• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۳۷۲۷
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷
کرمان » سیاسی
کرمان

بایدها و نبایدهای تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی

کرونا و افزایش هزینه‌‌های تبلیغات چاپی باعث روی آوردن نامزدهای انتخابات به سمت فضای مجازی شده اما قانون برای تبلیغات در این فضا نیز بایدها و نبایدهایی مشخص کرده است.

به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان؛ رئیس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد انتخابات استان کرمان در آستانه 28 خرداد درباره بایدها و نبایدهای تبلیغات در فضای مجازی  گفت: زمانبندی تبلیغات در فضای مجازی همانند فضای واقعی و محیطی است،  وپایان تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در فضای مجازی که به ترتیب از هفتم و 20 خرداد شروع شده است، ساعت 7 صبح 27 خرداد ، یعنی 24 ساعت قبل از شروع رای‌گیری است.

 

  • ستادهای انتخاباتی، نامزدها و طرفدارانشان و حتی صاحبان و مدیران صفحات شخصی نباید بعد از این ساعت، مطلبی حاوی تبلیغات انتخاباتی منتشر کنند.
  •  نامزدها و طرفداران آنها به هیچ‌وجه مجاز به تبلیغ علیه نامزدهای دیگر در فضای مجازی نبوده و تنها می‌توانند شایستگی‌های خود یا نامزد مورد نظرشان را مطرح کنند.
  •  هچنین نشر محتوای مجرمانه نظیر هرگونه توهین، تهمت، افترا و انتشار اسرار، مطابق قانون مجازات اسلامی و قانون جرائم رایانه‌ای در فضای مجازی ممنوع بوده و با متخلفان طبق قوانین و مقررات برخورد خواهد شد.قی‌زاده خاطرنشان کرد: تولید، انتشار و بازنشر هرگونه محتوا یا اخبار جعلی یا خلاف واقع توسط هر یک از نامزدها و یا ستادهای ایشان در هر یک از درگاه‌های نشر داخلی یا خارجی ممنوع است.
  •  کلیه مسئولیت‌های حقوقی و کیفری مترتب بر محتوای ارائه شده توسط نامزدهای انتخاباتی و یا انتشار دهندگان، مطابق قوانین جاری کشور از جمله قانون جرائم رایانه‌ای و قانون مطبوعات، با نامزد منتشر کننده محتوا و مسئول درگاه نشر خواهد بود.
  •  چنانچه نامزدها مبادرات به انتشار هرگونه محتوا علیه هر یک از نامزدهای انتخاباتی نمایند یا بر خلاف واقع، خبر یا گزارشی را دال بر انصراف یک یا چند نامزد یا موارد دیگری که در روند انتخابات ایجاد اخلال می‌کند منتشر نمایند در صورتی که اینگونه مطلب در هر یک از رسانه‌های الکترونیک یا هر یک از بخش‌های شبکه‌های مجازی انتشار یابد، هر یک از نامزدها یا ستاد انتخابات آنان می‌تواند تکذیبیه یا توضیحات خود را برای انتشار دهنده ارسال و انتشار دهنده موظف است با هزینه خود نسبت به انتشار پاسخ یا توضیحات ارائه شده اقدام نماید. این موضوع نافی حق طرح شکایت در مراجع قضائی نمی‌باشد.
  •  انتشار دهندگان نمی‌توانند هرگونه محتوا، خبر یا گزارشی را که در امر و روند انتخابات ایجاد اخلال می‌کند منتشر نمایند در صورتی که اینگونه مطالب در هر یک از رسانه‌های الکترونیک یا هر یک از بخش‌های شبکه‌های مجازی انتشار یابد با اعلام ستاد انتخابات، انتشار دهنده موظف است به حذف آنی موارد مورد اعتراض اقدام کند، همچنین در صورت ارسال تکذیبیه یا هرگونه توضیحات در این زمینه از سوی ستاد انتخابات، انتشار دهنده موظف است علاوه بر حذف مطالب منتشره، با هزینه خود نسبت به انتشار پاسخ یا توضیحات ارائه شده اقدام نماید. این موضوع نافی حق طرح شکایت در مراجع قضائی نمی‌باشد.
  • طبق قانون جرائم رایانه‌ای، هرگونه دسترسی غیرمجاز، ایجاد اختلال و تغییر غیرمجاز محتوای درگاه‌های نشر تبلیغات متعلق به نامزدهای انتخاباتی جرم محسوب شدهو در صورت تغییر غیرمجاز در محتوای هر یک از درگاه‌های نشر تبلیغاتی نامزد، وی مکلف است بلافاصله موضوع را به هیات اجرایی و هیات نظارت شهرستان مربوطه به صورت مکتوب اعلام نماید و هیات‌های مذکور پس از احراز ضمن گزارش موضوع به دستگاه قضائی وفق قوانین و مقررات، مراتب را از طریق رسانه‌ها به عموم مردم اطلاع‌رسانی می‌کنند.
  •  تبلیغ له یا علیه نامزدهای انتخاباتی با استفاده از امکانات فضای مجازی متعلق به وزارتخانه‌ها و ادارات، شرکت‌های دولتی و موسسات وابسته به دولت، شهرداری‌ها و شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به آنها، نیروهای مسلح و کلیه نهادها، پایگاه‌ها و موسساتی که از بودجه عمومی( به هر مقدار) استفاده می‌کنند یا دارایی یا بخشی از دارایی آنان از اموال عمومی است و همچنین در اختیار گذاشتن این فضاها و همچنین فعالیت کارکنان اداری این مراکز در ساعات اداری برای انجام تبلیغات انتخاباتی ممنوع بوده و مطابق قانون جرم محسوب می‌شود.
  •  ممنوعیت فوق شامل برخورداری یکسان نامزدهای انتخابات از امکانات مزبور در چارچوب دستورالعمل کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات نمی‌باشد.
  •  دستگاه‌های یاد شده، حق تبلیغ برای نامزدهای انتخاباتی در فضاهای مجازی متعلق به خود را حتی به صورت درج آگهی ندارند. هرگونه فعالیت تبلیغاتی نامزدهای انتخابات به صورت ناشناس و گمنام، ممنوع است و استفاده از ربات‌ها و ترول‌ها در تبلیغات انتخابات ممنوع است.
  •  ارتکاب تمامی مواردی که در فضای واقعی در عرصه انتخابات تخلف و جرم محسوب تلقی می‌شود در فضای مجازی نیز تخلف و جرم محسوب می‌گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۲ آذر ۱۴۰۴
مهر آب؛ سوژه هنرمندان زنجانی
آمادگی همه‌جانبه برای دفاع از عزت، استقلال و امنیت کشور
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۲۲
بانوی کارآفرین زنجانی در مسیر ساخت دستگاه صنعتی
هوای ابری و بارش پراکنده در لرستان
مصرف نان‌های سبوس‌دار؛ گامی مهم در تغذیه سالم روزانه
همیار گاز در مدارس استان زنجان
علل افزایش قیمت طلا در بازار
صلح و سازش ۴۹۶ پرونده قضایی درپویش «به احترام حضرت معصومه (س) در قم
اجرای بنزین ۳ نرخی از امروز
آخرین خبر از بارندگی در کشور ۱۴۰۴/۰۹/۲۲
اجتماع بانوان فاطمی در لبنان
مجید اخوان سرپرست روابط عمومی و سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری شد
تحول در تولید زیتون با بهره‌گیری از دانش روز و فناوری‌های نوین
طرح ملی درختکاری در زیر سایه مادر
باخت اروند سیرجان برابر کاوان قشم در هفته ششم لیگ حرفه‌ای بسکتبال
کشف ۵۰ دستگاه استخراج ارز دیجیتال قاچاق در کاشان
بارش‌های امیدبخش در اردبیل، کم‌آبی را جبران نکرد
تضعیف اعتبار ملی ایران، زمینه‌ساز اقدامات خصمانه علیه کشور است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
دایر بودن مدارس آذربایجان غربی
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)