• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۱۴۱۶
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۱
خراسان جنوبی » اجتماعی

۴۰ درصد چشمه‌های حیات وحش نهبندان خشک شد

بر اثر تداوم خشکسالی امسال به صورت میانگین ۴۰ درصد چشمه‌های حیات وحش شهرستان نهبندان خشک شده و حجم آبدهی سایر چشمه‌ها به شدت کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان گفت: با وجود لایه‌روبی مستمر۴۰ درصد چشمه‌های حیات وحش نهبندان خشک شد چشمه‌های حیات وحش، به دلیل شدت خشکسالی باز هم حجم آبدهی چشمه‌ها افزایش چشمگیری ندارد.
 
 
کوهستانی افزود: امسال آبرسانی سیار به آبشخور‌ها و حوض انبار‌های مناطق تحت مدیریت را افزایش داده‌ایم.
 
وی گفت: شدت خشکسالی و کمبود علوفه در زیستگاه‌ها به شدت حیات وحش منطقه را لاغر و نحیف کرده است و امسال زادآوری حیات وحش به شدت کاهش یافت به طوری که در منطقه نهبندان زادآوری پرندگانی از جمله کبک و تیهو را نداشته‌ایم.
 
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان افزود: گشت‌های نظارتی مجموعه محیط زیست در زیستگاه‌های حیات وحش افزایش یافته و تعداد شکار غیرمجاز در منطقه کاهش داشته است.
 
کوهستانی گفت: خشکسالی از جمله مهمترین و قدیمی‌ترین بلایای طبیعی است که تکرار ۲۰ ساله آن در شرق کشور تبدیل به بحران شده و امسال به شدت حیات وحش منطقه را تحت تاثیر قرار داده است.
 
 
وی با بیان اینکه کاهش بارندگی و خشکسالی امسال بیشترین اثرات را در منطقه نهبندان گذاشته است، گفت: کم‌آبی و کمبود علوفه باعث هجوم و ورود وحوش به اراضی کشاورزی و روستا‌ها شده است.
 
 
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان افزود: امسال به دلیل خشکسالی‌های شدید، حیات وحش و پرندگان در حاشیه اراضی کشاورزی، شهرها، روستا‌ها و حتی محور‌های مواصلاتی به صورت مکرر مشاهده می‌شوند و علت اصلی آن کمبود علوفه در مناطق و استفاده از پسماند غذای انسانی است.
 
 
کوهستانی گفت: از مردم درخواست داریم که پسماند خود را در حاشیه شهر‌ها به خصوص در حاشیه محور‌های مواصلاتی و ایستگاه‌های اسکان بین راهی رها نکنند چرا که این موضوع معضلی برای حیات وحش منطقه شده و تلفات زیاد حیات وحش و سایر جانوران را در محور‌های مواصلاتی داریم.
 
 
وی با بیان اینکه با شرایط خشکسالی‌های اخیر در زیستگاه‌های حیات وحش، نذر طبیعت برای حیوانات ضروری است، افزود: از افراد خیر و علاقه‌مند درخواست داریم برای ساخت آبشخور، تامین علوفه، آب و دارو برای حیات وحش با این اداره همکاری کنند.
 
 
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان گفت: در ماه گذشته ۲ تانکر ثابت به حجم ۱۵ هزار لیتر از طرف یکی از علاقه‌مندان به محیط زیست برای تامین آب حیات وحش نهبندان اهدا شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جزئیات برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم و دوره تابستان دانشگاه آزاد
معرفی برترین‌های لیگ جهانی والیبال از «روی تور» شبکه ورزش
ممنوعیت آتش‌زدن کاه و کلش در مزارع برنج بابل
ادامه مبارزه با آفات بیولوژیک در مجموعه تاریخی بسطام
برداشت سیب زمینی تابستانه شهرستان بهار
مشارکت نوعدوستانه در کلاردشت؛ اهدای ۱۸۰۰۰ سی‌سی خون به نیازمندان
ثبت نام طلاب در دانشکده علوم قرآنی تهران
مهلت ثبت‌نام آزمون زبان MSRT تمدید شد
روایت ناگفته‌ها از سردار شهید حاجی‌زاده در «ملازمان حرم»
پذیرایی از زائران اربعین در ۶۳ موکب آذربایجان‌غربی
برداشت بیش از ۱۲ هزار تن انبه در سیستان و بلوچستان
اعلام زمان قرعه کشی لیگ برتر فوتبال
آتش‌زدن کاه و کلش مزارع برنج ممنوع است
طراحی و ساخت دستگاه هم‌زمان‌سازی تحریک الکتریکی متناوب فراجمجمه‌ای
افتتاح اولین مرکز توانبخشی بیماران روانی مزمن در البرز
تاب‌آوری بنگاه‌های اقتصادی نیازمند توجه جدی و حمایت مستمر
زلزله شاهرود آسیبی به بنا‌های تاریخی وارد نکرد
پارچه‌های قاچاق در یزد توقیف شد
برگزاری مراسم چهلم شهدای حمله صهیونیستها، در سرخس
دریافت خدمات درمانی ۳۶ هزار مهاجر افغان حین خروج از کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)