• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۱۰۳۸
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۵
همدان » علمی و فرهنگی

بزرگداشت روح الامین در قطعه شاعران همدان

بیست و نهمین سالگرد درگذشت شاعر ملی، سیدکاظم حسینی متخلص به داور و شهرت روح الامین در قطعه شاعران باغ بهشت همدان برگزار شد.

بزرگداشت روح الامین در قطعه شاعران همدانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، در این مراسم که با حضور شاعران و جمعی از هنرمندان همدان و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و نام این آموزگار، شاعر و کنشگر ایرانی از تندیس وی رونمایی شد.

سیدکاظم حسینی متخلص به «داور» در سال ۱۳۰۰ هـ. ش در شهر همدان به دنیا آمد. پدرش سیدمحمدعلی حسینی ملقب به «روح الامین» مردی اهل ادب و با ذوق بود که گه گاه شعر می‌سرود و خانه خود را محفل شعر ادیبان آن عصر کرده بود.

حسینی داور در چنین محفلی رشد پیدا کرد و سپس تحصیلات ابتدایى و متوسطه را در زادگاهش همدان به پایان رسانید و در سال ۱۳۱۹ از دانشسراى مقدماتى همدان فارغ‏التحصیل شد، آنگاه به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمد و مدتى مدیر دبستان‏هاى بابا طاهر و علویان شهر خود بود. چندى نیز در تهران در دبیرستان مروى و دارالفنون به تدریس اشتغال داشت.

سید کاظم حسینى در جریان مبارزات سیاسى زمان دکتر محمد مصدق به فعالیت‏‌ها‌ی سیاسی پرداخت، نخستین اشعار وى متعلق به سال‏هاى ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۲ بود، در سال‏هاى نوجوانى در منزل پدرش که محل تجمع شاعران و ادباى همدان بود، حضور مى‏یافت و از محضر آن‌ها استفاده مى‏کرد و به این ترتیب با فنون شعر آشنا شد.

بزرگداشت روح الامین در قطعه شاعران همداندیوان اشعارش متجاوز از سى هزار بیت است که قسمتى از آن در سال ۱۳۲۵ به نام روان الوند چاپ شد و در سال ۱۳۳۷ اثر دیگرى از او به نام روى پل تجریش در همدان طبع و نشر شد.

سیدکاظم حسینى داور فنون شعر و عروض و قافیه را ازشاعر عالی قدر استاد علی محمد آزاد همدانى (دبیر انجمن ادبی تربیت) و مفتون کبریایى آموخت و از اعضاى انجمن ادبى آن شهر به شمار مى‏آمد.

وی در ۲۵ سالگی نخستین مجموعه اشعار خود را به نام «روان الوند» در ۱۸۰ صفحه در قطع رقعی در چاپخانه خورشید همدان به چاپ رساند.

  • داور در این دوران قصیده‌ها و مسمط ترکیب بند‌هایی را که از میهن‌پرستی شاعر سرچشمه می‌گرفت، می‌سرود و در سخنرانی‌های مختلف در حضور جمع حضار می‌خواند. در سال ۱۳۲۰ هـ. ش جشنی را در دبستان باباطاهر همدان با بودجه شخصی برگزار کرد.

در سال ۱۳۲۸ دومین مجموعه شعر داور به نام «ملکه حسن روی پل تجریش» به چاپ رسید، این مجموعه بیشتر اشعار عاشقانه شاعر را در بر می‌گیرد.

داور در ۱۶ تیرماه ۱۳۳۰ روزنامه «نامه تاریخ» را به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی خود در ۴ صفحه در تهران چاپ و در همدان منتشر کرد.

بزرگداشت روح الامین در قطعه شاعران همداندر دی ماه ۱۳۶۹ از ایشان توسط هیأت علمی دانشگاه تهران و یونسکو دعوت به عمل آمد تا در کنگره بزرگداشت فردوسی حضور داشته باشد، شاعران و ادیبان مدعو در حضور ۴۰۰ نفر از شخصیت‌های برجسته جهان سخن گفتند و شعر خواندند.

حسینی داور نیز در تالار دانشکده ادبیات دانشگاه تهران این قصیده را قرائت کرد و مورد تشویق حضار قرار گرفت.

  • داور در ۲۴ تیرماه ۱۳۷۱ در سن هفتاد و یک سالگی دار فانی را وداع گفت و در باغ بهشت همدان به خاک سپرده شد.

دو سال بعد مجموعه اشعار وی به همت عباس زندی و خانواده محترمش گردآوری شد و به چاپ رسید.

این مجموعه شامل اشعار، مقاله‌ها و بخشی از کتابی به نام «یادواره داور» شامل خاطره‌ها و سوگندنامه‌هایی است که در رثا و ماده تاریخ داور سروده شده است.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گره‌هایی که در دیدار‌های رو در رو باز می‌شود
موفقیت دانش‌ آموزان خراسان رضوی در جشنواره علمی و پژوهشی کشور
زنگ خطر سلامتی در بین کودکان و نوجوانان با شیوع چاقی
معرفی برترین‌های پاراتکواندو ایران
رونمایی اولیه از «ماینو بانک»؛ نخستین نئوبانک تخصصی صنایع معدنی کشور در کرمان
آشنایی با شیوه‌های مقابله با جنگ رسانه‌ای در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
۶۶۹ حلقه چاه غیرمجاز از مدار خارج شد
افتتاح ساختمان و راه اندازی اورژانس اجتماعی در دیشموک
تشکیل کمیته بازرسی هفتمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در چهارمحال و بختیاری
آغاز پروژه مشترک منابع طبیعی دربم
جوی آرام و ابرناکی در لرستان
نشست بصیرتی - تبیینی در دانشگاه ازاد اسلامی واحد لاهیجان
افتتاح ۶۹ طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان کیار چهارمحال و بختیاری
در بودجه، بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای باید محور باشد
برگزاری مسابقات فوتبال رایانه‌ای در گرمسار
بارش رحمت الهی، نویدبخش روز‌های پربرکت برای گلستان
میرحسینی: لایحه اصلاح قانون امور حسبی در حال پیگیری است
بهره برداری از درمانگاه مهر شفا لالی
تشکیل ۱۱۰قرارگاه جهادی
اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی راهکاری برای مهار سیلابها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
نورپردازی پرچم ایران در برج تفلیس صدای رژیم صهیونیستی را درآورد
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا
برگزاری مسابقات والیبال جام جوان در بیارجمند
آموزش بهداشتی حجاج مهریزی با محوریت پیشگیری از بیماری‌های واگیر
ورودی‌های شهر یزد ساماندهی می‌شود
الکترونیکی شدن ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
هشدار چین به آمریکا درباره ایران
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی از فردا
پیام تبریک سران ۱۴ کشور دیگر به رئیس جمهور
ثبت نام شورا‌های روستا‌ها تا ۳۰ بهمن
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)