• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۹۰۵۴
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۱
بین الملل » آفریقا
بحران در حوزه رود نیل

نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل درباره بحران سد النهضه

درپی تشدید بحران سد النهضه و بن بست در مذاکرات قبلی؛ وزیرامور خارجه سودان از اعضای شورای امنیت سازمان ملل درخواست کرد با هر اقدام یکجانبه‌ای مقابله کنند.

نشست امروز شورای امنیت درباره بحران سد النهضهبه گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما؛ مریم المهدی وزیر امور خارجه سودان اعلام کرد: کشورش از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهد با هر اقدام یکجانبه درباره سد النهضه اتیوپی مخالفت کند.
 
درخواست سودان از شورای امنیت
خبرگزاری آناتولی از خرطوم گزارش داد: وزیر امور خارجه سودان با انتشار بیانیه‌ای در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد چشم انداز خرطوم از هر تصمیم و اقدام شورای امنیت درباره سد النهضه، باید مخالفت با هرگونه اقدام یکجانبه (اتیوپی) باشد، اقدامی که امنیت و صلح دو طرف دیگر یعنی سودان و مصر را تهدید می‌کند.
مریم المهدی از همه طرف‌های ذیربط خواست در مذاکراتی که با نظارت اتحادیه آفریفا برای بررسی و حل مسئله سد النهضه برگزار می‌شود، مشارکت سازنده‌ای داشته باشند.
وی افزود: هدف از حضور در گفتگو‌ها باید دستیابی به توافقنامه قانونی الزام آور و مورد توافق میان سه کشور (اتیوپی، سودان و مصر) در یک دوره زمانی مشخص و با مشارکت طرف‌های چهار جانبه بر اساس طرح پیشنهادی سودان به همراه آفریقای جنوبی باشد.
 
دومین جلسه شورای امنیت درباره بحران سد النهضه
جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره بحران سد النهضه میان مصر، سودان و اتیوپی امروز پنجشنبه برگزار می‌شود که دومین جلسه این شورای برای بررسی این موضوع است.
جلسه قبلی شورای امنیت یک سال قبل برگزار شد که این شورا در آن، همه طرف‌های درگیر در این بحران را به گفتگو زیر نظر اتحادیه آفریقا فرا خوانده بود.
اتیوپی این هفته به مصر و سودان اطلاع داد که روند آبگیری مرحله دوم سد النهضه را بدون دستیابی به توافق سه جانبه آغاز کرده است که با مخالفت قاهره و خرطوم روبه رو شد و آن را اقدام یکجانبه از جانب اتیوپی خواندند.
سودان و مصر بر لزوم دستیابی به توافق سه جانبه در زمینه آبگیری و راه اندازی سد النهضه با هدف تضمین امنیت تاسیسات آبی آن‌ها و تداوم جریان سهمیه سالانه آن‌ها از آب رود نیل تاکید دارند.
سودان در فوریه گذشته پیشنهاد تشکیل گروه چهارجانبه بین المللی را برای میانجی گری درباره سد النهضه مطرح کرد که قاهره با آن موافقت کرد، اما آدیس آبابا آن را نپذیرفت.
 
بدبینی فرانسه به نتایج نشست امروز
قرار است نمایندگانی از مصر و سودان و اتیوپی در این نشست امروز شورای امنیت شرکت کنند. این در حالی است که نماینده فرانسه که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد، گفته است، احتمال این که این نشست به اتخاذ تصمیمات یا ارائه راه حل‌هایی برای این بحران منجر شود، اندک است.
 
نشست امروز شورای امنیت درباره بحران سد النهضهدلایل و سرچشمه بحران 
 اختصاص سهم آبی مصر از رودخانه "نیل آبی" در کشور‌های اتیوپی و سودان به بحرانی میان سه کشور و به ویژه مصر و اتیوپی تبدیل شده است، تاکنون اتیوپی (مبدا رودخانه نیل آبی) زیر بار خواسته‌های مصر نرفته و شواهد حاکیست که رژیم صهیونیسیتی در این بحران نقش مهمی دارد.
"نیل آبی" نام رودخانه‌ای در اتیوپی است که از دریاچه "تونا" در این کشور سرچشمه می‌گیرد و طول آن به بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومتر می‌رسد.
نیل آبی پس از گذر از مرز‌های شمال غرب اتیوپی به سودان می‌ریزد، سپس در خارطوم پایتخت سودان به رود "نیل سفید" می‌پیوندد.
نیل سفید نیز در پایان راه طولانی خود به دو دریاچه "ابو سمبل" و "ناصر" در جنوب مصر می‌ریزد.
دولت اتیوپی در ابتدای مسیر نیل آبی،  سد بزرگ النهضه را تاسیس کرده است، سدی که می‌تواند سهم آبی سودان و مصر و محیط زیست این دو کشور را با چالش جدی مواجه کند.
 
مواضع مصر 
مصر بار‌ها اعلام کرده است امنیت ملی این کشور با اقدامات اتیوپی در خصوص سد النهضه به خطر می‌افتد و قاهره برای تامین امنیت ملی خود از هیچ اقدامی دریغ نمی‌کند.
 دولت مصر می‌گوید دریاچه پشت سد النهضه در اتیوپی نباید طی سه سال بلکه طی هفت سال پر شود، زیرا آبگیری این سد در ظرف سه سال می‌تواند محیط زیست مصر و سودان و زندگی مردم را تحت الشعاع قرار دهد.
عبدالفتاح السیسی تاکید می کند؛ مصر به حمایت از حقوق آبی خود در نیل متعهد است و همه راهکار‌های سیاسی را برای بازگرداندن حقوق خود به کار می‌گیرد.

چشم اندازه تیره ؛ شکست مذاکرات مصر و اتیوپی
"محمد السباعی" سخنگوی رسمی وزارت منابع آبی و آبیاری مصر اخیرا در  بیانیه‌ای مطبوعاتی پس از پایان مذاکرات با اتیوپی و سودان در خارطوم گفت: دولت آدیس آبابا در طول مذاکراتی که با حضور یک تیم علمی و تحقیقاتی صورت گرفت و نیز در نشست وزیران سه کشور در خارطوم برگزار شد، پیشنهاد جدیدی را مطرح کرد که به معنای رد تمامی موارد موافقت شده در مورد اصول حاکم بر عملیات آبگیری و راه اندازی سد بود.
وزارت منابع آبی و آبیاری مصر نیز تصریح کرد که مذاکرات قاهره با کشور‌های اتیوپی و سودان درباره سد النهضه به بن بست رسیده است.  
دولت سودان پیشنهاد مصر برای ورود یک طرف بین المللی به این مذاکرات را رد کرده است.
اتیوپی در نیمه دوم سال گذشته میلادی اعلام کرده بود که به سهم آبی مصر تعرض نخواهد کرد، اما اکنون موضع خود را در این باره تغییر داده است.

ردپای رژیم صهیونیستی در این بحران 
به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از سوی اتیوپی و تلاش این کشور برای برقراری روابط دیگر کشور‌های آفریقایی با این رژیم ؛ باعث شده است که صهیونیست‌ها برای منافع خود هم که شده در بحران به وجود آمده میان مصر و اتیوپی از آدیس آبابا جانبداری کنند. رژیم صهونیستی در دورانی که مصر در اعتراضات به سر می‌برد با حمایت همه جانبه از اتیوپی و اعزام مهندس به این کشور روند ساخت سد النهضه را تسریع کرد.
این رژیم در گام نخست، کشور اتیوپی را به عنوان دروازه ورود به آفریقا برای خود حفظ می‌کند، سپس با آفرینش یک بحران دیگر در منطقه شمال آفریقا و به ویژه مصر، دستاویز دیگری برای ادامه حیات خود خواهد داشت و در نهایت با به هم ریختن اوضاع در مصر و تنش زایی در این کشور اجازه قدرت نمایی به این کشور عربی در صحرای سینا را نمی‌دهد.


 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام دانش آموز شهرستان شاهین دژ
ترافیک سنگین در محور‌های استان مازندران
انتشار اسناد آمریکایی درباره شهید بهشتی در یک کتاب پژوهشی
سفر وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی به استان مرکزی
پویش ملی کلاه‌ها روی زمین؛ حمایت غارنوردان ایران از خواب زمستانی خفاش‌ها
آغاز ساخت نخستین زمین گلف و مینی‌گلف خراسان رضوی در مشهد
افزایش ۵۰ درصدی بهره‌مندان از خدمات درمان ناباروری در بیمه سلامت اردبیل
تدوین آیین‌نامه ارتقای اساتید با رویکرد فناوری و اثربخشی اجتماعی
برداشت نزدیک به ۶۰ تن زالزالک در اشنویه
کشف ۳۲۱ رأس دام قاچاق در پیرانشهر
ترکمنستان و ایران همکاری‌های بین‌منطقه‌ای را گسترش می‌دهند
برپایی بیمارستان صحرایی در محل زمین لرزه فرضی سمنان
تدوین ۱۰ طرح پیشران اقتصادی در اصفهان
کشف بیش از یک کیلوگرم شیشه و هروئین در بندرانزلی
 هوای صاف و افزایش دما در روز‌های آینده
شهرکرد سردترین مرکز استان کشور
اجرای عملیات امداد و نجات مصدومان زمین لرزه فرضی در سمنان
لیگ قهرمانان اروپا؛ برد پرگل سیتی در شب توقف بارسا
برگزاری یادواره شهدای دانش آموز در میناب
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)