• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۶۸۹۸۴
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۹
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

تصویب اساسنامه «صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات»

رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس گفت: با تدوین مقررات مرتبط به این صندوق‌ها ابزار جدیدی در حوزه سرمایه گذاری ملک فراهم شد.

به گزارش خبرگزاری صداو سیما به نقل از بازار سرمایه، آقای رضا نوحی حفظ آباد، با اعلام این خبر افزود: موضوع اصلی فعالیت این صندوق جمع‌آوری وجوه از عموم، خرید و فروش دارایی‌های غیرمنقول، اجاره‌گیری و اجاره‌دهی دارایی‌های غیرمنقول است.

وی اضافه کرد: در این صندوق‌ها عمده پرتفوی صندوق، متمرکز بر سرمایه گذاری در دارایی‌های غیرمنقول است. مدیر صندوق نیز موظف است جهت بهره‌برداری از املاک و مستغلات تحت تملک صندوق، نسبت به معرفی شخص یا اشخاص حقوقی ذی‌صلاح تحت عنوان مدیر بهره برداری اقدام کند.

شرایط دارایی‌های غیرمنقول قابل سرمایه‌گذاری توسط صندوق

رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان گفت: دارایی‌های غیرمنقولی که صندوق تملک می‌کند، باید در ایران و گواهی پایان کار معتبر و سند رسمی داشته باشد. البته این املاک و مستغلات می‌تواند در قالب یکی از کاربری‌های مسکونی، تجاری اداری، صنعتی و ورزشی باشند.

نوحی افزود: در این صندوق‌ها درآمد‌های حاصل شده طی سال قابل تقسیم است و بر اساس مقررات، حداقل ۹۰ درصد از درآمد‌های دریافتی حاصل از اجاره دارایی‌های غیرمنقول و نیز سود دریافتی ناشی از سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار تحت تملک صندوق پس از کسر هزینه‌های صندوق بین سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود. دوره‌های تقسیم می‌تواند ماهانه، فصلی یا به صورت سالانه درنظر گرفته شود.

نحوه شکل گیری و ارکان صندوق

نوحی در خصوص نحوه شکل‌گیری و ارکان صندوق گفت: این صندوق دارای دو نوع واحد سرمایه‌گذاری ممتاز و عادی است. به منظور تاسیس صندوق، حداقل سه شخص به عنوان موسسین که یکی از آن‌ها مدیر پیشنهادی صندوق است، باید ۱۰۰ درصد مبلغ اسمی تمام واحد‌های سرمایه‌گذاری ممتاز صندوق را نقداً به حساب بانکی صندوق در شرف تأسیس واریز کند.

وی ادامه داد: این صندوق‌ها با تامین مبلغ واحد‌های ممتاز توسط موسسین تاسیس شده و در مرحله پذیره نویسی اقدام به تامین حداقل سرمایه لازم جهت شروع فعالیت صندوق می‌کنند. حداقل سرمایه صندوق هزار میلیارد ریال است که از مبلغ مذکور حداقل ۱۰۰ میلیارد ریال در قالب واحد‌های ممتاز بوده و باقی آن‌ها واحد‌های عادی خواهد بود. دارنده واحد‌های سرمایه‌گذاری ممتاز دارای حق حضور و حق رأی در مجامع صندوق است.

رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان با بیان اینکه اساسنامه مربوطه طوری تدوین شده است که صندوق حداقل تعداد ارکان را داشته باشد، گفت: ارکان این صندوق شامل مدیر صندوق، متولی و حسابرس است؛ بنابراین انجام عملیات مربوط به بازارگردانی و تعهد پذیره‌نویسی در خارج از ساختار ارکان و در قالب انعقاد قرارداد صندوق با اشخاص حقوقی واجد شرایط صورت می‌گیرد.

رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان ادامه داد: اگر مستغلات تملک شده توسط صندوق مشتمل بر بیش از یک نوع کاربری باشند، مدیر بهره‌برداری صندوق باید برای بهره‌برداری از هر کدام از مستغلات صندوق با کاربری معین، پیمانکار دارای تخصص بهره‌برداری در همان نوع کاربری را معرفی کند. پرداخت مبالغ لازم به پیمانکاران به عهده مدیر بهره برداری است که در قرارداد‌های جداگانه بین مدیر بهره برداری و پیمانکاران پیش‌بینی می‌شود.

مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

نوحی توضیح داد: انتظار می‌رود تاسیس این نوع صندوق منجر به مولد کردن مبالغ سرمایه‌گذاری شده در املاک و مستغلات گشته و ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات با ارقام پایین توسط عموم سرمایه‌گذاران را فراهم کند. علاوه بر این، مبالغ عمده جمع‌آوری شده توسط صندوق موجب صرفه‌جویی در مقیاس شده و باعث کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی به تشریح مزایای این صندوق از نظر سرمایه‌گذاران پرداخت و گفت: از نگاه سرمایه‌گذاران نیز با توجه به نقدشوندگی بالای واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق و همچنین حذف هزینه‌های سرمایه‌گذاری شخصی در املاک و مستغلات، بر جذابیت این ابزار سرمایه‌گذاری می‌افزاید. از سویی دیگر در مقیاس کلان، این نوع از صندوق‌ها با ایجاد تقاضای هوشمند مستمر، باعث افزایش تحرک در سمت عرضه شده و باعث می‌شوند منابع بلوکه شده در املاک و مستغلات موجود، صرف ساخت و توسعه املاک و مستغلات جدید شوند و به این شیوه استمرار عرضه نیز امکان‌پذیر می‌شود.

رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه گذاری سازمان بورس گفت: اساسنامه مربوط به این نوع از صندوق‌های سرمایه‌گذاری طوری تدوین شده است که صندوق به استثنای ۶ ماه اول شروع فعالیت صندوق و ۶ ماه مانده به اتمام فعالیت صندوق، ملزم به رعایت نصاب سرمایه‌گذاری حداقل ۶۰ درصد از دارایی‌های صندوق در دارایی‌های موضوع فعالیت اصلی صندوق، حداکثر ۳۵ درصد از دارایی‌های صندوق در سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار مرتبط با دارایی‌های مذکور (مانند اوراق مشارکت، استصناع، رهنی و اجاره و واحد‌های صندوق‌های زمین و ساختمان در پروژه‌های ساختمانی) و حداکثر ۵ درصد از کل دارایی‌های صندوق به سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های ساختمانی است.

وی ادامه داد: مدیر صندوق می‌تواند ماندۀ وجوه را در سپردۀ بانکی و گواهی سپردۀ بانکی یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کند. صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات نمی‌تواند در زمین‌های بدون بنا یا دارای بنا با مستحدثات غیرمتناسب با مساحت زمین سرمایه‌گذاری کند.

رضا نوحی تاکید کرد: ارزش‌گذاری دارایی‌ها توسط هیأت کارشناسی متشکل از حداقل ۳ کارشناس رسمی که باید با درخواست مدیر و انتخاب کانون یا مرکز مربوطه باشد، انجام شود.

رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری اظهار کرد: با توجه به اینکه ماهیت این صندوق، سرمایه‌گذاری در دارایی‌های غیرمنقول و با سرمایه ثابت است، اشخاص حقوقی دارای مجوز سبدگردانی معتبر یا ناشران بورسی یا فرابورسی در صنعت انبوه سازی، املاک و مستغلات مجاز به ارائه تصدی سمت مدیریت صندوق بوده و پس از ابلاغ مقررات مربوطه می‌توانند نسبت به تاسیس صندوق فوق اقدام کنند. امکان افزایش سرمایه در این صندوق‌ها نیز وجود دارد.

وی اضافه کرد: اساسنامه نمونه صندوق یاد شده به مدت یک هفته در سایت سازمان جهت دریافت اظهارات فعالان بازار سرمایه قرار می‌گیرد و پس از آن ابلاغ خواهد شد. فعالان بازار سرمایه، می‌توانند نسبت به ارائه نظرات تخصصی خود از طریق ارسال مکاتبات به اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری در خصوص اساسنامه و امیدنامه نمونه صندوق یاد شده اقدام کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
جرم انگاری اعتراض به نسل کشی در انگلیس
رونق خرید کالا‌های دست دوم برای هدیه کریسمس
اجبار به غنی‌سازی صفر مذاکره محسوب نمی‌شود
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
اسناد جدید پرونده اپستین ترامپ را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد
حبس هشتاد هزار مهاجر در انبار‌های اداره مهاجرت آمریکا
ترامپ تهدید کرد مجوز پخش شبکه‌های تلویزیونی بزرگ را لغو می‌کند
احتمال تعطیلی تنها کارخانه تولید بالگرد در انگلیس
پیش بینی بارش های پراکنده برف در ارتفاعات شرقی سمنان
برگزاری محفل انس با قرآن دانش آموزان کیش در مسجد امام حسن (ع)
صنایع دریایی بدون سفارش ساخت
بسته خبر‌های کوتاه سوم دی ۱۴۰۴
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
حضور موفق بخش خصوصی در صنعت فضایی
پیروزی تیم فوتسال مس سونگون مقابل عرشیا شهر قدس
شمارش معکوس برای پرتاب ماهواره ایرانی به فضا
معطلی کامیون‌های صادراتی در مرز آستارا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)