• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۶۹۶۹
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

آنچه باید درباره سویه دلتای کرونا بدانید

متخصصان تاکید دارند جهش‌های جدید کروناویروس می‌تواند شیوع گسترده بیماری کووید-۱۹ را به همراه داشته باشد و حتی موجب شود که روند گسترش بیماری شدیدتر از قبل ادامه پیدا کند.

آنچه باید درباره سویه دلتای کرونا بدانیدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در حال حاضر نگرانی اصلی در دنیا در مورد شیوع کروناویروس سویه دلتاست که اولین بار در ماه دسامبر در هند شناسایی شد و از سرعت انتقال بالاتری برخوردار است. این سویه از ویروس به سرعت در هند و همچنین انگلیس شیوع پیدا کرد و موجب افزایش آمار مبتلایان و فوتی‌های کووید-۱۹ شد.
"اینچی یلدیریم" متخصص بیماری‌های عفونی کودکان در دانشکده پزشکی ییل و متخصص واکسیناسیون با اشاره به شیوع سویه دلتا گفت: این موضوع جدید و تعجب آوری نیست. تمام ویروس‌ها با گذشت زمان تکامل پیدا کرده و با گسترش و تکثیر یافتن، دچار تغییراتی می‌شوند.
"اف. پری ویلسون" متخصص اپیدمیولوژی در دانشکده پزشکی ییل می‌گوید:، اما موردی که درباره سویه دلتا بی نظیر است سرعت گسترش آن است. مطمئنا سویه دلتا در سراسر جهان همه گیری را تسریع می‌کند.
پزشکان اظهار داشتند: آنچه تاکنون می‌دانیم این است که افرادی که واکسینه نشده اند و افرادی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند با خطر ابتلا به نوع جدید ویروس مواجه هستند.

دلتا از دیگر سویه‌های کروناویروس مسری‌تر است
سویه B.۱.۶۱۷.۲. موسوم به دلتا اولین بار در هند مشاهده شد و به دلیل گسترش سریع به گونه غالب ویروس در هند و سپس انگلیس تبدیل شد. سویه دلتا ۵۰ برابر سریعتر از سویه آلفا که اولین بار در انگلیس شناسایی شد، منتشر می‌شود و نسبت به ویروس اولیه ۵۰ درصد مسری‌تر است.
در محیط‌هایی که افراد واکسن تزریق نکرده باشند یا از ماسک استفاده نکنند، فرد آلوده به سویه‌های اولیه ویروس کرونا می‌تواند به طور متوسط ۲.۵ نفر دیگر را آلوده کندو این در حالیست که در همین محیط، یک فرد آلوده به سویه دلتا می‌تواند بیماری را به ۳.۵ یا ۴ نفر دیگر گسترش دهد.

دلتا بیش از سویه‌های قبلی گروه‌های سنی جوان را درگیر می‌کند
افرادی که علیه بیماری کووید-۱۹ واکسینه نشده اند بیشتر در معرض خطر هستند و در عین حال این نگرانی در مورد کودکان و جوانان هم وجود دارد. مطالعه انجام شده در انگلیس نشان داد که کودکان و بزرگسالان زیر ۵۰ سال ۲.۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به سویه دلتا هستند.
یلدیریم می‌گوید: با واکسیناسیون گروه‌های سنی بالاتر، افراد جوان و واکسینه نشده بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ قرار دارند. اما به نظر می‌رسد دلتا بیشتر از سویه‌های قبلی گروه‌های سنی جوان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سویه دلتا می‌تواند به "شیوع فرا محلی" منجر شود
درصورتیکه سویه دلتا به سرعت گسترش خود و تسریع همه گیری ادامه دهد، بزرگترین پرسش درمورد انتقال پذیری آن، این خواهد بود که چند نفر به سویه دلتا آلوده خواهند شد و با چه سرعتی گسترش می‌یابد؟ به گفته محققان پاسخ این پرسش می‌تواند تا حدی به محل زندگی و تعداد افرادی که در محل زندگی واکسینه شده اند، بستگی داشته باشد.

اطلاعات موجود در مورد سویه دلتا کافی نیست
یک پرسش مهم دیگر این است که آیا درصد بیماری زایی سویه دلتا نسبت به ویروس اصلی بیشتر است. ویلسون می‌گوید بر اساس موارد بستری شده در بیمارستان‌های در انگلیس احتمالا این نوع از ویروس قدرت بیماری زایی بیشتری دارد. در حالیکه لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود، اطلاعات اولیه در مورد شدت سویه دلتا بر اساس مطالعه انجام شده در اسکاتلند است که نشان می‌دهد نوع دلتا حدود دو برابر بیش از سویه آلفا منجر به بستری شدن افراد واکسینه نشده در بیمارستان می‌شود.
پرسش دیگر این است که دلتا چگونه بر بدن تاثیر می‌گذارد. گزارشاتی از علائم مختلف مرتبط با سویه دلتا منتشر شده که حاکی از تفاوت آن با ویروس اولیه است. به نظر سویه دلتا مشابه با سرماخوردگی است و از دست دادن حس بویایی در آن کمتر شایع است و بر اساس تحقیق انجام شده در انگلیس سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب از جمله علائم شایع این سویه از کروناویروس است. همچنین مشخص نیست آیا سویه دلتا می‌تواند موجب بروز بیماری در افرادی شود که واکسینه شده اند یا اینکه این افراد از ایمنی طبیعی ناشی از ابتلای قبلی به کووید-۱۹ برخوردار هستند.
پزشکان تاکید دارند که هرچند واکسیناسیون، مصونیت موثری در برابر سویه دلتا ایجاد می‌کند، اما در صورت تزریق واکسن یا عدم واکسیناسیون لازم است دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان رعایت شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
تکذیب ادعای نیویورک تایمز درباره محور مذاکرات ایران و آمریکا
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)