• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۱۴۲۵
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
رییس سازمان غذا و دارو

تا آخر خرداد واکسن های داخلی مجوز مصرف عموم می گیرند

رییس سازمان غذا و دارو گفت: هیچ هموطنی نیست که دُز اول واکسن را دریافت کرده باشد و زمان دریافت دُز دوم واکسنش گذشته باشد ما واکسن را از مبادی داخلی و خارجی تأمین خواهیم کرد.

تا آخر خرداد واکسن های داخلی مجوز مصرف عموم می گیرندبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر محمدرضا شانه‌ساز در حاشیه مراسم روز جهانی غذا افزود: واکسن از مبادی داخلی و خارجی تأمین خواهد شد و همانطور که قول داده بودیم از اواخر خرداد ان شاءالله نخستین محموله‌های میلیونی واکسن ایرانی کرونا را خواهیم داشت. لازم است عرض کنم که روش تولید این واکسن‌ها در دنیا محدود و ثابت است، ما پلتفرم تولید همه واکسن‌ها را در داخل داریم و دُز دوم را از منابع وارداتی و هم از منابع تولید داخل تأمین خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که دُز اول واکسن خارجی دریافت کردند، می‌توانند برای دُز دوم واکسن ایرانی تزریق کنند یا خیر؟، اظهار کرد: فقط یکی از واکسن‌ها که روسی است و آن را هم در داخل تولید خواهیم کرد، دُز اول و دوم متفاوتی دارد؛ اما سایر واکسنها خیلی تفاوتی با هم ندارند. در عین حال اطمینان می‌دهیم که حتی اگر نوع وارداتی نباشد واکسن و روش تولید همان است اما از منابع وارداتی تأمین خواهیم کرد و مردم نباید نگران باشند.

آقای شانه ساز درباره فاصله زمانی بین دو تزریق، افزود: واکسن‌ها بر اساس نوع شان زمان دریافت دُز اول و دوم متفاوتی دارند و هیچ هموطنی نیست که زمان تزریق دوز دومش گذشته باشد.

وی درباره مصرف واکسن‌های داخلی تأکید کرد: از زمانی که مدارک حداقلی را که مطابق استاندارد بین‌المللی باشد دریافت کنیم ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت اعلام نظر می‌کنیم و امیدواریم هفته آینده با تکمیل مدارک و تأیید کمیسیون ساخت و ورود، نخستین واکسن‌های تولید داخل اجازه مصرف داوطلبانه پیدا کنند.

وی در خصوص برخی اظهار نظرها در مورد واردات واکسن توسط بخش خصوصی گفت: بهتر است دوستان با اطلاعات دقیق صحبت کنند و با بیان حرف خام مثل اینکه گفتند شرکت‌های خصوصی می‌خواهند واکسن بیاورند ولی سازمان غذا و دارو نگذاشته، ذهن مردم را مکدر نکنند. ما حدود ۴۰ معرفی‌نامه به شرکت‌های مختلف خصوصی داده ایم و هیچ کدام تاکنون نتوانستند واکسن وارد کنند. لازم است خود آن عزیزان روشنگری می‌کردند و می‌گفتند برغم صدور مجوزها نتوانستند واکسن بیاورند.

وی افزود: تأمین واکسن کرونا کار دولت‌ها است. بخش خصوصی در هیچ کشوری وارد نشده است البته اگر بتوانند بیاورند استقبال می‌کنیم. سفرای ما هم در کشورهایی که کار تولید واکسن در آن ممالک انجام می‌شود به ما تذکر دادند که صدور معرفی‌نامه‌ها دارد تأمین و تداوم و قیمت را افزایش می‌دهد. چون خیلی از شرکت‌ها می‌رفتند و برای موفق شدن در واردات واکسن قیمت‌ های خیلی بالاتر نسبت به آنچه که در دنیا بود مطرح می‌کردند و این امر داشت ارزبری واکسن را به شکل منفی تحت‌الشعاع قرار می‌داد. در هر حال ما دست هرکس که بتواند در واردات واکسن به ما کمک کند به گرمی می‌فشاریم.

رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: در مجموع جوری صحبت می‌شود انگار واکسن گذاشتند و ما نمی‌خریم. در کشورها طرح واکسیناسیون عمومی آغاز شده و با وجود اینکه ما با سختی منابع ارزی را منتقل کردیم اما به تعهدات خود عمل نکردند اما از روز اول ما پلتفرم طراحی واکسن ایرانی را آغاز کردیم.

آقای شانه ساز گفت: از هفته بعد نخستین واکسن‌های تولید داخل را خواهیم داشت و از تیر ۳ میلیون دُز واکسن خواهیم داشت و هر ماه این عدد تصاعدی بالا می‌رود و واکسن‌های بیشتر خواهیم داشت و تا پاییز همه گروه‌هایی که باید واکسن دریافت کنند نیازشان با تولید داخل و بخشی خارجی تأمین شود.

رییس سازمان غذا و دارو درباره تأمین انسولین نیز گفت: حدود ۳۰ میلیون قلم انسولین پارسال وارد کردیم و در سامانه بیمه که نگاه می‌کنیم فردی بوده که بیش از ۵۰۰ قلم انسولین دریافت کرده است و اینها به دلیل این است که بیمار شناسایی شده نیست. از همکاران معاونت درمان خواستیم این بیماران ثبت نام شده و مشخص باشند. اگر این اطلاعات به ما داده شود اطمینان می‌دهیم که مشکلی در تأمین انسولین قلمی وجود نخواهد داشت‌. زیاد شدن سامانه‌ها به صلاح نیست و داروخانه‌ها را بلاتکلیف می‌کند، مرجع ما سامانه تی‌تک است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
پروازهای دبی، اربیل وکیش از فرودگاه ارومیه در دست بررسی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)