 
ترکیب تیم ملی هندبال ایران برای حضور در بازی‌های همبستگی اسلامی
راه اندازی ۱۱۴ پایگاه سوادآموزی در مدارس ابتدایی لرستان
درخواست تولیت آستان قدس رضوی برای جلوی از ساخت و ساز‌های نامتناسب در مشهد
همسر شهید سرلشکر فلاحی دار فانی را وداع گفت
بازگشت به زندگی آقایی ۷۱ ساله، پس از احیا موفق توسط پرسنل اورژانس شهری جاجرم
استاندار زنجان به‌عنوان پیشرو در ساماندهی امور جوانان
اجرای کامل برنامه پزشک خانواده در استان همدان
بدون اصلاحات بنیادی، دستیابی به تورم تک‌رقمی رؤیایی دست‌نیافتنی است
پایداری آب روستا‌های باوی با اجرای خط انتقال آب خام تاسیسات شهدای‌ام‌الغریب
آمادگی کامل آذربایجان‌غربی برای زمستان با ۶۷ راهدارخانه فعال
رونمایی از سامانه استعلامات قانون الزام
گرامیداشت ایام فاطمیه در دبیرستان معارف اسلامی صدرای مهریز
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
آتش‌سوزی محدود در بخش NICU بیمارستان کودکان بندرعباس
آمار طلاق در البرز در سه سال گذشته کاهش یافته است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)