• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۴۷۷۵۶
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۳
اجتماعی » حقوقی و قضایی

ثبت الکترونیکی شکواییه در کلانتری‌ها و پیگیری برخط در قوه قضاییه

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به پیش‌بینی بیش از ۸۰ طرح فناوری در دستگاه قضا، گفت: بیش از ۴ میلیون مراجعه به دستگاه قضایی در نتیجه اقدامات فناورانه حذف شده است.

ثبت الکترونیکی شکواییه در کلانتری‌ها و پیگیری برخط در قوه قضاییهبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای عیسی زارع پور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در نشست امروز بهره‌برداری از دستاورد‌های جدید فناوری اطلاعات و طرح‌های عمرانی قوه قضاییه که با حضور حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، رئیس قوه قضاییه برگزار شد، با اشاره به سامانه ثبت الکترونیکی شکواییه در کلانتری‌ها و پیگیری در قوه قضاییه گفت: تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی، افزایش سرعت و دقت رسیدگی ها، افزایش سرعت و دقت اجرای احکام صادره، شفاف کردن فرآیند‌ها و تصمیم گیری‌ها و مبارزه با فساد و همچنین پیشگیری حداکثری از وقوع جرم، ۵ راهبرد اساسی هوشمندسازی قوه قضاییه است.
وی افزود: گام نخست هوشمند سازی قوه قضاییه در سال ۱۳۹۹ با تمرکز تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی و افزایش سرعت رسیدگی‌ها با انجام حدود ۶۵ پروژه بزرگ و کوچک فناورانه شامل تاسیس و ارتقا ۴۰ سامانه و الکترونیکی کردن ۲۵ استعلام قضایی و راه اندازی بیش از ۳ هزار اتاق دادرسی الکترونیکی برداشته شد که از نتایج آن می‌توان به افزایش رضایتمندی عمومی مردم و همکاران دستگاه قضایی، کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها و کاهش چشمگیر مراجعات حضوری و حذف قریب به ۴ و نیم میلیون مراجعه مردم به دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌های اجرایی کشور اشاره کرد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه در گام دوم هوشمندسازی قوه قضاییه، اولویت بر توسعه زیرساخت‌های فناورانه قرار گرفته است، گفت: در همین راستا بیش از ۸۰ طرح فناوری پیش‌بینی شده است که در هفته قوه قضاییه ۳۰ مورد از آن‌ها در حوزه دادگستری‌ها و سازمان‌های تابعه قوه قضاییه افتتاح خواهد شد.
وی به تشریح اقدامات این مرکز پرداخت و با اشاره به حذف بیش از ۴ میلیون مراجعه به دستگاه قضایی در نتیجه اقدامات فناورانه و الکترونیکی دستگاه قضا گفت: اقدامات فناورانه قوه قضاییه همچنین موجب حذف بیش از ۲ میلیون مراجعه مردمی به سایر دستگاه‌ها شده است.
وی با اشاره به کاهش ۱۲ درصدی مانده پرونده‌ها با وجود افزایش ۵ و نیم درصدی میزان ورودی پرونده‌ها به واحد‌های قضایی، گفت: افزایش سرعت و دقت در رسیدگی‌ها، کاهش اطاله دادرسی و افزایش اتقان آراء و همچنین توسعه نظارت‌های برخط، از اولویت‌های گام دوم هوشمندسازی در قوه قضاییه است.
زارع‌پور در ادامه در خصوص افتتاح سامانه‌های جدید الکترونیکی قوه قضاییه که امروز به بهره‌برداری رسید، گفت: مردم از طریق «سامانه خودکاربری شکواییه سرقت» می‌توانند با ماندن در خانه، شکایت خود را در حوزه سرقت به ثبت برسانند و پرونده آن‌ها به جریان بیفتد.
وی با اشاره به افتتاح «سامانه استعلام سوابق محکومیت‌های مالی» نیز گفت: در این سامانه نیز با اجازه فرد ذی‌نفع، می‌توان پیشینه محکومیت‌های مالی وی را به صورت آنلاین مشاهده کرد.
زارع‌پور به افتتاح سامانه «صدور گواهی الکترونیکی عدم سوءپیشینه به صورت اختصاصی برای هر سازمان، نهاد و دستگاه» نیز اشاره کرد و گفت: این اقدام به کاهش مراجعات مردمی و از بین بردن امکان جعل این گواهی کمک شایانی می‌کند.
وی همچنین به افتتاح ۵ هزار اتاق دادرسی الکترونیکی که امکان برگزاری جلسه دادگاهاه در ارتباط تصویری با خانه‌های مردم را فراهم کرده است، اشاره کرد و بیان کرد: زیرساخت این اقدام بزرگ در سراسر کشور فراهم شده است. در ۱۵ ماه گذشته نزدیک ۱۰۰ هزار دادگاه آنلاین برگزار کرده‌ایم که تعداد زیادی از این دادگاه‌ها به دلیل وجود یکی از طرفین دعوی در بیرون از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران، با خارج از کشور بوده است. تقریبا ۶۰ درصد از شعب به اتاق‌های دادرسی الکترونیک تجهیز شده‌اند و ان شاءالله تا پایان شهریور بقیه شعب تجهیز خواهند شد.
زارع پور همچنین از افتتاح سامانه «ملاقات تصویری زندانیان با خانواده‌های خود» در ۱۵ استان از امروز خبر داد و گفت: امروز با تحویل ۳ هزار پابند الکترونیک، تعداد پابند‌های الکترونیک به ۷ هزار عدد رسید که تلاش می‌کنیم تا پایان امسال به ۲۰ هزار عدد برسد.
وی درباره افتتاح ۵ داشبورد جدید نظارتی نیز گفت: افتتاح این داشبورد‌های مدیریتی، نظارت پذیری برخط قوه قضاییه را افزایش می‌دهد بدین معنا که مدیران در لحظه می‌توانند محدوده کاری خود را پایش و شاخص‌های شعب و واحد‌های قضایی مورد نظر را بررسی کنند.
زارع پور با اشاره به افتتاح «ابرپروژه ارتباط تمام الکترونیکی قوه قضاییه با ناجا» گفت: سالانه میلیون‌ها مکاتبه میان قوه قضاییه و ناجا رد و بدل می‌شود که الحمدلله از امروز تمامی این مکاتبات به صورت آنلاین و برخط صورت می‌گیرد. از این به بعد اگر مردم به کلانتری‌ها مراجعه کنند دیگر برای گرفتن دستور قضایی و تشکیل پرونده به دستگاه قضایی فرستاده نمی‌شوند و همانجا در سیستم همه اقدامات لازم انجام می‌شود. این اقدام قبلا در ۲۰ استان به صورت آزمایشی اجرا می‌شد و از امروز در سراسر کشور شاهد ارتباط برخط و آنلاین میان مکاتبات ناجا و قوه قضاییه خواهیم بود.
وی افزود: بر روی این زیرساخت ارتباطی برای اولین بار امکان اجرای الکترونیکی ماده ۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری فراهم شده است که بر این اساس شکواییه اشخاص در کلانتری‌های سراسر کشور به صورت الکترونیکی ثبت و به صورت برخط برای اخذ دستورات قضایی به دادسرای مربوطه ارسال می‌شود. این اقدام مهم می‌تواند گام بسیار بزرگی برای کاهش اطاله در دعاوی کیفری باشد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، استان‌های سمنان، خراسان جنوبی، گلستان، هرمزگان و فارس را به عنوان ۵ استان شاخص در تمام حوزه‌های الکترونیکی قضایی معرفی کرد و گفت: استان هرمزگان نیز برترین استان کشور از نگاه مردم معرفی شد که در سامانه برخط سنجش رضایت مراجعان به ثبت رسیده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
برگزاری اجلاسیه ده روزه کنگره شهدای البرز
شهرداری‌ها نقش محوری در توسعه متوازن شهر دارند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)