• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۷۳۲۲
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۰
آذربایجان شرقی » اقتصادی

ظرفیت ۸۰ درصدی فرآوری کشاورزی آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: ظرفیت فرآوری ۸۰ درصد محصولات کشاورزی در استان فراهم است.

ظرفیت ۸۰ درصدی فرآوری محصولات کشاورزی آذربایجان شرقیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، اکبر فتحی گفت: برای حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولیدات کشاورزی استان صنایع تبدیلی لازم موجود است.

وی ادامه داد: اگر صنایع تبدیلی شامل فرآوری، بسته بندی و نگهداری در نظر گرفته شود ادعای عدم همخوانی صنایع تبدیلی با تولید آنچنان قابل دفاع نیست، اما از این منظر که صنایع فرآوری باید به اقتضای زمان و به فراخور نیاز روز تغییر یابد جای بحث وجود دارد و از این جهت که صنعت فرآوری متحول شده است و از طرفی ذائقه مصرف کننده نیز به مرور زمان تغییر می‌کند باید به نوسازی این صنایع توجه شود.

فتحی گفت: میزان تولید بخش کشاورزی استان تا سال ۹۵ حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود که در حال حاضر به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته است که از این میزان حدود یک میلیون تن شامل زیربخش‌های مختلف دام و طیور، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن شامل بخش زراعت و یک میلیون تن نیز شامل محصولات باغی است.

فتحی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی استان ۲۲ درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده است افزود: این میزان اشتغال مستقیم نسبت به استان‌های دیگر و متوسط کشوری سطح بالاتری را نشان می‌دهد البته اگر کسب و کار‌های مرتبط با بخش کشاورزی را در نظر بگیریم، از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید کشاورزی بالای ۴۰ درصد اشتغال را شامل می شود زیرا ۸۵ درصد مواد اولیه صنایع مرتبط با بخش کشاورزی را نیز این بخش تامین می کند.

وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی از منظر صنایع تبدیلی کشاورزی در سطح کشور جزو استان‌های مطرح است و مواد اولیه بزرگترین صنایع تولید ماکارونی و شکلات در این استان تولید می‌شود که این بخش در ۲۲ درصد اشتغال در نظر گرفته نشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: حدود ۱۴ درصد از صادرات غیرنفتی استان از بخش کشاورزی حاصل می‌شود این در حالی است که در سال گذشته این رقم به حدود ۲۱.۵ درصد رسیده بود از این رو بخش کشاورزی دارای ظرفیت بالقوه ویژه‌ای است که باید فعال شود.

ظرفیت ۸۰ درصدی فرآوری محصولات کشاورزی آذربایجان شرقیفتحی خاطرنشان کرد: به تازگی مراکزی تحت عنوان مراکز غیردولتی ترویج و آموزش کشاورزی در استان شروع به کار کرده اند که فارغ التحصیلان کشاورزی  این مراکز را تشکیل می‌دهند و مدیریت واحد‌های تولیدی را عهده دار می‌ شوند.

وی افزود: از آنجایی که این مراکز هنوز در مرحله خوداثباتی می‌باشند و باید به کشاورز اثبات هستند که آموخته هایشان باعث افزایش عملکرد و بهره وری آن واحد تولیدی خواهد شد، اقدام به قرارداد‌های مشارکتی با کشاورزان مبنی بر دریافت درصدی از افزایش عملکرد واحد تولیدی می‌کنند.

فتحی ادامه داد: به این ترتیب در جهت کشاورزی قراردادی و علمی سازی فرایند کشاورزی حرکت می‌کنیم و خروجی آن در برداشت محصول کلزای دشت تبریز و منطقه مایان قابل مشاهده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: در کشاورزی قراردادی دیگر کشاورز نگران فروش نرفتن محصولات خود نخواهد بود و کارشناسانی که با وی مشارکت کرده اند به بازاریابی محصولات وی اقدام خواهند کرد و حتی در مورد کلزا به خرید ۱۰ درصد بالاتر از میزان قیمتی که دولت مشخص می‌کند، متعهد می‌شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت سه فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
دستاورد‌های انقلاب اسلامی ایران در فجر ۴۷
پیش بینی افزایش تولید دانه های روغنی با حذف ارز ترجیحی
جمع‌آوری ۲۴ معتاد متجاهر در الیگودرز
دستگیری ۷ حفار غیرمجاز در دامغان
رونمایی کمپرسور جدید نماد همکاری موفق برای ارتقای توان فنی کشور
سرویس‌دهی رایگان اتوبوسرانی و قطار شهری مشهد در نیمه شعبان
سه‌شنبه‌های مردمی ملاقات چهره به چهره با مسئولان در کرج
برگزاری اختتامیه جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
افتتاح طرح ملی سلام محله در خراسان جنوبی
رویداد ملی «سلام محله» در ۷۴ کانون استان اردبیل آغاز شد
تصویب مزایده ۱۳ پلاک املاک مازاد دستگاه های اجرایی در سمنان
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۰ طرح صنعت برق در فارس و بوشهر
استاد محمد علی سادات درگذشت
قم آماده اعزام به مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور
جشنواره شعر فجر در ایستگاه آخر
افتتاح ۴۲۳ طرح با ۸ همت اعتبار در فردیس به مناسبت دهه مبارک فجر
تجدید میثاق رئیس، مدیران و کارکنان بنیاد شهید با آرمان‌های امام راحل
آغاز به کار رشته المپیکی لاکراس
دستگیری ۱۳۸ نفر از اغتشاشگران در رودسر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)