• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۵۲۱۵
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۷

آنسوی تغییرات سیاسی جدید در تل آویو و انتخاب اسحاق هرتزوگ

پس از ائتلاف لاپید و نفتالی برای تشکیل کابینه, رئیس سابق حزب کار رژیم صهیونیستی به سمت رئیس این رژیم برگزیده شد. آیا تل آویو درپی ترمیم وجهه خود و ارائه چهره ای معتدل از خود است؟

پس از گذشت چند روز از توافق یائیر لاپید رئیس حزب یش عتید و نفتالی بنت رئیس ائتلاف یمینا بر سر تشکیل کابینه تغییر, رسانه ها از انتخاب اسحاق هرتزوگ رئیس سابق حزب کار رژیم صهیونیستی به ریاست این رژیم رژیم خبر دادند.
حزب لیکود به ریاست نتانیاهو پس از توافق  لاپید و نفتالی در بیانیه ای اعلا کرد بنت از توافق با لیکود برای تشکیل دولتی راست‌گرا طفره رفت و در مسیر تشکیل دولت چپ‌گرا با مشارکت لاپید، میرتس، حزب کار و لیست مشترک عربی قدم گذاشته و قرار است هفته آینده دولت چپ‌گرا را تشکیل دهند.
اکنون نیز کنیست رژیم صهیونیستی اسحاق هرتزوگ را به جای رئوون ریولین به عنوان رئیس جدید این رژیم انتخاب کرد. هر چند ریاست رژیم صهیونیستی در ساختار این رژیم سمبلیک و نمادین است اما به نظر می رسد تغییرات سیاسی در رژیم اسرائیل با تحولاتی که به تضعیف این رژیم و بدنامی آن در مجامع  بین المللی منجر شده است ارتباط دارد.
اسحاق هرتزوگ که در حال حاضر رئیس آژانس جهانی یهود است سابقه ریاست حزب کار را برعهده دارد و این در حالی است که انتخاب او در کنار کابینه ای که از سوی نتانیاهو به کابینه چپگرا متهم شده معنادار است.
به نظر می رسد پس از شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا وبه بن بست رسیدن راستگرایی در به حاشیه راندن آرمان فلسطین,  شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه غزه, افزایش تهدیدهای موجودیتی و در کنار آن انزوای این رژیم در صحنه بین المللی از جمله حتی شکاف در طرفداری از اسراییل در اروپا و امریکا,  این رژیم را وادار کرده تا به صورت تاکتیکی هم که شده است اینگونه وانمود کند که  از رویکردهای افراطی در حال دور شدن بوده و به سمت رویکردهای معتدل حرکت می کند.
چپگرایان در ظاهر شعار گفتگو با طرف های فلسطینی و عقب نشینی از مناطق اشغالی در کرانه باختری را سر می دهند اما آیا در واقعیت چنین اتفاقی رخ خواهد داد؟ ضمن اینکه گزارش ها حاکیست در جریان جنگ 12 روزه در نوار غزه وکشیده شدن دامنه جنگ به سرزمین های اشغالی 1948, اکنون ساکنان صهیونیست شهر اللد به فکر مهاجرت معکوس افتاده اند و این روند می تواند به همه سرزمین های اشغالی کشانده شود. 
در چنین فرآیندی به نظر می رسد اکنون دولت سایه در رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیده که اقدامات نتانیاهو که مصرف داخلی دارد وبرای رهایی اش از محاکمه واحتمالا زندانی شدن صورت می گیرد به قیمت قربانی کردن این رژیم تمام می شود و اکنون آنها با چنین تغییرات تاکتیکی درصدد قربانی کردن نتانیاهو به نفع حفظ موجودیت اسراییل هستند.
در این ارتباط می توان به انتقادهای شدیدی که از عملکرد نتانیاهو در جریان جنگ غزه حتی ازسوی متحدان اروپایی اش  روبرو شد اشاره نمود. از نظر غربی ها و دولت دموکرات بایدن, اقدامات راستگرایان مانع طرح تشکیل دو دولت ودو کشور است آن هم در حالیکه در عمل احتمال تشکیل کشور واحد اسراییل وجود ندارد و همین مسئله همراهی آنها را با تل آویو دشوار کرده است.
بر اساس نوشته پولتیکو استفان والت استاد شهیر وابط بین الملل در ارزیابی چنین وضعیتی گفته است آخرین دور جنگ بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها به روشی معمول به پایان رسید: با آتش بس که باعث بدتر شدن وضعیت فلسطینیان و عدم رسیدگی به مسائل اصلی شد.  همچنین شواهد بیشتری ارائه شد مبنی بر اینکه ایالات متحده دیگر نباید حمایت های اقتصادی ، نظامی و دیپلماتیک بدون قید و شرط از اسرائیل داشته باشد. مزایای این سیاست صفر است و هزینه های آن زیاد و رو به افزایش است.
در چنین شرایطی تهی بودن تهدیدهای نتانیاهو علیه ایران بیش از پیش آشکار شده وبه نظر می رسد او با این تهدیدها قصد دارد فضای داخلی را به نفع خود برانگیزد و وانمود کند آنکه بهتر از هر گروهی از موجودیت اسراییل دفاع می کند اوست.
سخنان تهی نتانیاهو حتی واکنش بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را  به دنبال داشت و او ضمن مخالفت با این سخنان گفت که اینگونه اظهارات می‌تواند امنیت اسراییل به خطر بیندازد. 

--------------------------------------------------
رضا محمدمراد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایران با تکیه بر هویت ایرانی ـ اسلامی و دانایی نسل آینده ساخته می‌شود
نخستین نمایشگاه قرآن و عترت استان تهران
قیمت کارشناسی سهام سایپا اعلام شد
افتتاح چندین طرح مختلف آموزشی، عمرانی، ورزشی و خدمات شهری
افتتاح ده‌ها طرح عمرانی، خدماتی و عام المنفعه در گیلان
افتتاح ۲ باب مدرسه هوشمند در بم
دعوت دولت از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اهمیت همبستگی در دوران حساس برای حفظ ایران
پیگیری‌هایی که به نتیجه رسید
مردم مهم‌ترین مؤلفه قدرت انقلاب اسلامی هستند
استقبال امارات از تعامل دیپلماتیک میان ایران-آمریکا
خرابکاری شرافتمندانه
ملت ایران در ۲۲ بهمن، اقتدار ملی را به جهان نشان می‌دهد
شمارش معکوس مردم قم برای خلق حماسه در یوم الله بیست و دو بهمن
دعوت علما و روحانیون مهاباد از مردم برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
عدالت آموزشی و هوشمندسازی مدارس از اولویت‌های دولت چهاردهم
مرحله دوم توزیع کالابرگ
افتتاح طرح‌هایِ دهه فجر در کرمان
برپایی نمایشگاه ضیافت در قم
هنرستان بستری برای گسترش مهارت آموزی و کارآفرینی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
مناظر استرالیا از آسمان
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)