• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۴۳۰۹
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۸
سیاسی » امنیتی و دفاعی

پیام حضور ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس چیست؟

حضور ناوگروه دریایی ارتش در اقیانوس اطلس نشان دهنده جایگاه ارزنده ایران در امنیت بین‌الملل و اقتصاد دریایی است و می‌تواند هندسه جدیدی برای حوزه امنیت و تجارت دریایی رقم بزند.

پیام حضور ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس چیست؟به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از نورنیوز؛ هفتاد و هفتمین ناوگروه نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران برای نخستین بار در اقیانوس اطلس حضور دارد.
چنانچه امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش اعلام کرده؛ این ناوگروه در تاریخ ۲۰ اردیبهشت امسال از بندرعباس حرکت کرده و بعد از طی مسیر طولانی و عبور از دماغه امید نیک و دور زدن آفریقا و با طی شش هزار مایل دریایی یعنی نزدیک به ۱۲ هزار کیلومتر پس از سی روز دریانوردی هم اکنون در اقیانوس اطلس حضور دارد و مسیر خود را برای اجرای طولانی‌ترین ماموریت دریایی به سمت اقیانوس اطلس شمالی ادامه می‌دهد.
این حضور دریایی که تاکنون با واکنش‌های متعددی از سوی ایالات متحده آمریکا مواجه شده، همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهد.
کارشناسان و تحلیل‌گران مسائل راهبردی تاکید دارند که توان دریایی از مولفه‌های مهم قدرت‌مندی کشورهاست و هر کشوری که نیروی دریایی قوی و کارآمد دارد می‌تواند در معادلات جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد.
بخش عمده‌ای از تجارت جهانی همچنان از طریق دریا صورت می‌گیرد و به دلیل وجود دزدان دریایی و البته همکاری برخی قدرت‌های بزرگ با آن‌ها برای حفظ انحصار در تجارت دریایی، مقوله امنیت موضوعی مهم در تحقق تجارت دریایی است.
بر این اساس گسترش دامنه حضور نیروی دریایی ایران در اقصی نقاط جهان مولفه‌ای برای ایجاد فضای امن برای اقتصاد دریایی کشور است که قطعا گامی مهم در خنثی‌سازی تحریم‌ها خواهد بود. توان دریایی ایران در اعزام نفت‌کش‌های حامل سوخت و موادغذایی به ونزوئلا که حتی ترامپ با آن همه ادعا‌های جنگ افروزانه نیز جرات تجاوز به آن را پیدا نکرد مصداقی روشن از این توان‌مندی است.
قدرت‌های بزرگ همواره با انحصارطلبی به دنبال سلطه و تحمیل خواسته‌های خود به دیگر کشور‌ها بوده‌اند. ایران، اما نشان داد که در حوزه دریا و امنیت دریایی می‌تواند الگویی برای سایر کشور‌ها بوده و با مدل جدیدی از چندجانبه‌گرایی زمینه‌ساز افول سلطه استکبار بر صحنه جهانی باشد.

پیام حضور ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس چیست؟
غرب همواره با ایران‌هراسی و تحریم، مانع روابط سایر کشور‌ها با ایران شده و همواره تلاش نموده تا از ایران چهره‌ای ناتوان در برابر تحریم‌ها به نمایش گذارد حال آنکه حضور ایران در عرصه دریایی آن هم با توان بومی سندی بر شکست تحریم‌ها و واهی بودن ادعا‌های ضد ایرانی غرب است که می‌تواند زمینه‌ساز اطمینان کشور‌ها برای توسعه مناسبات اقتصادی با ایران باشد.
ایران همواره بر لزوم پایان سلطه یک جانبه قدرت‌های بزرگ بر صحنه جهانی تاکید داشته و خواستار چندجانبه‌گرایی در صحنه بین‌الملل بوده است. از این رو؛ توان دریایی ایران که اکنون به اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس رسیده می‌تواند در حوزه امنیت دریایی نیز منادی تقویت صلح و امنیت جهانی باشد.
حضور ناوگروه دریایی ارتش در اقیانوس اطلس علاوه بر آنکه بیانگر توان ملت ایران در رسیدن به جایگاه بالای دفاعی و خنثی‌سازی تحریم‌هاست، نشانی دیگر بر نقش و جایگاه ارزنده ایران در امنیت بین‌الملل و اقتصاد دریایی است که واهی بودن ایران‌هراسی غرب را بیش از پیش آشکار می‌سازد و می‌تواند انحصار و باج‌خواهی‌های غرب در صحنه دریا را شکسته و هندسه جدیدی را برای مدیریت جهان به ویژه در حوزه امنیت و تجارت دریایی رقم بزند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار جعلی علیه قوه قضائیه، از فعال فضای مجازی تا حمید رسایی
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
معاون وزیر خارجه: تلاش آمریکا برای پیشگیری از امکان هرگونه مذاکره
مازوت‌سوزی گزینه آخر وزارت نیرو است
آذربایجان شرقی پیشرو در توسعه شهرک‌های کشاورزی کشور
سامانه خدمات حمایتی زنان سرپرست خانوار در مراحل نهایی آزمایش
تجمیع فعالیت دستگاه‌های اجرایی در سامانه جامع آموزش عمومی قرآن
گرشاسبی مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان شد
تدارک سیما برای مخاطبان
آمریکا، حامی قلدر منطقه
شهید تهرانی مقدم، مردی از تبار ایمان، علم و عمل بود
اجرای برنامه مشترک ورزشی رزمی کاران و باستانی کاران در میاندوآب
کاهش سر فاصله سرویس دهی ناوگان بی.آر.تی در جنوب پایتخت
ذخیره ۳.۳ میلیارد مترمکعب سوخت نیروگاه‌ها
صعود مسعود عبدالمالکی به مرحله دوم
همیشه پای نفت در میان است
تکذیب گران شدن بنزین
رفت و آمد قطار فَدَک، هفته‌ای یک روز بین ساری – مشهد
اعزام هزار فرهنگی به اردوی راهیان نور جنوب کشور
بهره برداری از دسترسی‌های تقاطع بزرگراه‌های خرازی - دوگاز؛ آبانماه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)