• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۰۵۹۹
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
سیاسی » امنیتی و دفاعی

رژیم بعثی پیش از آغاز جنگ به سلاح‌های شیمیایی مجهز شده بود

فرمانده دانشگاه بقیةالله گفت: رژیم بعثی عراق قبل از شروع جنگ علیه ایران، به سلاح‌های شیمیایی مجهز بود و این آمادگی را داشت که جنگی شیمیایی را به ایران تحمیل کند.

رژیم بعثی پیش از آغاز جنگ به سلاح‌های شیمیایی مجهز شده بودبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر «حسن ابوالقاسمی» فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) سپاه پاسداران امروز در چهارمین همایش ملی پدافند شیمیایی که در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: ما به عنوان بزرگترین قربانی سلاح‌های شیمیایی بعد از جنگ‌جهانی دوم وظیفه داریم که از حق خود در قبال جنایات صورت گرفته علیه کشورمان دفاع کنیم.
وی افزود: قرن‌های متمادی است که از سلاح‌های غیرمتعارف استفاده می‌شود و حتی در سال‌های اخیر به‌واسطه استفاده وسیع از سلاح‌های شیمیایی، کنوانسیون‌ها و قوانین بین‌المللی برای منع استفاده از این‌گونه سلاح‌ها تصویب شده، ولی این قوانین و کنوانسیون‌ها تاکنون هیچ‌گونه بازدارندگی نداشته است.
فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) ادامه داد: قرائنی وجود دارد که نشان می‌دهد غربی‌ها دست صدام را برای جنایاتی که در استفاده از سلاح‌های شیمیایی مرتکب شد، باز گذاشتند و این نشان می‌دهد کسانی که ظالم هستند از ستمگرانی، چون صدام حمایت می‌کردند؛ همچنین در صورت پی‌گیری موضوع از سوی مظلوم، غربی‌ها به عنوان عاملان اصلی جنایات صدام به گونه‌ای عمل می‌کنند تا جای ظالم و مظلوم را عوض کنند.
ابوالقاسمی بیان اینکه در دنیا کسانی توانستند کرونا را کنترل کنند که شیوه نامه‌های غربی را رعایت نکردند، گفت: در مقابله با همه‌گیری کرونا کشور‌های شرقی توانستند مدیریت خود را به رخ غربی‌ها بکشند؛ زیرا کشور‌های غربی نتوانستند مدیریت خوبی در این رابطه اعمال کنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: مدعیان غربی در مواجهه با کرونا ۵۰۰ هزار کشته داشتند، ولی کشور‌های شرقی که جمعیت آن‌ها بیشتر از غربی‌ها هم هست، تعداد کشته‌های‌شان یک‌صدم بود.
وی سپس درباره وضع بکارگیری سلاح‌های شیمیایی از سوی رژیم بعثی عراق گفت: اینکه گفته می‌شود صدام مجبور بود از این سلاح‌ها استفاده کند، دروغ است؛ زیرا قبل از جنگ تحمیلی، عراق علیه مردم خود در کردستان از این سلاح‌ها استفاده کرده بود و اسناد آن هم موجود است و این نشان می‌دهد که صدام آمادگی این را داشت که جنگی شیمیایی را به ایران تحمیل کند.
فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) خاطرنشان کرد: ۲۴۲ مورد حمله شیمیایی در دفاع مقدس توسط ارتش صدام علیه رزمندگان ما صورت گرفت و شش هزار بمب شیمیایی علیه نیرو‌های ایرانی استفاده شد؛ به‌عنوان مثال اشنویه در ساعت ۲ نیمه شب مورد بمباران شیمیایی قرار گرفت و طی آن ۲ هزار نفر مصدوم شدند، اما با این حال هیچ عامل بازدارنده‌ای برای ممانعت از این‌گونه اقدامات صدام به‌وجود نیامد.
ابوالقاسمی ادامه داد: رژیم صدام توسط ده‌ها شرکت غربی برای تکمیل سلاح‌های شیمیایی مورد حمایت قرار می‌گرفت؛ کمک‌هایی که بدون آگاهی مسئولان این کشور‌ها و مجامع بین‌المللی میسر نمی‌شد؛ پس مسئولان این کشور‌ها در جنایات صدام شریک هستند؛ به عبارت دیگر، مدیران این شرکت‌ها را می‌توان هیتلر‌های این زمان دانست که در اروپا ساکن هستند.
وی با تأکید بر اینکه هر وقت در علوم پیشتازی کنیم، می‌توانیم مرجع باشیم، عنوان کرد: هویزه، کرخه، سومار، پیرانشهر، سردشت، شلمچه، دارخوین و اشنویه از مناطقی هستند که ارتش صدام در آنجا از گاز شیمیایی اعصاب استفاده کرد؛ البته حملات شیمیایی ارتش عراق شامل مراکز درمانی هم بود به نحوی که در دوران دفاع مقدس بیمارستان صحرایی فاطمه‌الزهرا (س) را هم مورد حمله شیمیایی قرار داد.
فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) درباره هزینه‌های درمان یک فرد آسیب‌دیده ناشی از گاز‌های شیمیایی هم گفت: بیش از ۵۶۷ میلون تومان هزینه درمان هر فرد شیمیایی بوده است؛ البته این رقم مربوط به دوران دفاع مقدس است؛ یعنی چنانچه با معیار‌های امروزی بخواهیم بسنجیم، هزینه‌ها بسیار فراتر خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)