• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۶۶۴۹۴
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۲
خوزستان » اجتماعی

برگزاری نشست ستاد بحران خوزستان با حضور هیات عالی رتبه کشوری

هدف از این نشست تامین آب شرب با کیفیت برای مردم خوزستان  ، فراهم نمودن حق آبه کشاورزی و تامین حق آبه‌ی تالاب ها به نحو مطلوب است .

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛نشست فوق العاده ستاد بحران استان خوزستان با حضور هیات عالی رتبه کشوری متشکل از  رئیس ستاد بحران کشور، معاون سازمان برنامه و بودجه کشور، معاون وزیر نیرو، معاون وزیر جهاد کشاورزی ، خشنود معاون دادستان کشور و رئیس کمیسیون انرژی مجلس و نماینده دکتر قالیباف (ریاست مجلس شورای اسلامی)  به ریاست استاندار خوزستان برگزار شد .برگزاری نشست  ستاد بحران خوزستان با حضور هیات عالی رتبه کشوری

استاندار خوزستان هدف از این نشست را تامین آب شرب با کیفیت برای مردم خوزستان  ، فراهم نمودن حق آبه کشاورزی و تامین حق آبه‌ی تالاب ها برشمرد .

قاسم سلیمانی دشتکی تصریح کرد : تقاضای استان خوزستان ایجاد یک کمیته برای حل این بحران است و مردم خوزستان حق رسیدگی فوری به مشکلاتشان را دارند .

وی در ادامه افزود : تصمیمات این نشست به هیئت دولت ارسال میشود و امیدواریم مصوبه ایی راهگشا  برای حل مشکل ایجاد شده به   تصویب برسد .

همچنین مدیر کل هواشناسی استان خوزستان  میزان بارش باران در حوزه کارون را ، ۱۰۱ میلی متر کمتر نسبت به مشابه  سال گذشته اعلام کرد و گفت : رتبه کرخه در میزان دارایی آب از آخر دوم است و با تنش آبی  رو به رو هستیم  .

سبزه زاری  افزود : حوزه آبریز جراحی و زهره وضعیتشان در  نمودار بهتر از حوزه ها ی دیگر استان است با وجود این که جراحی و زهره ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته بارشش کمتر بوده است .

وی با بیان این که تنش های آبی  در حوزه کارون و کرخه حکم فرماست گفت : حوزه کرخه ۴۴ درصد نسبت به سال گذشته بارش کمتر بوده است .

وی با اشاره به این که بهار امسال ۱.۵ میلیمتر باران در حوزه‌های آبریز خوزستان آمده  بیان داشت متاسفانه شرایط تنش آبی  در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است .

 سبزه زاری گفت : شاخص خشکسالی در جنوب استان نشان میدهد که حوزه  کارون و جراحی وضعیت نگران کننده ایی دارند و شرایط کارون از ۱۰ سال گذشته  هم پیچیده تر شده است .

تنها شهر استان فقط گتوند وضعیت عادی دارد و وضع آب در خوزستان شرایط خوبی ندارد و تنش های آبی به وجود آمده در خوزستان در ۵۰دسال اخیر بی سابقه است .


بیشتر بخوانید : سفر هیئت پیگیری تنش آبی به خوزستان



وی  یادآور شد : مدل‌های پیش بینی شرایط بارشی مطلوبی  را برای ۱۴۰۱ نشان نمیدهد و پاییز پر بارشی نخواهیم داشت .

در ادامه رئیس سازمان آب و برق خوزستان با بیان این که اگر کشت  شلتوک ادامه پیدا کند و زهاب ها مدیریت نشود وضعیت خوبی برای آبرسانی به خرمشهر متصور نیست گفت : مصرف آب برای کشت شلتوک باعث شده مناطق پایین دست کرخه با مشکل رو به رو شوند .

ایزدجو افزود : خوشبختانه با افزایش دبی خروجی سدهای دز و کرخه ،  آب به نیسان و بستان رسید .

وی افزود: با وجود افزایش خروجی سد دز وکرخه با مشکل جدی تامین آب برای دام های سنگین روبه رو هستیم و باید حوضچه هایی برای آبرسانی دام های سنگین طراحی شود .

ایزد جو تصریح کرد : اگر رهاسازی از خروجی سدها را ادامه دهیم ، ممکن است برای کشت پاییزه به مشکل برخورد کنیم ، بنابراین الویت با مدیریت بهینه منابع آب باید صورت پذیرد .

در ادامه این نشست ایزد پناه ، رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان اظهار داشت: گزارش‌های مسئولین خوزستانی، غیر واقعی نباید باشد.

ایزد پناه عنوان کرد: خواسته ما توقف پروژه‌های انتقال آب است و همچنین تبدیل سد‌های بالا دستی کرخه کشاورزی به سد‌های برقابی است.

وی در ادامه افزود: اگر از منع کشت شلتوک میگوید، چه برنامه و آموزشی برای تامین معیشت کشاورزان دارید.

وی عنوان کرد: متاسفانه خوزستان تاوان بی تدبیری و تصمیمات اشتباه را پس میدهد. 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به این که مشکلات امروز خوزستان تنش‌های آبی است گفت: استان خوزستان با موضوعاتی، چون تامین آب شرب و تامین آب کشاورزی و حق آبه‌ی تالاب‌ها روبه روست که باید سریعا تصمیمات ویژه ایی گرفته شود و حل شود.

وی در ادامه افزود: قالیباف ریاست مجلس گفتند جلساتی با کمیسیون‌های مختلف در رابطه با مشکلات خوزستان در هفته پیش رو گرفته خواهد شد و در جهت بهبود شرایط و رسیدگی به مشکلات قدم‌های مثبتی برداشته خواهد شد.

حسنوند بیان داشت: باید برای رفع بحران تابستان ۱۴۰۰ ابتدا با پروژه ه های کوتاه مدت را مد نظر قرار دهیم ، مثل حمل آب با تانکر‌ها که تا کنون اعتباری برای آن پیش بینی نشده است.

وی یاد آور شد: منابع پرداختی خسارات کشاورزان با میزان پرداخت خسارات به کشاورزان تطابق ندارد و برخی‌ها هنوز دریافت نکردند.

وی تاکید داشت: همان طور که تولید برق در استان خوزستان مهم است،  تامین نیاز آبی هم به همان اندازه مهم است.

حسنوند گفت میزان خروجی سد کرخه ۷۵ متر مکعب بر ثانیه بود که خوشبختانه در روز‌های اخیر دبی خروجی کرخه به ۱۲۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده است. برای بیشتر شدن این میزان خروجی و حل مشکلات ناشی از تنش‌های آبی پیشنهاداتی به آقای ریاست جمهور داده شود تا تصمیمات ویژه ایی گرفته شود.

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جیره‌بندی آب در صورت صرفه‌جویی نکردن شهروندان تبریزی
مازندران، میزبان اردو‌های تیم گلبال مردان
اهدای بیش از ۲۷۰۰ واحد خون در پویش «مهر حسینی» در همدان
بررسی روندطرح انتقال فاضلاب مساکن ملی ومهر میاندوآب
نشست رئیس جمهور با استانداران
آغاز مرحله دوم بهسازی گذر شهر تاریخی استرآباد
ماندگاری هوای گرم در لرستان تا اخر هفته
تمدید مهلت اعلام علاقمندی برای شرکت در آزمون عملی رشته‌های علوم ورزشی و هنر
صدور گواهی انحصار وراثت در ثبت احوال
سلماس میزبان نخستین جشنواره ادبی شعر مقاومت آذربایجان‌غربی
دختران کاراته‌کا ناشنوا وارد پنجمین اردوی المپیکی شدند
بزرگراه اقلید–سورمق به نام سردار سرتیپ شهید حاج حسین نیکویی نام‌گذاری شد
مصوبه بنیاد شهید برای خانواده شهدا و جانبازان دفاع مقدس ۱۲ روزه
پیشرفت عملیات عمرانی و ایمن‌سازی گردنه اسدآباد برای تردد ایمن زائران اربعین 
احداث نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام ادارات
سمینار دانش افزایی داوران فوتبال قبل از شروع لیگ بیست و پنجم
تشکیل پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونی در دادستانی تهران
تشکیل نخستین « کارگروه ملی لوازم خانگی» برای رونق تولید و رفع چالش‌ها
درخشش ورزشکارچهارمحال و بختیاری در مسابقات کشتی آزاد پیشکسوتان کشور
خرید سوابق بیمه خدمت سربازی برای بیمه‌شدگان صندوق بیمه اجتماعی، روستائیان و عشایر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)