• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۰۰۲۷
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۵
سیاسی » دولت

نقش تاثیرگذار ایران در معادلات منطقه‌ای

معاون اول رییس جمهور گفت: ایران همواره توانسته است با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات کشور در معادلات منطقه‌ای تاثیر گذار باشد.

نقش تاثیرگذار ایران در معادلات منطقه‌ایبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهور؛ آقای اسحاق جهانگیری صبح امروز دوشنبه در جلسه شورای عالی انرژی با اشاره به اینکه کشور بزرگ و با موقعیت جغرافیایی منحصربفردی مثل ایران همواره در منطقه پرتلاطم خاورمیانه تاثیر گذار بوده است، ادامه داد: کشور ما در این منطقه همیشه رقبای جدی داشته، اما ایران همواره توانسته است با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات کشور در معادلات منطقه‌ای تاثیر گذار باشد.

جهانگیری با تاکید بر اینکه قدرت نظامی یکی از عوامل بازدارنده در برابر فشار‌ها و توطئه‌های دشمنان ملت ایران است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران توانسته است در دهه‌های گذشته با حضور منطقه‌ای خود همواره در این منطقه تاثیر گذار باشد و قدرت خود را در برابر کشور‌های رقیب افزایش دهد، اما در عین حال نتوانسته‌ایم از ظرفیت ذاتی و موقعیت جغرافیایی ایران به خوبی استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور گفت: جوانان تحصیل کرده و با استعداد ایرانی یکی از فرصت‌های مهم کشور هستند که با اتکاء به این جمعیت جوان باید چرخ‌های توسعه کشور را قبل از بسته شدن پنجره جمعیتی به حرکت درآورد چرا که متاسفانه در ۲۰ سال آینده جمعیت ایران به سالمندی نزدیک می‌شود.

جهانگیری با تاکید بر اینکه افزایش ظرفیت تولید و فروش نفت به عنوان یکی دیگر از عوامل قدرت کشور است، افزود: ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۰ درصد از سهم تولید جهانی نفت را در دست داشت، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل اختلاف نظر‌های مدیریتی و توطئه و تحریم‌های ظالمانه دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران این سهم به ۴ درصد کاهش یافته است و برخی از کشور‌های منطقه از این فرصت استفاده کردند و سهم خود را تولید و فروش نفت افزایش جدی داده اند. متاسفانه وضعیت به جایی رسیده است که با خارج شدن ایران از بازار نفت جهانی، اقتصاد دنیا دچار مشکل نشود. وظیفه ملی ماست که با افزایش سرمایه گذاری و ورود تکنولوژی‌های جدید و بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی بار دیگر سهم ایران را از بازار‌های نفت جهان به دست آوریم.

جهانگیری خاطرنشان کرد: ممکن است به دلیل شرایط زیست محیطی در آینده برای کشور‌های تولیدکننده نفت که بیشتر از سهمیه مجاز خود نفت تولید می‌کنند، قوانین و مقررات محدود کننده‌ای وضع شود.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه استفاده حداکثری از نعمت نفت بزرگترین وظیفه ملی است، ادامه داد: با یک سرمایه گذاری گسترده می‌توان سهم ایران در بازار‌های جهانی نفت را افزایش داد تا با بازگشت ایران به موقعیت قبلی خود در بازار نفت بتوان مشکلات اقتصادی و بیکاری را در کشور حل کرد که باید برای رسیدن به این هدف، همکاری و هم افزایی تمام مسئولان و ارکان کشور افزایش یابد.

جهانگیری در ادامه از سازمان برنامه و بودجه خواست تا در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور بر منابع طبیعی اتکای بیشتری شود و راهکاری پیش بینی شود که درآمد بازار از افزایش تولید نفت در صندوق توسعه ملی فقط برای ایجاد سرمایه گذاری استفاده شود.

همچنین در ادامه این جلسه که با حضور وزرای نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه انجام شد، شورای عالی انرژی کشور به موجب ماده (۵) قانون اصلاح الگوی مصرف در راستای سیاست گذاری، تنظیم و تدوین سیاست‌های کلی راهبردی بخش انرژی کشور و سند ملی راهبردی انرژی کشور، سند چشم انداز تولید نفت خام تا افق سال ۱۴۲۰ منتج از مطالعات طرح جامع انرژی کشور را با هدف تعیین گزینه بهینه تولید نفت خام برای تعیین نهایی چشم انداز تولید و سرمایه گذاری در بخش نفت خام موجود در مخازن کشف شده کشور را به تصویب رساند.

وزیر نفت در گزارشی درباره سند چشم انداز تولید نفت خام تا افق سال ۱۴۲۰ با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در سیاست‌های ابلاغی سال ۱۳۷۷ درباره افزایش ظرفیت تولید صیانت شده نفت متناسب با ذخایر موجود و برخورداری کشور از افزایش قدرت اقتصادی و امنیتی و سیاسی تاکید کرد: ورود سرمایه گذاری‌های جدید، فناوری‌های نو و ایجاد بازار برای سهم نفت کشور از مهمترین عوامل توسعه بازار نفت خام جمهوری اسلامی ایران است که این سند چشم انداز با توجه به دانش و تجربه مدیران به منظور تعیین چشم انداز و گزینه‌های قابل دستیابی به تولید نفت و سرمایه گذاری برای توسعه ذخایر کشف شده تدوین شده است.

در این جلسه بر بهره گیری گیری کامل از ظرفیت فروش نفت برای توسعه عمرانی، تلاش برای تجهیز و توانمندسازی شرکت‌های داخلی برای اکتشاف و تولید با تکیه بر بازار سرمایه و برنامه ریزی و تعریف مشوق‌های لازم برای سرمایه گذاری تاکید شد.

همچنین دستورالعمل اجرایی آیین نامه ایجاد بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست با هدف تدوین قوانین و مقررات برای بازار بهینه مصرف انرژی دیگر مصوبه جلسه امروز شورای عالی انرژی بود که این بازار متمرکز در چارچوب قوانین و مقررات حاکم بر بازار بورس و اوراق بهادار تشکیل و اداره می‌شود.

گواهینامه‌های صرفه‌جویی صادره توسط ناشرین (شرکت ملی گاز و توانیر) در این بازار معامله می‌شود که طبق این دستورالعمل اجرایی، گواهی صرفه جویی انرژی صادر شده اوراق بهاداری است که نشانگر حق مالکیت بر مقدار مشخصی از میزان انرژی صرفه جویی شده در یک دوره زمانی مشخص می‌باشد و عملکرد این بازار بر اساس قیمت بخشی و زمانی حامل‌های انرژی برق و گاز و محیط زیست تعیین می‌شود.

در ادامه با تصویب دستورالعمل اجرایی آیین نامه ایجاد بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست مقرر شد، بر اساس ماده ۲۶ ناشرین متعهد شوند گواهی اوراق بخش مشخصی از رشد مصرف انرژی سالیانه کشور از طریق بهینه سازی انرژی را صادر کنند.
در این جلسه همچنین نظام نامه ثبت، اندازه گیری و راستی آزمایی آیین نامه ایجاد بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست به تصویب اعضا رسید.

همچنین در این جلسه اعضای شورای عالی انرژی مقرر کردند با توجه به اینکه هر نوع سیاست گذاری مرتبط با حامل‌های انرژی در چارچوب اختیارات شورای عالی انرژی کشور است و با توجه به جامعیت سند ملی راهبرد انرژی کشور، موضوعات مرتبط با پیش نویس سند شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان «سند ملی توسعه دانش بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر» از سوی سازمان برنامه و بودجه در بازنگری سند ملی راهبرد انرژی کشور لحاظ و جهت تصویب به شورای عالی انرژی ارایه شود.

همچنین شورای عالی انرژی مصوب کرد؛ مصوبات کمیسیون صرفه جویی بازار بهینه سازی مصرف سوخت و محیط زیست توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه ابلاغ و لازم الاجرا شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار پژو ۴۰۵ در دامغان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
برف و باران در استان تهران
اعلام نتایج اعتراضات آزمون استخدامی سال ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ
رژیم صهیونی بیش از ۱۵۲۰ نوبت آتش بس در غزه را نقض کرده است
روسیه: امیدواریم آمریکا در قبال ایران عقلانیت نشان دهد
آمریکا شریک اصلی نسل‌کشی در غزه است
زلنسکی: ۵۵ هزار نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
افتتاح خانه موسیقی تهران
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)