متخصصان توصیه کردند
نکاتی که قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا باید بدانیم
همزمان با شتاب گرفتن تدریجی روند تزریق واکسن کرونا به گروههای سنی مختلف در کشور، به نظر میرسد بسیاری از مردم درباره رفتار تغذیهای بعد از آن و نیز مراقبتهای لازم، نیازمند اطلاعات کافی و مفید از سوی کارشناسان حوزه بهداشت و درمان هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، به عقیده متخصصان، تردیدی نیست که رعایت برخی نکات تغذیهای و پرهیز از مصرف برخی غذاها، میتواند باعث ارتقای سلامت و تقویت کارایی سیستم ایمنی بدن افراد شود که این وضعیت مانع از بروز علائم و عوارض احتمالی ناشی از تزریق واکسن کرونا در آنان خواهد شد.
وی گفت: این روزها برای بسیاری از افراد، که برای واکسیناسیون علیه ویروس کرونا آماده میشوند یا این واکسن را تزریق کرده اند، این سوال مطرح میشود که قبل و بعد از واکسیناسیون چه نکاتی را در تغذیه و رفتار خود باید رعایت کنند تا بیشتر به ایمنی آنها کمک شود.
دکتر زهرا اباصلتی افزود: به طور کلی میتوان گفت ضروری است افراد با مواد غذایی که به سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن آنان در زمان واکسیناسیون کمک میکند، آشنا شوند تا بتوانیم علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را در برابر این بیماری موذی تقویت کنند.
وی در خصوص نکات مهم تغذیهای قبل از واکسیناسیون اضافه کرد: در زمان واکسیناسیون فرد نباید ناشتا باشد، زیرا ممکن است پس از تزریق واکسن دچار سرگیجه یا اُفت فشار شود که برای جلوگیری از بروز این مشکلات در هنگام واکسن زدن، لازم است افراد صبحانه یا میان وعده سادهای مصرف کرده و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبکی مانند سوپ حاوی مرغ، سبزیهای سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری و کلم بروکلی) میل کنند که این موضوع به ویژه در مورد افرادی که ترس از آمپول زدن دارند، حتما باید رعایت شود.
این متخصص اضافه کرد: همچنین مصرف شیر، میوه، تخممرغ و لقمه نان و پنیر، همراه با سبزیجاتی مثل گوجه فرنگی، خیار و ... به عنوان صبحانه یا میان وعده قبل از تزریق واکسن توصیه میشود.
دکتر اباصلتی تأکید کرد: توصیه دیگر ما این است که فرد شب قبل از واکسیناسیون، خواب خوب و راحتی داشته باشد و بهداشت خواب را رعایت کند، زیرا خواب کافی و آرام یکی از رازهای سلامت و طول عمر انسان، همراه با زندگی بانشاط است و نقش مهمی در آمادهسازی سیستم ایمنی بدن و تقویت آن ایفا میکند.
وی با بیان اینکه خواب خوب، آرام و پیوسته به دفع مواد زاید بدن کمک میکند، خاطرنشان کرد: بنابراین باید از کار کردن با هرگونه دستگاه الکترونیکی همچون تلفن همراه و کامپیوتر و تماشای طولانیمدت تلویزیون، حداقل یک ساعت قبل از خواب تا حد امکان پرهیز شود، این کار باعث میشود فرد بتواند خواب راحت و عمیقی داشته باشد و بدن وی در آرامش کامل تا صبح استراحت کند.
اباصلتی افزود: از سوی دیگر مصرف غذاهای ساده و سبک میتواند زمینه ساز یک خواب خوب باشد، که باید سعی کرد بین مصرف شام و زمان خواب حدود ۲ ساعت فاصله بیفتد، ضمن اینکه مصرف یک لیوان شیر گرم به داشتن یک خواب راحت کمک میکند.