• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۱۳۶۱
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۵
سیاسی » مجلس

بدون قانون مجلس تیم مذاکره کننده قادر به چانه زنی نبود

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به اظهارنظر غیرواقعی سخنگوی دولت و اکنش نشان داد و گفت: طبق متن مذاکرات بدون قانون مجلس تیم مذاکره کننده قادر به چانه زنی نبود.

بدون قانون مجلس تیم مذاکره کننده قادر به چانه زنی نبودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما سید نظام الدین موسوی با بیان این که متن مذاکرات وین نشان می‌دهد اگر قانون مجلس نبود تیم مذاکره کننده قادر به چانه زدن نبود، افزود: شورای عالی امنیت ملی جمع‌بندی هیئت تطبیق را منتشر کند تا همه ملت ایران در جریان این مسئله قرار بگیرند که مذاکرات وین هیچ گشایش اقتصادی برای کشور ایجاد نمی‌کرد. 
سید نظام الدین موسوی در واکنش به اظهارات علی ربیعی سخنگوی دولت مبنی بر اینکه مصوبه مجلس موجب ایجاد مشکل در روند مذاکرات و لغو تحریم‌ها شده است، تاکید کرد: بررسی‌های هیئت تطبیق نشان داد مذاکرات وین اساسا قادر به لغو موثر تحریم‌ها به گونه‌ای که منجر به انتفاع اقتصادی برای کشور شود، نبوده و دولت در لغو تحریم‌ها شکست خورده است.
وی افزود: هم آقای ربیعی و هم آقای روحانی در حال ارائه روایت‌های کاملا غیرواقعی از نتیجه مذاکرات هستند و البته مردم به خلاف‌گویی‌های آقایان عادت کرده اند و کمتر کسی این اظهارات را جدی می‌گیرد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه واقعیت با اظهارات مقام‌های دولت فاصله فراوان دارد، گفت: قانون مجلس مهم‌ترین دارایی تیم مذاکره کننده در مذاکرات ماه‌های اخیر بوده و مراجعه به متن مذاکرات که در اختیار مجلس است، نشان می‌دهد اگر قانون مجلس نبود اساسا تیم مذاکره کننده چیزی برای چانه زنی نداشت.
وی تصریح کرد: از زمانی که قانون مجلس تصویب و اجرا شد فضای مذاکرات کاملا متحول گردید و غربی‌ها نه تنها نتوانستند تهدیدات خود را عملی کنند بلکه ایران در موقعیتی قرار گرفت که می‌توانست امتیاز‌های جدی از غرب بگیرد، اما دولت به خاطر عجله در احیای برجام که آن هم اهداف انتخاباتی داشت، در استفاده از این فرصت، کوتاهی غیرقابل بخششی کرد.
وی تصریح کرد: مصوبه اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها که آذرماه سال گذشته از سوی مجلس تصویب شد، مهمترین دارایی تیم مذاکره کننده هسته‌ای در مذاکرات ماه‌های اخیر بود، اما متاسفانه دولت نتوانست از این امتیاز، درست استفاده کند.
موسوی با اشاره بررسی‌های هیئت تطبیق که نمایندگان دولت هم در آن حضور داشته اند، تاکید کرد: یافته‌های این هیئت نشان می‌دهد نتیجه مذاکرات به گونه‌ای بود که هیچ گشایش اقتصادی واقعی برای کشور ایجاد نمی‌کرد و با حفظ تحریم‌هایی مانند کاتسا که دولت در این باره کوتاه آمد، ارزش توافق را از نفت در برابر غذا هم پایین‌تر می‌آورد.
وی افزود: در صورت صلاحدید شورای عالی امنیت ملی پیشنهاد ما این است که متن جمع بندی هیئت تطبیق منتشر شود، تا همه ملت شریف ایران در جریان موضوعات قرار بگیرند و واقعیت‌های مذاکرات اخیر برای افکار عمومی روشن شود.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس در پایان تاکید کرد: مجلس نه تنها مخالف یک توافق خوب نیست بلکه هم رییس و هم نمایندگان مجلس عقیده دارند با تولید قدرت و دیپلماسی عزتمندانه می‌توان به هدف لغو موثر تحریم‌ها نایل آمد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی فون آلمن در داونهیل و کیمورا در بیگ ار
چادر سفید برف بر سر طبیعت بویین میاندشت
فراخوان انتخاب نماینده ایران در المپیاد بین‌المللی دانشجویی فناوری نانو
افزایش بیش از هزار و ۷۰۰ مترمربع به فضا‌های کتابخانه‌ای کشور
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
بخشودگی کامل جرایم مالیاتی تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان در زنجان
کاهش ۳۸ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت
افتتاح وبیناری ۳۲۲ طرح شهرداری‌ها و دهیاری‌های ایلام
آغاز پلاک‌گذاری خودروهای وارداتی در منطقه آزاد اردبیل
افتتاح نخستین دوربرگردان غیرهمسطح کمربندی جنوب شیراز
پوشش پیش دبستانی در کشور به ۶۳ درصد ارتقا یافت
ثبت ملی ۶ اثر میراث ناملموس در مازندران
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
خرید با کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از فردا
باران در فارس
هفته ۲۱ فوتبال بوندسلیگای آلمان؛ دورتموند فاصله را بایرن در صدر کم کرد
اجرای ۶۰ پروژه زیرساختی در شهرک های صنعتی زنجان
اسامی کاروان قرآنی حج ۱۴۰۵ اعلام شد
تصادف مرگبار موتورسیلکت با پیکان وانت در کاشمر
بازگشایی ۹۴ کیلومتر از راه‌های اصلی و فرعی ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)