• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۶۸۴۱۴
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
وب گردي

متوقف کردن پیام مرگ با زهر عنکبوت

زهر عنکبوت از آسیب‌دیدگی بافت قلب پس از سکته، جلوگیری می‌کند.

به گزارش خبرگزاري صدا وسيما ؛ یک پژوهش جدید حاکی از آن است که زهر یکی از مرگبارترین عنکبوت‌های جهان ممکن است در بهبود قربانیان حمله قلبی و پایداری سلول‌های بافت قلب‌هایی که برای عمل پیوند استفاده می‌شوند، موثر باشد.

متوقف کردن پیام مرگ با زهر عنکبوت
پژوهشگران می‌گویند داروی بالقوه‌ای که از مولکول سم «عنکبوت تار قیفی» (کِگاری) جزیره فرِیزِر تولید می‌شود می‌تواند از لطمات ناشی از یک حمله قلبی جلوگیری کند.
عنکبوت‌های تار قیفی که در شرق استرالیا به فراوانی یافت می‌شوند، شکارچیانی‌اند که تار خود را در اطراف لانه‌شان تنیده و منتظر می‌شوند تا شکارشان در دام آن افتاده و به آن بچسبد. زهر این عنکبوت‌ها می‌تواند انسان را از پا در بیاورد.

پروفسور مک دونالد از موسسه پژوهش قلب ویکتور چَنگ در سیدنی مي گويد: این [یافته]نه‌ تنها به صد‌ها هزار نفر که همه ساله در سراسر جهان دچار حمله قلبی می‌شوند کمک خواهد کرد بلکه می‌تواند تعداد و کیفیت قلب‌های اهدایی را افزایش دهد و به کسانی که در صف انتظار پیوند قلب هستند امید بدهد.

دکتر پلپنت از موسسه بیولوژی مولکولی وابسته به دانشگاه کوئینزلند (آی‌ام‌بی) می‌گوید این داروی بالقوه از طریق متوقف کردن «پیام مرگ» از قلب در صورت حمله قلبی عمل می‌کند.

او افزود:به دنبال حمله قلبی جریان خون در قلب کاهش پیدا می‌کند که نتیجه آن کمبود اکسیژن در عضلات قلب است. نبود اکسیژن شرایط محیطی سلول‌ها را اسیدی کرده و ترکیب آن به سلول‌های قلب پیام می‌دهد که بمیرند.

دکتر پلپنت گفت: «به‌رغم دهه‌ها تحقیق هنوز کسی نتوانسته دارویی تولید کند که این پیام مرگ در سلول‌های قلب را متوقف کند. این یکی از دلایلی است که بیماری‌های قلبی همچنان یکی از عوامل عمده مرگ‌ومیر در جهان باقی مانده است.»

دکتر پلپنت پروتئین زهر عنکبوت موسوم به «هیلا» را روی سلول‌های قلب زنده‌ای که در معرض فشار‌های حمله قلبی قرار داشت آزمایش کرد تا ببیند آیا دارو به حفظ حیات سلول‌ها کمک می‌کند یا نه.
او در اشاره به نتیجه آزمایش گفت: «پروتئین هیلا زهر عنکبوت کانال‌های حس اسید در قلب و در نتیجه راه ارسال پیام مرگ را مسدود می‌کند. مرگ سلولی کاهش یافته و شانس ادامه حیات سلول‌های قلب افزایش می‌یابد.»

پروفسور مک دونالد که همچنین متخصص ارشد قلب در بیمارستان سینت وینسنت در سیدنی است، می‌گوید: «ادامه حیات سلول‌های قلب در پیوند قلب بسیار ضروری است. درمان قلب با (پروتئین) هیلا مرگ سلولی را کاهش داده، به مدت‌زمان و مسافتی را که می‌توان قلب را (به اتاق عمل) انتقال داد، می‌افزاید و در نتیجه به موفقیت عمل پیوند کمک می‌کند.

پروفسور مک دونالد می‌گوید: معمولا اگر از توقف ضربان قلب اهداکننده بیش از سی دقیقه گذشته باشد، آن قلب دیگر قابل استفاده (پیوند) نیست. افزایش حتی تنها ۱۰ دقیقه به این مدت به معنای آن است که بیماری دارای یک قلب می‌شود یا آن را از دست می‌دهد. این می‌تواند زندگی افرادی را که هر لحظه در معرض خطر مرگ هستند، عوض کند.»
منبع:اينديپندنت

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب بیش از ۱۶ کیلومتر نیوجرسی در جاده‌های بروجن
بازیکن استقلال به تیم فوتبال امید دعوت شد
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
کمبود پزشکان متخصص و تجهیزات مشکل اصلی بیمارستان گرمی
حل تنش‌های افغانستان و پاکستان محور گفتگوی تلفنی متقی و عراقچی
اختصاص ۴ همت به بخش زیر ساخت و مرمت آثار تاریخی
درخشش پرتوماکاران مراغه ای در مسابقات کشوری کونگ فو
حضور داور چهارمحال و بختیاری درمسابقات کشوری دوی کوهستان
آغاز اصلاح ۱۰ کیلومتر شبکه آب شرب سرخس
حجت‌الاسلام رستمی به‌عنوان رئیس ستاد ازدواج دانشگاهیان منصوب شد
اجرای طرح ملی «عدالت ورزشی» ویژه بانوان کم‌برخوردار در همدان 
وضعیت نامطلوب ذخیره آب سد کرج
«هانی‌پات»، ظاهری فریبنده، اما خطرناک
بازدید شبانه دادستان اردکان از صنایع آلاینده
شوراهای اسلامی شهر و روستا؛ نماد حضور مردم در حکمرانی و پیشران توسعه محلی
حضور رئیس جمهور در جسه علنی سه شنبه مجلس
برپایی نمایشگاه صنعت و ابزار مازندران با حضور ۵۰ برند داخلی و خارجی
اعزام دومین گروه زائران عمره گزار به سرزمین وحی + فیلم
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی
نسل جدید مخاطبان یوسف پیامبر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)