• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۷۱۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۳
هرمزگان » اجتماعی

وضعیت بحرانی کرونا در هرمزگان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از نظر دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همه شهرستان‌های استان در وضعیت قرمز شیوع کرونا هستند و استان در آستانه وضعیت بحرانی شیوع کرونا قرار دارد.

وضعیت بحرانی کرونا در هرمزگانبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، محمود حسین پور در گفتگوی خبری بخش خبری ساعت بیست شبکه خلیج فارس گفت: ملاک رنگ بندی‌های شیوع کرونا شمار بستری‌های کرونا در هر شهرستان است و شهرستانهای بوموسی، سیریک و بشاگرد بستری‌های کمتری داشته اند که البته به این علت بوده که بیماران بشاگرد و سیریک بیشتر در شهرستان‌های دیگر بستری می‌شوند و از این نظر این سه شهرستان را می توان نارنجی در نظر گرفت و بقیه ۱۰ شهرستان دیگر استان قرمز هستند.
وی گفت: رنگبندی‌ها بیشتر راهنمایی برای رعایت دقیقتر شیوه نامه‌های بهداشتی است و الا بررسی‌های ما نشان می‌دهد که وضعیت استان فراتر از این رنگبندی‌ها است و متاسفانه وضعیت در حال تبدیل شدن به یک بحران بسیار بزرگ است و اگر مداخله موثری صورت نگیرد ممکن است یک فاجعه در زمینه شیوع کرونا رخ دهد.

بیشتر بخوانید؛ فوت هشت بیمار کرونایی در هرمزگان/ اعلام ۳۰ نقطه آلوده در استان
حسین پور افزود: اکنون موارد مثبت روزانه شناسایی شده در استان به بیش از هزار نفر رسیده که در طول همه گیری کرونا در استان بی سابقه است و این درکنار افزایش آزمایش ها، ناشی از غالب شدن سوش (گونه) جهش یافته انگلیسی در استان و کاهش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در استان است.
وی گفت: تعداد بیماران در بخش سرپایی به شدت افزایش یافته است، در غرب استان سوش آفریقایی شایع شده بود که به خوبی مهار شد و در شرق استان نیز سوش هندی بود که خیلی فراگیر نشد و به نظر می‌رسد سوش غالب در استان انگلیسی است که این سوش سرایت بیشتری دارد و در عین حال بیمار را شدیدتر درگیر می‌کند چنان که ما در روز‌های گذشته شاهد مرگ بیماران در محدوده سی سال بودیم که بیماری سریع در این افراد پیشرفت کرده بود و منجر به مرگ شده بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: فارغ از گونه غالب ویروس کرونا در استان نکته مهم و کلیدی برای مهار این بیماری رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، خارج نشدن از خانه و کاهش رفت و آمد‌ها و جابجایی‌های درون و بیرون شهری است.
حسین پور افزود: پارسال نیز این موقع از سال شاهد اوجگیری شیوع کرونا بودیم و به نظر می‌رسد استفاده از کولرگازی در محیط‌های بسته موجب انتشار بیشتر ویروس شده، چون در دیگر مناطق کشور ظاهرا استفاده از کولر گازی در این زمان اینقدر رایج نیست و در کنار این، وقایع دیگری مانند عید فطر و تعطیلی‌ها نیز بود که موجب انتشار بیشتر ویروس در هرمزگان شده است.
وی گفت: پیش بینی ما این است که با توجه به در پیش بودن انتخابات و دورهمی‌های انتخاباتی بویژه در انتخابات شوراها، شیوع کرونا همچنان افزایشی باشد که از نامزد‌های انتخابات پیش رو نیز خواستاریم که برای حفظ سلامت مردم تبلیغات خود را به صورتی مجازی انجام دهند.
حسین پور افزود: هر نوع محدودیت سفر یا تعطیلی مشاغل در کاهش شیوع موثر است، اما در شرایطی هستیم که تعطیلی‌های محدود جوابگو نیست و پیشنهاد ما در ستاد مقابله با کرونا این است که بعد از این تعطیلات تا روز یکشنبه، چند روز دیگر تعطیلی سراسری فعالیت‌های بخش خصوی و دولتی غیر ضروری ادامه یابد.
وی گفت: در کنار وضع محدودیت ها، نظارت بر حسن اجرای محدودیت و اعمال جرایم متناسب برای رعایت بهتر محدودیت‌ها نیز لازم است البته تنها راه کنترل بیماری، رعایت محدودیت‌ها و شیوه نامه‌های بهداشتی از طرف مردم است و نباید اینگونه باشد که اصرار بر رعایت شیوه نامه‌ها توان کادر درمان را بگیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: محدودیت‌ها بسته به شیوع بیماری کم یا زیاد می‌شود اما گا‌ها دیده می‌شود مثلا یک عضو خانواده به باشگاه ورزشی می‌رود و به اعضای خانواده منتقل می‌کند.
حسین پور افزود: اکنون از نظر ظرفیت بیمارستان‌ها در وضعیت بحرانی هستیم، ولی خوشبختانه در تامین اکسیژن و دارو برای بیماران مشکلی نداریم و به تازگی داروی مورد نیاز نیز تامین شده است.
وی گفت: اکنون برای بستری روزانه هزار بیمار ظرفیت داریم، ولی اگر حجم بستری ها در استان از این عدد بیشتر شود با مشکل مواجه می‌شویم، در بندرعباس و میناب بیمارستان‌ها تقریبا ظرفیتشان در مرز پر شدن است و ممکن است نیاز باشد بخش‌های دیگر کرونایی اضافه کنیم.
حسین پور افزود: مهمترین نشانه این بیماری که در مبتلایان بروز می‌یابد نفس تنگی و ظعف است که باید جدی گرفته شود زیرا در سوش انگلیسی ممکن است بیمار در چندروز اول وضعیت غیراورژانسی داشته باشد و در خانه قرنطینه باشد، اما ظرف ۲۴ ساعت نیاز به بستری پیدا کند بویژه که این گونه در جوانان نیز تشدید بیشتری پیدا می‌کند و بهترین راه این است که با این بیماری درگیر نشویم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در طرح شهید سلیمانی با کمک نیرو‌های بسیج بیماران قرنطینه را رصد و پایش می‌کردیم که اکنون با افزایش بیماران قرنطینه به بیش از هزار و ۲۰۰ نفر نیز این پایش نیز محدود شده است که بررسی‌ها نشان می‌دهد ۹۰ درصد افراد در قرنطینه شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کرده اند.
وی افزود: اکنون آزمایش پی سی آر و آزمایش سریع در مراکز ۱۶ ساعته و مراکز بهداشتی حتی در روستا‌ها انجام می‌شود و حتی در روستا‌ها به منازل افراد مراجعه می‌کنند، هرچند که اصل در تشخیص کرونا داشتن علایم است، چون ممکن است آزمایش منفی شده دقیق نباشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در استان تاکنون بیش از ۷۰ هزار نفر واکسن کرونا دریافت کرده اند که در جمعیت بالای هشتاد سال ۴۸ درصد استقبال بود و مابقی تمایلی به دریافت واکسن نداشته اند، اما در جمعیت هفتاد تا هشتاد سال استقبال در حدود هشتاد تا ۸۵ درصد بود و بیماران خاص تقریبا نیز تقریبا صد در صد واکسن دریافت کرده اند.

حسین پور افزود: در مناطق روستایی سخت گذر و دور از دسترس حتی واکسیناسیون زیر هفتادسال نیز آغاز شده است، هرچند که دریافت واکسن به معنی ایمنی صددرصد نیست، زیرا و ایجاد ایمنی در بدن فرد زمان بر است و واکسن بیشتر در کاهش مرگ و میر موثر است و ممکن است فرد واکسینه شده باز هم بیمار و ناقل کرونا باشد و بنابر این باز هم باید شیوه نامه های بهداشتی رعایت شود.

وی گفت: تلاش می شود تا پایان دی ماه هه گروه های هدف در استان واکسینه شوند و برای معلمان نیز طبق برنامه زمانبندی و اولویت سند واکسن کشور از ابتدای شهریور ماه واکسیناسیون آغاز می شود که البته در دنیا اکنون واکسیناسیون افراد زیر هجده سال مورد تاکید نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار مزدا در دامغان
یک فوتی و دو مصدوم در حادثه واژگونی سمند
تقویم روز و اوقات شرعی پنجم آذر به افق آبادان و خرمشهر
سرمربی تیم فوتبال سپاهان: برنامه از پیش‌تعیین‌شده‌ای برای تعویض‌ها نداشتیم
ظرفیت بالای بوشهر برای تبدیل شدن به قطب مهم شیلاتی کشور
احیای ۱۸۰ هکتار از مراتع بجنورد برای توسعه گیاه دارویی باریجه 
۳ ماهواره سنجشی ایران ۷ دی‌، پرتاب می‌شوند
راه یابی تیم بسپارشیمی سپیدان به فینال لیگ ملی چوگان
فشار آلودگی برگلوی اصفهان
سرمربی تیم فوتبال الحسین: مقابل سپاهان شایسته مساوی بودیم
سازمان برنامه و بودجه موتور محرک دستگاه‌های اجرایی است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
موزه‌های پایتخت تعطیل شد
حکمرانی آب، حلقه مفقوده آبخیزداری
سفر وزیر صمت به ترکیه برای شرکت در اجلاس اکو
برگزاری اردوی تیم پاراتیروکمان جوانان از ۷ آذر
مراکز اهدای خون استان فعال است
بازگشت تیم ملی کبدی بانوان از مسابقات قهرمانی جهان
پیش‌بینی وضعیت جوی کشور
انتشار جدول نمایش آثار چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)