• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۹۴۲۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۴
سیاسی » انتخابات

در سیاست خارجی نباید خود را معطل سه چهار کشور غربی کنيم

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تعامل سازنده و گسترده با جهان را از ضرورت های سیاست خارجی در دولت آینده دانست و تأکید کرد: نباید تمام فعالیت های داخلی و خارجی خود را معطل سه تا چهار کشور غربی کنیم.

به گزارش خبرگزاري صداوسيما، آقای سعید جلیلی پس از نشست کارگروه های تخصصی دولت در سایه در مجتمع فرهنگی سرچشمه در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره برنامه دولت جهاد جهش در عرصه سیاست خارجی گفت: مهمترین موضوعی که در این عرصه به جمع بندی رسیدیم این است که باید تعاملی گسترده و سازنده با جهان داشته باشیم.
وی افزود: همچنان که در همه عرصه ها اعم از اقتصادی، صنعتی و اجتماعی؛ برنامه ها باید مبتنی بر واقعیات و ظرفیت های کشور باشد، تعامل سازنده و گسترده با جهان نیز مبتنی بر واقعیات است.
آقای جلیلی اضافه کرد: ما واقعیات سیاست خارجی را دیده ایم که برنامه تعامل سازنده و گسترده با جهان را تدوین کردیم.
وی با تأکید بر اینکه نباید خود را معطل سه تا چهار کشور غربی کنیم، گفت: در عرصه بین المللی؛ فرصت های بسیار خوبی وجود دارد که باید شناسایی شود و با فرصت های داخلی پیوند بخورد تا شکوفایی حاصل شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تأکیدات دو تا سه سال اخیر رهبر معظم انقلاب بر جهش و رونق تولید و مانع زدایی از تولید و پشتیبانی از آن، افزود: تولید وقتی جهش می یابد که صادرات با جهش مواجه شود و صادرات وقتی جهش می یابد که با کشورهای مختلف جهان تعامل گسترده و سازنده داشته باشیم.
آقای جلیلی تأکید کرد: در همسایگی ایران 15 کشور وجود دارد که وارداتشان هزار میلیارد دلار است و ما باید سهم خود را از این صادرات کسب کنیم و بتوانیم با این کشورها مناسبات قوی داشته باشیم.
وی افزود: فقط پاکستان 60 میلیارد دلار واردات دارد که با بررسی های ما 16 میلیارد دلار از این واردات را می توانیم عاید خود کنیم.
آقای جلیلی اضافه کرد: اگر صحبت از جهش در همه ابعاد و عرصه ها می کنیم؛ این جهش در تعاملات خارجی و تبادلات اقتصادی نیز قابل تحقق است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر اف ای تی اف تصویب نشود؛ می شود از راه های دیگری برای کشورمان ارزآوری داشت؟ تأکید کرد: 100 درصد؛ این پاسخ مبتنی بر علم است که می گوییم نباید کشورمان را معطل کنیم؛ زیرا این نهاد مالی را 35 کشور تشکیل داده اند و نباید اقتصاد کشورمان را معطل مقررات آنان کنیم؛ این حتماً غلط است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اعمال راه حل برای داشتن روابط بالای اقتصادی با همه کشورها را ضروری دانست و گفت: ما غیر از موضوع اف ای تی اف با تحریم های اولیه و ثانویه آمریکا نیز مواجهیم و آنها حتی درباره تراکنش های مالی کشورمان با دیگر کشورها نیز اظهار نظر می کنند، پس نباید خود را معطل اف ای تی اف و تحریم های واشنگتن کنیم.
آقای جلیلی لازمه رشد چشمگیر اقتصادی و تعامل تجاری با جهان را ایفای نقش و داشتن ابتکارات جدی از جانب دولت دانست.
وی گفت: ما در گروه های کارشناسی دولت سایه؛ 11 ابتکار فقط برای تبادلات مالی؛ مطالعه، بررسی و تدوین و اجرای برخی را آغاز کردیم.
آقای جلیلی افزود: اجرای این ابتکار عمل ها؛ موفقیت آمیز هم بوده در حالی که حتی بانک مرکزی همراهی لازم را با ما نداشته است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا با رفع فیلترینگ توئیتر موافقید؟ گفت: یکی از بحث های مهمی که باید درباره آن با مردم سخن گفت، فضای مجازی است که ما آن را از فرصت های کم نظیر برای نسل حاضر می دانیم و باید از آن برای جهش در پیشرفت کشور استفاده کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز فضای مجازی فرصت بی نظیری را برای کشورمان فراهم می کند که می شود از آن به عنوان بستر بسیاری از پیشرفت ها برای خدمات رسانی و مطالعات علمی استفاده کرد.
آقای جلیلی تأکید کرد: بر این اساس باید نگاه به فضای مجازی فرصت محور باشد با چنین نگاهی نباید اجازه دهیم فضای مجازی به فرصتی برای تهدید کشورمان تبدیل شود یا آن که اگر کسانی بخواهند از آن برای تهدید و محدود کردن استقلال و آزادی ملت ما استفاده کنند؛ وظیفه دولت است که مانع آنان شود.
وی افزود: امروزه می بینیم که با چه جسارتی اجازه نمی دهند حتی عکس شهید سلیمانی به عنوان قهرمان ملی در فضای مجازی منتشر شود، آیا این تهدید آزادی و جسارت ملت ایران نیست؟
آقای جلیلی بار دیگر تأکید کرد: اگر کسانی بخواهند در فضای مجازی علیه ملت ایران جسارت کنند؛ حتماً باید با قدرت از حقوق ملی دفاع کرد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر رئیس جمهور شوید آیا مذاکرات هسته ای را در وین ادامه می دهید؟ گفت: آنچه که اهمیت دارد؛ دفاع از منافع کشور و استفاده از همه ابزارها برای استیفای حقوق ملت است و مذاکره در این زمینه صرفاً یک وسیله تلقی می شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نگاه ما به مذاکره مثبت است و آن را ابزاری برای استیفای حقوق ملت می دانیم اما نمی خواهیم خود را معطل کنیم.
آقای سعید جلیلی افزود: ما از مذاکره استقبال می کنیم اما معطل مذاکره نمی مانیم؛ شیوه های دیگری هست که باید در موضوع مذاکره با قدرت از آن استفاده کرد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره وحدت و اجماع نامزدهای جبهه انقلاب گفت: آنچه در جبهه انقلاب اهمیت دارد مبتنی بر رویکردهای صحیح است که باید منجر به جهش کشور شود نه به اداره حداقلی آن.
آقای جلیلی افزود: این حقیقت باید در افکار عمومی اقناع ایجاد کند و این موضوعی است که نامزدهای جبهه انقلاب به آن توجه دارند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر رئیس جمهور ایران شود آیا از جایگاه کشور عراق برای بهبود روابط با کشورهای عربی استفاده می کند؟ گفت: روابط تهران- بغداد؛ عمیق، دوستانه و تاریخی است و ما در مناسبات دو ملت شاهد صحنه هایی از دوستی مانند راهپیمایی عظیم اربعین هستیم که بی نظیر است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری مناسبات دولت های ایران و عراق را نیز مطلوب دانست و افزود: من در سال 91 که مسئول مذاکرات هسته ای در 1+5 بودم پیشنهاد کردم این مذاکرات در کشور عراق انجام شود.
آقای جلیلی تأکید کرد: اگر قرار است مذاکراتی باشد چرا حتماً باید در وین یا ژنو برگزار شود؟ این نشان از دوستی با کشورهای همسایه به ویژه عراق بود و همچنان این دوستی برقرار است و این کشور می تواند در جهان عرب نقش تاریخی داشته باشد و ما حتماً از ایفای نقش بغداد استفاده خواهیم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
اين نامزدهاي محترم جرا برنامهاشون در اختيار دولت نكذاشتن تا اقتصاد مملكت دو روز زودتر قوي ميشد
نظر شما
آخرین اخبار
سرریز شدن سد تاخیری تغذیه‌ای تنگ مهر در شهرستان مُهر
پیش بینی تداوم بارش‌ها به ویژه در نیمه جنوبی
بهبود وضعیت بارندگی در خراسان شمالی
جلوه‌های دیدنی از بارش برف در همدان
تأمین خوراک پایدار ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ دهلران سرعت می‌گیرد
رخ نمایی زمستان در روزهای آخر فصل پاییزسفید پوش شدن ارتفاعات گلستان
«تئاتر مسجد و هنر قدسی»؛ صورت‌بندی یک نظریه نو در هنر‌های نمایشی ایران
نوسازی ۲۲۰ هزار خانه روستایی در کشور
رقابت بیش از ۳۰۰ قصه گو در جشنواره قصه گویی تهران
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
اقتدار ایران محدود به توان نظامی نیست
معلمان، معماران هویت ملی و آینده ایران هستند
توقف فعالیت واحد تولیدی در اردکان به دلیل آلایندگی
کشف ۱۰۰ تن برنج وارداتی و ۳۵۰ تن شکر احتکاری در شهر ری
آخرین وضعیت پیامد‌های بارندگی درهرمزگان ۲۷ آذر
ارتش در زمان صلح موظف به دفاع از تمامیت سرزمینی و محرومیت زدایی است
لزوم سیاست‌گذاری شبکه‌ای در فضای مجازی
ریزش هوای سرد و تداوم برودت هوا در آذربایجان غربی
توقیف موتور سیکلت سنگین قاچاق در میاندورود
آغاز سیزدهمین دوره مسابقات برنامه‌نویسی تلفن همراه در دانشگاه صنعتی شریف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۳ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)