• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۶۷۰۴
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۷
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

اهل‌قلم استوانه‌های محکم در برابر آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی

دکتر علی عسکری در نشست هم‌اندیشی شورای عالی کتاب سازمان صداوسیما گفت: اهل‌قلم می‌توانند مانند استوانه‌های سلامت معنوی و هویتی بر فضای امروز جامعه اثرگذار باشند و آسیب‌های اجتماعلی و فرهنگی را کاهش دهند.

اهل‌قلم استوانه‌های محکم در برابر آسیب‌های اجتماعی و فرهنگیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از  روابط عمومی رسانه ملی، در این نشست که با حضور اعضای شورای عالی کتاب صداوسیما، نویسندگان، شعرا و ناشران و به مناسبت روز قلم در مرکز همایش‌های سازمان صداوسیما برگزار شد، رئیس رسانه ملی با تبیین اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی گفت: از ابتدای تاریخ تمدن بشری و آغاز نوشتن کتاب تا امروز، همواره کتاب پیشران فرهنگ تمدن جامعه بشری بوده است و این اهمیت تا امروز و عصر حاضر ادامه دارد. وی از کتاب به‌عنوان رسانه‌ای دیرین یاد کرد و گفت: کتاب از دیرباز خودش رسانه بوده است؛ رسانه‌ای بسیار پرنفوذ و تأثیرگذار که جریان تمدن بشر را همراهی کرده است و ما باید امروز ببینیم که چگونه رسانه‌های نوین، الکترونیک و کتاب را با هم اداره کنیم.
دکتر علی عسکری با اشاره به اینکه رسانه‌های دیگر پس از کتاب ظهور و بروز کرده‌اند، گفت: پس از کتاب، زمانی رادیو، زمانی تلویزیون و زمانی رسانه‌های ماهواره‌ای آمدند و امروز هم اینترنت باقدرت تمام عمل می‌کند.
وی سپس با اشاره به خدمات متقابل کتاب و رسانه‌های نوین گفت: در این حوزه چند محور مطرح است: اول اینکه خود کتاب یک رسانه و در حال عملیات است و همان‌طور که در بیان مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) هم سراغ داریم، جایگاه آن با ظهور رسانه‌های جدید افت نکرده است.
دکتر علی عسکری بابیان اینکه کتاب پایه باقی رسانه‌ها بوده است، گفت: رسانه‌های جدید مثل رادیو، پایه و محتوایش همین کتاب و متون بوده است و آنچه در دوره‌های مختلف به مفاهیمی‌که در رادیو و تلویزیون طرح شده، غنا داده است، کتاب و محتوای مکتوب بوده و هست؛ مثل تحقیقاتی که در قالب کتاب منتشر می‌شود و دستمایه برنامه‌های گفت‌وگومحور، مستند‌ها و فیلم‌نامه‌ها می‌شود یا رمان‌هایی که نوشته می‌شود و دستمایه سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی قرار می‌گیرد.
دکتر علی عسکری با طرح این سؤال که کتاب در قبال اینترنت چه معنایی دارد؟ گفت: اول اینکه کتاب الکترونیک می‌تواند سهل‌تر و فراوان‌تر منتشر شود و مایه سهولت دسترسی به دانش و علم باشد که این یک خدمت است و از سوی دیگر ملاحظاتی دارد که باید اهالی قلم آن را بیشتر تبیین کنند.
رئیس سازمان صداوسیما با بیان اینکه اهل‌قلم و نویسندگان می‌توانند به‌سان استوانه سلامت معنوی و هویتی تأثیرگذاری کنند و ناهنجاری‌های اجتماعی و فرهنگی را کاهش دهند، گفت: با در نظر داشتن خدمات متقابل رسانه‌های نوین و کتاب، باید گفت این رسانه‌ها می‌توانند کتاب را منتشر کنند، شعرخوانی، قصه‌خوانی و معرفی کتاب داشته باشند و از طریق این رسانه‌ها، خواندن کتاب تقویت می‌شود و البته باید مراقب بود تا مضار آن‌ها به حداقل برسد.
وی افزود: ما باید روی خدمات متقابل کتاب و رسانه‌های نوین کار بایسته‌ای بکنیم تا استفاده بیشتری داشته باشیم؛ امروزه در همه عرصه‌های مختلف، از سنین مختلف کودکی تا جوانی و پس‌ازآن، از مفاهیم کتاب‌ها استفاده می‌شود؛ گرایش‌های مختلف علمی، فرهنگی، صنعتی، معماری و خصوصاً رسانه از کتاب استفاده می‌کنند؛ کتاب می‌تواند برنامه‌ها را غنی‌تر و رسانه هم کتاب‌ها را معرفی کند.
رئیس رسانه ملی با تأکید بر اینکه ریشه رسانه‌های امروز ازنظر تمدنی، کتاب بوده و بعد از آن بقیه رسانه‌ها خلق شده‌اند، گفت: ما باید آن را حمایت کنیم و صداوسیما همواره به این امر پرداخته و امروز هم بیش از گذشته در قالب شورای عالی کتاب، به ترویج کتاب و کتاب‌خوانی کمک می‌کند.
وی افزود: بقیه نهاد‌ها مثل آموزش‌وپرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، دانشگاه‌ها و همه نهاد‌های فرهنگی در معرفی کتاب و ارتقای کتاب‌خوانی هم نقش دارند، اما رسانه ملی نقش فوق‌العاده‌ای دارد و همه معاونت‌های سازمان، هم سیما، هم رادیو، هم امور استان‌ها همگی در این زمینه جدیت دارند و به‌نوبه خودم از معاونان و روسای شبکه‌ها در این زمینه قدردانی می‌کنم.
رئیس رسانه ملی از ناشران و نویسندگان که در این حوزه مشارکت دارند و بهترین برنامه‌ها را برای صداوسیما مهیا می‌کنند، قدردانی کرد و گفت: رسانه ملی وظیفه خود را در این زمینه به بهترین نحو انجام می‌دهد.
رئیس رسانه ملی سپس با اشاره به منحنی رشد عنوان‌ها و موضوعات کتاب‌ها در کشور گفت: در کشور ما منحنی تنوع کتاب‌ها و عناوین در حال رشد است و منحنی ترجمه هم کاملاً دگرگون شده، به‌طوری‌که تولیدات داخلی بیشتر از ترجمه‌شده است.
وی افزود: اکنون شاید مجال پرداختن به بحث تمدن و فرهنگ و نفوذ فرهنگ غرب از طریق ترجمه که بحث جدی است، نباشد؛ اما باید هویت ملی خود را در قبال ترجمه صیانت کنیم؛ یعنی بهترین آثار را از فرهنگ جهان بگیریم و در همین حال فرهنگ خود را حفظ کنیم.
دکتر علی عسکری این رشد را مرهون وجود رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) و توجه بی‌نظیر ایشان به کتاب دانست و گفت: ایشان به شکل بی‌نظیری به کتاب توجه دارند و اهمیت آن را می‌دانند و پیگیری می‌کنند و همه نهاد‌های فرهنگی ازجمله صداوسیما را به اهمیت این بخش توجه می‌دهند.
وی افزود: توجه ایشان باعث شد در جنجال رسانه‌های نوین که اثر کتاب را کم می‌کند، بازهم در دنیا تراز بالایی در زمینه تنوع کتاب داشته باشیم. البته که تا نقطه مطلوب فاصله زیادی است و باید با تلاش و مجاهده به آن برسیم.
رئیس رسانه ملی با اشاره میزان مطالعه در کشور گفت: حجم مطالعه در کشور متأسفانه کم است و صداوسیما حل این مسئله را به‌عنوان یک وظیفه جدی تلقی می‌کند، آن را پیگیری کرده است و خواهد کرد.
وی افزود: اگر روزی کتاب برترین رسانه کره زمین بود، امروز هم که رسانه‌های نوین به وجود آمده‌اند، جان‌مایه‌شان کتاب است و این رسانه‌ها اگر بخواهند با سلامت و کیفیت عمل کنند، بازهم باید به کتاب رجوع کنند.
رئیس سازمان صداوسیما از تشکیل شورای عالی کتاب برای تحقق این مهم یاد کرد و گفت: امیدوارم بتوانیم با بهره‌مندی از کتاب فرهنگمان را بهتر حفظ کنیم و آینده بهتری را رقم بزنیم.
دکتر علی عسکری در پایان خواستار کمک اهالی قلم به ترویج کتاب و کتاب‌خوانی شد و گفت: امیدوارم بتوانیم در این عرصه و خدمات متقابل کتاب و رسانه بهتر از پیش عمل کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزردگی مشترکان تلفن ثابت از افزایش ۵۰ درصدی آبونمان
هوای پایدار و افزایش دما در بیشتر مناطق کشور
مسئولیت سوءاستفاده از سیم کارت برعهده مالک است
برگزاری اردو‌های انتخابی تیم فوتبال نوجوانان در تهران
بازدید  والی هرات از پارک علم و فناوری خراسان رضوی
ساماندهی مراسم اربعین باوجود شرایط جنگی از دستور کار وزارت کشور خارج نشد
الحاق سه هزار هکتار زمین به شهر‌های جنوبی سیستان و بلوچستان
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است
بهبود خواص محصولات صنایع مختلف با نانوذرات کربنات کلسیم ایرانی
آغاز مرمت آب‌انبار تاریخی تدین در سمنان
اختصاص ۹۵۰ میلیارد ریال برای طرح های خدمت‌رسانی به جامعه هدف بهزیستی
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی ودمایی هرمزگان ۳۰ تیر
تشییع مادر شهید نصیری در هرچگان
طول شبکه گاز خراسان جنوبی از ۱۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر عبور کرد
هوای ناسالم مشهد در ۳۰ تیرماه، برای دومین روز پیاپی
۱۵ نفر در خراسان شمالی به اتهام نشر اکاذیب تحت پیگرد قرار گرفتند
همه مدارس غیردولتی به استاندارد‌های مدارس تراز نزدیک شوند
کشف کلاهبرداری‌های اینترنتی در آباده
خرید تضمینی بیش از ۲۷۹ هزار تن گندم و ۳۹۰۰ تن کلزا از کشاورزان آذربایجان غربی
تداوم هوای گرم در قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)