• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۳۱۶۳
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۴
بین الملل » آمریکا
در هفت ماهگی ریاست جمهوری بایدن

سیاست خارجی بایدن؛ بن بست یا آشفتگی

با سپری شدن حدود هفت ماه از زمان ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا همانند دوره‌های قبل با آشفتگی و به نوعی می‌توان گفت با بن بست مواجه بوده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، با سپری شدن حدود هفت ماه از زمان ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا همانند دوره‌های قبل تکراری و با آشفتگی و به نوعی می‌توان گفت با بن بست مواجه بوده است.  
سیاست خارجی بایدن؛ بن بست یا آشفتگی

آشفتگی در قبال هم پیمانان 
مواضع کاخ سفید در قبال تحولات جهان پیرامون، در اکثر حوزه‌ها در عرصه‌های جهانی، اتخاذ سیاستی به مانند چهار سال گذشته و قبل از آن است و هیچ تغییر ملموسی در آن اتفاق نیفتاده است. با سپری شدن حدود هفت ماه از زمان ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا همانند دوره‌های قبل با آشفتگی و به نوعی می‌توان گفت با بن بست مواجه بوده است.
جو بایدن که با ارائه مانیفست «اول آمریکا» قدرت را در آمریکا بدست گرفته بود، گرایش به دوستان و هم پیمانان آمریکا را از کارویژه اصلی دولت خود تعریف کرد در حالیکه رئیس جمهور قبلی، هیچ اعتقادی به کارکرد نهاد‌های بین المللی و عملکرد آن‌ها نداشت و در بسیاری از موارد شاهد اقدام دونالد ترامپ به خروج آمریکا از پیمان‌های بین المللی بودیم. این سیاست ترامپ با مخالفت شدید در داخل آمریکا هم مواجه بود در عین حالی که مخالفان امیدوار بودند پس از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید و جایگزین ترامپ، تغییرات اساسی در این عرصه روی خواهد داد، اما بررسی هفت ماه سیاست خارجی آمریکا نشان داد امیدواری به تغییرات بنیادی تلاشی بیهوده است.

همبستگی محدود با اتحادیه اروپا 
سیاست خارجی حزب دموکرات در دولت کنونی آمریکا درخصوص اتحادیه اروپا با سیاست خارجی دولت باراک اوباما شباهت دارد به گونه‌ای که گویی نسخه شبیه به دوران وزارت خارجه هیلاری کلینتون و جان کری برای دستگاه دیپلماسی آمریکا در دوره فعلی تجویز شده است. ناظران مطمئن هستند تعامل با اروپا از نو و دوباره مسیر خود را در دستگاه دیپلماسی آمریکا باز می‌کند و همکاری‌های فراآتلانتیکی به اولویت کاخ سفید بدل خواهد شد.
اگرچه دولت بایدن تلاش می‌کند متحدان اروپایی خود را با سیاست‌های آمریکا هماهنگ سازد و آمریکا را همانند گذشته به پیمان‌های بین المللی خارج شده توسط ترامپ بازگرداند، اما نتوانست با این دست و پا زدن‌ها در مرداب جهانی به آن هدف غایی خود برسد که  ترمیم وجهه تخریب و مخدوش شده آمریکا در عرصه بین المللی است.
سیاست خارجی بایدن؛ بن بست یا آشفتگی
تصمیم آمریکا به بازگشت به برجام به شرط اجرای کامل تعهدات ازسوی ایران
نگرش بایدن درخصوص ایران، همانند دوران وزارت امور خارجه جان کری، تداوم مذاکره با متحدان اروپایی درباره برجام همزمان با اعمال تحریم‌ها ضد ایران در عرصه‌های دیگر بوده است. آمریکا برای بازگشت به برجام شرط و شروط فراوانی گذاشت و ادعا کرد تا زمانی که ایران به اجرای کامل تعهدات برجامی اش بازنگردد، هیچ گونه کاهش تحریمی صورت نخواهد گرفت. لازم به ذکر است که مذاکراتی در وین بین نماینده ایران و کشور‌های اروپایی بدون حضور مستقیم آمریکا در اواخر دولت حسن روحانی در جریان بود که به دلیل نزدیک بودن پایان کار این دولت، بررسی امور مربوط به برجام به دولت بعدی موکول شد.  

اتخاذ رویکرد سخت در قبال چین و دیگر رقبا
ادامه خصومت‌ها و چالش‌ها با چین رویه جاری در دولت جدید آمریکاست. ایالات متحده در دوره بایدن رویکرد سخت در قبال چین و دیگر رقبالی آمریکا را هموار ساخت. بیشترین تنش‌های سیاست خارجی آمریکا در دوران ترامپ با چین بود. رئیس جمهوری پیشین آمریکا جنگ تمام عیار تجاری با چینی‌ها به راه انداخته بود. جنگی که عداوت طرفین درگیر را به بیشترین حد در دهه‌های اخیر رساند. مسئله مقابله با چین بویژه در جنگ اقتصادی جزء اندک موضوعاتی است که هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در ایالات متحده بر سر آن با یکدیگر هم عقیده هستند. به بیانی دیگر اینکه در آمریکا هر دو جناح درخصوص تحت فشار قرار دادن پکن و یا مهار چین نگاه یکسانی دارند.  
سیاست خارجی بایدن؛ بن بست یا آشفتگی
مسیر سیاست خارجی واشنگتن در قبال روسیه
روند تشدید تنش‌ها با مسکو که به سرعت شکل گرفت تا به کجا ادامه خواهد یافت و مسیر رقابت‌های نه چندان دوستانه میان پکن و واشنگتن با چه چالش‌هایی رو به رو خواهد بود. در یک دهه گذشته روسیه به عنوان اصلی‌ترین تهدید در سیاست خارجی آمریکاست که میراث دوران جمهوری‌خواهان، به سبب تشدید سیاست‌های چین‌هراسی ازسوی ترامپ، از شدت آن کاسته شد.
مهمترین دلیل این تنش در گفتمان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها نسبت به روسیه است که یکی بر رقابت و دیگری بر دشمنی تاکید دارد. در دوران ترامپ، با به قدرت رسیدن بایدن، روسیه بیم آن را دارد که در ادامه روند ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ و ادعا‌های مطرح شده از سمت دموکرات‌ها مبنی بر دخالت روسیه در انتخابات آمریکا در سال ۲۰۱۶ و همچنین نگاه تند بایدن که طی ماه‌های اخیر نیز آشکارا بیان شده است، کلیدواژه «دشمنی با روسیه» بر گفتمان سیاسی آمریکا چیره شود. در مقابل مسکو رویکرد تدریجی و روشنی را دنبال می‌کند و در همه اقداماتش به قانون بین المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل و شورای امنیت بین المللی احترام می‌گذارد.
سیاست خارجی بایدن؛ بن بست یا آشفتگی
سیاست شکست خورده آمریکا در عراق 
رسوایی شکست دیگر آمریکا، در عراق رقم خورد. حمایت همه جانبه تسلیحاتی از تروریست‌ها برای بی ثباتی و ناامن کردن عراق و سوء استفاده از موقعیت ایجاد شده به نفع خود برای غارت منابع عظیم نفت و گاز منطقه رفتاری خبیثانه است که برای آشکار شده است در پس چهره رفتار تبلیغاتی مقابله با گروه تکفیری داعش و دیگر اقدامات اشغالگرانه آمریکا عامل اصلی بسیاری از بحران‌ها و بی ثباتی در عراق است.
نیرو‌های مسلح آمریکا تاکنون هیچ دستاورد مثبت و بزرگی در عراق در مبارزه با تروریست‌ها نداشته اند و از طرفی به داعش با پوشش هوایی و ارائه گزارش‌های اطلاعاتی کمک هم کرده اند. مطرح بودن بحث خروج آمریکا از عراق در پارلمان عراق نشان می‌دهد این عراقی‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند به حمایت آمریکا نیاز دارند یا اینکه آمریکا را به خروج از عراق وادار کنند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زنان و دانش آموزان سفیران مدیریت مصرف برق
ورود کشتی ۳ هزار تنی گندم کیفی به بندر نوشهر
برخورد قاطع پلیس با خریداران اموال مسروقه
محور کندوان ایمن در برابر ریزش سنگ
سپاهان اصفهان درخانه به مصاف استقلال گنبد می رود
تخریب بنا‌های غیرمجاز حریم سد گلورد
نجات جان چند خانواده عشایری با بالگرد
دیدار گیتی پسند و پالایش نفت اصفهان امروز مقابل حریفان
کاهش ۴۸ درصدی بارش‌ها در مازندران
تامین زمین برای بیش از چهار هزار متقاضی نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری تا دهه فجر
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
اثربخشی معنادار کمربندهای حمایتی بر دردهای لگنی
حمله گرگ گرسنه به روستای لمه درق کلیبر
ساخت ۵۲۶ کلاس درس در اجرای طرح نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی
پیاز‌های ارزان در خراسان شمالی انبار شد
وضعیت قرمز کیفیت هوا در برخی شهر‌های صنعتی
کاتا قهرمانی کشور؛ راه رسیدن به تیم ملی
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
شهروند خبرنگار؛ مشکل تردد در تقاطع های شهرسلماس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)