• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۸۹۱۰
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
بین الملل » غرب آسیا
بحران کابینه در لبنان

مهلت یک هفته‌ای نبیه بری به حریری

نبیه بری رئیس مجلس لبنان یک هفته به سعد حریری و جبران باسیل برای تشکیل دولت جدید فرصت داد.

مهلت یک هفته‌ای نبیه بری  به حریریبه گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما از بیروت ؛ منابع آگاه از پرونده تشکیل دولت در لبنان گزارش دادند که حزب‌الله تماس‌هایی با «سعد حریری» نخست وزیر مکلف لبنان و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی این کشور برقرار کرده است.
بر اساس گزارش رسانه‌های لبنانی، نمایندگان حزب‌الله در گفتگو با سعد حریری اعلام کردند که با «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان درباره ضرورت حل پرونده تشکیل دولت صحبت کرده‌اند و جبران باسیل نیز تأکید کرده است که هیچ‌گونه پیچیدگی در روند تشکیل کابینه به وجود نخواهد آورد. رئیس جریان ملی لبنان همچنین به نمایندگان حزب‌الله اعلام کرد که تعامل مثبتی با ابتکار «نبیه بری» رئیس پارلمان درخصوص پرونده تشکیل دولت دارد و نباید اجازه داد سیگنال‌های منفی بر فضای تشکیل کابینه مسلط شود.
همچنین منابع آگاه به‌نقل از نبیه بری اظهار داشتند که وی یک مهلت یک‌هفته‌ای به سعد حریری و جبران باسیل داده است و پس از آن صحبت دیگری خواهد داشت.
از سوی دیگر منابع آگاه لبنانی گزارش دادند که تماس‌ها میان طرف‌های مربوطه برای تکمیل پرونده تشکیل دولت همچنان ادامه دارد و میشل عون نتیجه قابل قبولی از تماس‌های اخیر دریافت کرده است که البته بیانگر پیشرفت واقعی در این پرونده نیستند، اما فضای مثبتی دارند.
این منابع همچنین از پیشنهاد‌های مختلفی که در این زمینه توسط طرف‌های مختلف بیان شده است صحبت و اعلام کردند نبیه بری منتظر تثبیت اوضاع است تا وارد مرحله بعدی تشکیل کابینه شود. همچنین صحبت‌هایی که اخیراً درباره بروز تنش‌هایی میان «علی حسن خلیل» معاون رئیس پارلمان و جبران باسیل در دیدار آخر آن‌ها مطرح می‌شود صحت نداشته است و طرفین اعلام کردند فضای نشست آن‌ها مثبت بوده است.
منابع سیاسی لبنان درباره اختلافات موجود در پرونده تشکیل کابینه و ساختار آن اعلام کردند که این اختلافات مربوط به پست‌های وزارتی و معرفی برخی از وزرا است. طبق اطلاعات موجود یک توافق غیرقطعی درباره ترکیب سه‌سوم (۸ وزیر برای هر گروه) و به‌طور کلی تشکیل دولتی با حضور ۲۴ وزیر حاصل شده است؛ به‌طوری که هیچ یک از طرفین قدرت تأثیرگذاری یکجانبه در تصمیمات دولت را نداشته‌اند و بحثی درباره یک‌سوم معطل در میان نباشد.
همچنین منابع گزارش می‌دهند که اختلاف نظر اصلی در زمان حاضر درباره موضوع معرفی وزرای مسیحی است. اما از نظر محتوا اختلافات تنها محدود به این موانع نیست، بلکه اختلافات عمده بر سر وزارتخانه‌ها و به‌ویژه پست‌های حاکمیتی وجود دارد. وزارت کشور، وزارت امور اجتماعی، وزارت اقتصاد و وزارت دادگستری از جمله پست‌هایی هستند که به‌دلیل کلیدی بودن و نیز از آنجایی که باید به امور مهم کشور بعد از تشکیل دولت رسیدگی کنند، از حساسیت بالایی برخوردارند و هنوز درباره آن‌ها تصمیم‌گیری نشده است.
همچنین بحث‌هایی درباره انتخابات پارلمانی و انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۲ مطرح شده است و جریان المستقبل به‌ریاست سعد حریری اعلام کرده است که به هیچ یک از نامزد‌های جریان آزاد ملی در انتخابات ریاست‌جمهوری رأی نخواهد داد.
طی دوره اخیر تحرکات برای تشکیل دولت لبنان تشدید شده است، کابینه‌ای که سعد حریری هشت ماه است موفق به ارائه چیدمانی مورد تأیید گروه‌های دولتی نشده است. «علی حسن خلیل» نماینده پارلمان لبنان درباره فروپاشی لبنان در صورت تشکیل نشدن کابینه هشدار داده است، ولی ظاهراً سعد حریری همچنان بر رویکرد خود برای تشکیل کابینه غیرسیاسی اصرار دارد.
«حسن عزالدین» عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت روز جمعه با «آن گریو» سفیر فرانسه در لبنان در شهر صور دیدار و بر ضرورت تشکیل دولت جدید در این کشور تأکید کردند و تشکیل دولت را راهکار اساسی و الزام‌آور برای حل همه بحران‌های لبنان خواندند. آن گریو، سفیر فرانسه در لبنان نیز در این دیدار به نقش حزب‌الله در تداوم به‌کارگیری تلاش‌ها برای تشکیل دولت لبنان اشاره کرد. این دیدار پنج روز بعد از گزارش‌ها درباره سفر سعد حریری به فرانسه انجام شد. مهلت حریری برای تشکیل کابینه هفته قبل تمام شد و حالا او بعد از هشت ماه معطلی در وقت اضافه قرار دارد.
در زمان حاضر بحران به واژه‌ای روزمره برای شهروندان لبنانی تبدیل شده است، واژه‌ای که تمام شئونات زندگی آنان را در تمام طول شبانه‌روز تعریف می‌کند؛ از صف‌های طولانی برای دریافت سهمیه بنزین تا قطعی‌های فزاینده برق، بحران دارو و خدمات درمانی، انباشت زباله در خیابان‌ها، محدودیت دسترسی به حساب‌های بانکی، موج بی‌پایان گرانی کالا‌های اساسی و البته تداوم درگیری میان جریانات سیاسی که مانع از تشکیل دولت می‌شود. در چنین شرایطی، بانک جهانی در آخرین گزارش خود نسبت به فروپاشی اقتصاد لبنان و پیامد‌های اجتماعی ـ امنیتی آن هشدار داده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح ۴۲ طرح عمرانی سلامت‌محور در فارس
طرح پنجشنبه‌های جهادی در شهرستان اهواز
اکران آثار چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در سینما‌های سپهر و ساری مال
دستگیری قاتل جوان پس از قتل میانجی درگیری در جهرم
آغاز طرح‌های گازرسانی و آبرسانی به چیلات دهلران
۱۵ اسفند؛ آخرین مهلت احزاب برای دریافت مجوز ارائه فهرست انتخاباتی
دورهمی بزرگ خانوادگی به یاد شهدای وطن در شیراز
مهلت ۶ ماهه دانشگاه آزاد برای بازنگری سرفصل‌های درسی
آغاز آزمون تصدیق صحت عملکرد نازل‌های سوخت مایع در خراسان شمالی
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد
همایش پیشکسوتان دفاع مقدس در هرمز برگزار شد
تردد مرزی کرمانشاه به مرز ۲ میلیون نفر رسید
کتاب «باغ خرمالو» به چاپ دوازدهم رسید
نمایش ۳۲ فیلم جشنواره فجر در بجنورد 
جوی پایدار در آسمان سمنان
رعدو برق، تگرگ و یخبندان صبحگاهی در برخی نقاط مرکزی
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان ۱۷ بهمن
جزئیات سی و یکمین المپیاد علمی دانشجویان اعلام شد
بهره‌برداری طرح‌های بسیج سازندگی در شهرستان طبس
حضور ۲ داور ایرانی در مسابقات بین المللی دو‌و‌میدانی مسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)