با حمایت سازمان جهانی بهداشت
آغاز نخستين مرحله از تولید واکسن در خاک آفریقا
آفریقای جنوبی قصد دارد به مردم این کشور دوزهای واکسنی را تزریق کند که به طور کامل در خاک این کشور تولید شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴،
آفریقای جنوبی اعلام کرد نخستین مرحله تولید واکسن کرونا در خاک خود را آغاز کرد. سیریل رامافوسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی تاکید کرد این طرحی زمان بر است. هدف از این طرح داشتن بهترین توان توزیع واکسن کرونا در قاره آفریقاست.
آفریقای جنوبی قصد دارد به مردم این کشور دوزهای واکسنی را تزریق کند که به طور کامل در خاک این کشور تولید شده است. مقامات این کشور با حمایت سازمان جهانی بهداشت به این ترتیب قصد دارند یک مرکز انتقال فنآوری برای واکسن کووید ۱۹ بر اساس پیام رسان آر انای راه اندازی کند که نخستین مرکز از این نوع در خاک آفریقا خواهد بود.
تدروس گبریسیوس دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت این مراکز انتقال فنآوری مکانی برای آموزش هستند که در آن تولید کنندگان کشورهایی با درآمد کم یا متوسط میتوانند در مورد شیوههای تولید برخی واکسنها آموزش ببیند و برای تولید آن مجوز دریافت کنند.
در حال حاضر تنها دو درصد مردم آفریقا دست کم یک دوز واکسن کووید ۱۹ دریافت کرده اند. این در حالیست که این آمار در اروپا و آمریکا حدود ۵۰ درصد است.
آفریقای جنوبی بیش از ۳۵ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ در آفریقا را در خود جای داده است. این در حالیست که دوزهای وعده داده شده از سوی ساز و کار کوواکس با تاخیر وارد میشود.
سریل رامافوسا گفت ما نمیتوانیم تنها بر روی واکسنهای ساخت خارج از آفریقا حساب کنیم. زیرا این واکسنها هیچ وقت به موقع نمیرسند و مردم همچنان میمیرند. از همین رو ما خواستار انتقال فنآوری هستیم.
از زمان آغاز بحران، رامافوسا فعالانه برای لغو مالکیت معنوی واکسن کووید ۱۹ تلاش میکند. اگر اوضاع همان طور که پیش بینی شده است پیش برود آفریقای جنوبی میتواند طی ۹ تا ۱۲ ماه آینده واکسن تولید کند.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به
کرونا در کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد.
در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.