• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۵۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۰
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
گردشگري مجازي؛

طرح گلیم بیجار بر روی پیاده رویی در شهر بیجار

شهرداری بیجار در اقدامی هنرمندانه و زیبا با اجرا و پیاده کردن طرح گلیم بر روی پیاده راه پارک سوم خرداد موجب زیبایی فضای شهری و معرفی صنایع دستی این دیار شده است.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ بیجار از مناطق زیبای کردستان است که همه ساله پذیرای گردشگران زیادی است. این خطه جدا از زیبایی‌های طبیعی اش، فرهنگ و آداب و رسوم جذاب و دلنشینی نیز دارد که به عنوان میراث فرهنگی و تاریخی بیجار شناخته می‌شود. گلیم‌های بیجار از آن جمله اند.

گلیمچه در شهرستان بیجار مدت هاست توانسته است در بین خانواده‌های دارای نیروی فرشباف و میان خانواده‌های متمکن و جشن‌ها و سوغات‌های این دیار جایگاه خوبی پیدا کرده است و توجه به آن ظرفیت مناسبی جهت اشتغالزایی در شهرستان است.

این صنعت تا کنون در طول عمر خود توانسته است مقام برترو به دور از رقابت‌های دیگر موفق بتواند مقام خود را حفظ وجایگاه خود را منحصرا بنام بیجارحفظ نماید.

گلیمچه بیجار دست بافتی است متشکل از تار و پود که در بافت آن در سبک‌های مختلف گلدانی، شمعدانی، پنجه گل، لچک ترنج وبعضی اشکال حیوانات و ... از روش بافت خاص که اصطلاحا چاکدار می‌گویند، استفاده می‌شود؛ و این مزیت باعث شده است بافت گلیم دو رو باشد و می‌توان از هر دو طرف گلیم استفاده نمود و نمایش نقوش آن نیز کاملا مانند هم و برعکس قالی است.

طرح گلیم بیجار بر روی پیاده رویی در شهر بیجار

قالی و گلیمچه یکی از انواع صنایع دستی مشهور منطقه گروس است که از ابریشم یا پشم گوسفند بافته می‌شود. گلیمچه معمولا برای تزیین منازل، دیوار و یا رواندازی و هدیه برای مهمانان خاص و بخصوص برای جشن‌های عروسی و هدیه به داماد و یا عروس استفاده می‌شود.

ریز بافی، تنظیم رنگ و تناسب رنگ، نوع گلها، طراحی و نقشه، نوع بافت، تجربه، تسریع دراتمام کار، تازگی، تنوع دربخش‌های مختلف، نیاز بازار، صادرات در تعیین ارزش اقتصادی گلیمچه بیجار خیلی تعیین کننده است و اکثر کسانیکه در این صنعت خبره هستند و سال‌ها در این زمینه کار می‌کنند، آنرا ظرفیت خوبی برای درآمد زایی خانواده‌ها می‌دانند وبعلت اینکه در کنار دیگر امور زندگی قراردارد و اوقات خانواده در زمان فراغت را بخود اختصاص میدهد مورد استقبال خانواده‌ها قرار دارد.

هر چند بافندگان گلیم بیجار در چند سال اخیر به دلیل گران شدن مصالح و نقشه و پایین بودن دستمزد نگران هستند، اما شهرداری بیجار در اقدامی هنرمندانه و زیبا با اجرای و پیاده کردن طرح گلیم بر روی پیاده راه پارک سوم خرداد موجب زیبایی فضای شهری و معرفی این هنر زیبا به مردم سراسر کشور شده است.

طرح گلیم بیجار بر روی پیاده رویی در شهر بیجار

اجرای این طرح زیبا بازتاب خاصی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی داشته که همین عامل نقش مهمی در معرفی بیجار گروس دارد.

سید عطالله مهاجرانی (وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی) که هم اکنون ساکن لندن است در خصوص طرح گلیم در پیاده رو بیجار در توییتی نوشته: طرح گلیم بیجار، پیادرویی در شهربیجار! ذوق و سلیقه و هنرشناسی و شناسنامه بیجار!

جدای از عملکرد سیاسی مهاجرانی این توییت با توجه به داشتن فالور‌های زیاد نقش مهمی در معرفی دیار بیجار گروس در اقصی نقاط جهان دارد.

به خواست خداوند متعال، با پایان همه‌گیری ویروس کرونا، گردشگران عزیز از نزدیک زیبایی‌های بيجار را ببینند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)