پخش زنده
امروز: -
عادات غذایی مردم ایران الگوی خوبی است که به آن مدیترانهای گفته میشود و مطالعات نشان میدهد که این الگو میتواند سلامت فرد را در قبال بیماریها تضمین کند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، خانم دکتر زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، رژیم غذایی ایرانیان را الگوی مدیترانهای دانسته که عادت غذایی خوبی است.
خانم دکتر زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه لایو با خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
عادات غذایی مردم ایران به لحاظ تغذیه الگوی خوبی است که به آن مدیترانهای گفته میشود و اکنون تمام مطالعات که در سطح دنیا انجام شده نشان میدهد کسانی که از الگوی مدیترانهای پیروی میکنند به دلیل خصوصیات و ویژگیهای خاص این الگوی غذایی سلامت خود را در قبال بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهایی مانند سرطان ها، چاقی و دیگر بیماریهای مرتبط با تغذیه تضمین میکنند.
در این الگو مصرف سبزی و میوه نسبت به کشورهای غربی بیشتر است ما در ایران عادتی به نام سبزی خوردن داریم که عادتی بسیار خوب و ایرانی است، هنگام خوردن سبزی با غذا قند و چربی در روده کمتر انباشته میشود و از بسیاری از بیماریها از جمله سرطانهای دستگاه گوارش پیشگیری میشود.
کشورهای غربی امروز بر این باورند که باید برای داشتن زندگی سالمتر و پیشگیری از بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت و سرطانهای دستگاه گوارش، رژیم مدیترانهای را پیش گرفت، که در آن از سبزیجات، فیبر و حبوبات بیشتر استفاده میشود و گوشت قرمز، قند، چربی و لبنیات چرب در آن حجم کمتری دارد.
وی در ادامه تاکید کرد:
متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که الگوهای غذایی غربی و فستفودها میان ایرانیان نیز جا باز کرده، به عنوان یک رفتار غذایی نامناسب و از مشکلات ما ایرانیان فست فود است که توسط مردم بیرویه مصرف میشود و غذاهای ایرانی به ویژه غذاهای بومی و محلی در حال فراموشی هستند و این موضوع موجب شده تا بر اساس بررسی وزارت بهداشت حدود ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال ما دچار اضافه وزن و چاقی هستند که روندی افزایشی است همچنین کودکان زیر ۵ سال ما چاق شده اند و روندی افزایشی در میان آن وجود دارد.
یکی دیگر از مشکلاتی که در سطح جهان وجود دارد مصرف نمک است و توصیه سازمان بهداشت جهانی برای مصرف نمک کمتر از ۵ گرم در روز است به این مفهوم که از کل غذای موجود در یک روز چه نمکهای پنهان و چه نمکهای اضافه شده باید زیر ۵ گرم باشد.
خانم دکتر زهرا عبداللهی شیوه مناسب برای تغذیه در دوران کرونا را اینگونه تشریح کرد:
شیوه تغذیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به کرونا بسیار موثر است و حتی در صورت ابتلا به کرونا در صورت تغذیه خوب و مناسب پاسخ دهی سیستم ایمنی برای مقاومت بدن و بهبودی سریعتر بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مصرف کافی سبزی و میوه به مفهوم حداقل ۵ واحد یعنی ۴۰۰ گرم سبزی و میوه در روز، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، شور، مواد قندی و شیرین و مصرف میزان دو واحد لبنیات در روز کمک میکند تا در صورت ابتلا به کرونا عوارض پایین داشته باشیم و همچنین از ابتلا به این بیماری پیشگیری میکند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران حذف وعدههای غذایی برای لاغر شدن را یکی از اشتباهترین اقدامات صورت گرفته توسط افراد توصیف کرد و اظهار داشت:
به هیچ عنوان حذف وعده غذایی برای رژیمهای لاغری صحیح نیست ما حتی برای افرادی که نیازمند رژیمهای لاغری هستند توصیه میکنیم هر سه وعده غذایی باید مصرف شود و میان وعدهها نیز باید هر ۳ ساعت استفاده شود در نتیجه حجم غذا در یک رژیم غذایی صحیح، علمی و اصولی کاهش مییابد، اما تعداد و دفعات مصرف غذا افزایش مییابد، به هیچ عنوان هیچ ماده غذایی مانند برنج، نان، سبزی و میوه حذف نمیشود چرا که در صورت حذف هر نوع ماده غذایی ریزش مو، مشکلات پوستی، گوارشی و مشکلات اعصاب ایجاد میشود.
ممکن است با حذف نان یا برنج وزن پایین بیاید، اما عوارض متعددی بر اثر آن به وجود میآید از جمله مشکلات اعصاب، ریزش مو و مشکلات پوستی در نتیجه هیچ وعده غذایی نباید حذف شود.
راحتترین رژیم غذایی این است که فرد همه چیز بخورد، اما کم بخورد.