• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۹۳۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۸
بین الملل » تحلیلی

رسوایی نرم افزار صهیونیستی پگاسوس

وقتی فاش شد بد افزار جاسوسی رژیم اسرائیل طیف وسیعی از سیاستمداران، فعالان مدنی، مدافعان حقوق بشر و خبرنگاران را هدف جاسوسی قرار داده است‏، ۱۷ رسانه در اروپا و آمریکا به این ماجرا هر چند کوتاه واکنش نشان دادند.

  به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، ادوارد اسنودن افشاگر معروف آمریکایی پس از افشای این رسوایی در واکنش به این موضوع اظهارداشت: از آنجایی که مشتریان شرکت اسرائیلی افراد مشهوری اند، این موضوع رسانه‌ای شده است. این شرکت ها، فقط ویروس می‌سازند و منتشر می‌کنند و تعدادشان هم فراوان است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
ادوارد اسنودن – افشاگر آمریکایی
پرفسور رونالد دیبرت – کارشناس
جیم کوران – فعال حقوق بشر
اکنون اشکار شده است که بد افزار اسرائیلی پگاسوس تلفن‌های اندروید و آیفون‌های شرکت اپل را آلوده کرده و برای سازمان‌های جاسوسی و دولت‌های همسو این امکان را فراهم آورده است که علاوه بر دسترسی به پیامک‌ها، عکس‌ها، رایانامه‌ها و تماس‌های تلفنی افراد مورد نظر، بتواند میکروفون دستگاه‌های تلفن همراه آنان را نیز مخفیانه فعال و از افراد مورد نظر جاسوسی کند.
 
پروفسور رونالد دیبرت (Ronald Deibert)، کارشناس حقوق شهروندی در اینباره گفت: پگاسوس از یک فناوری که در ده سال اخیر رو به رشد بوده است، استفاده می‌کند. با استفاده از این بدافزار، سازمان‌های جاسوسی به درون وسایل ارتباطی مردم از جمله تلفن همراه و رایانه رخنه و اطلاعاتشان را سرقت می‌کنند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، فعالان حقوق بشر و مدافعان حقوق مردم فلسطین ازجمله قربانیان این بد افزار اسرائیلی معرفی شده اند. دولت‌های غربی در برخورد با این حجم و سطح از جاسوسی چشمان خود را بسته اند.

جیم کوران فعال حقوق بشر در اینباره تصریح کرد: اگر به جای شرکت اسرائیلی، یک شرکت چینی مرتکب این گونه جاسوسی‌های شده بود، اکنون فریاد‌ها درباره ضرورت تحریم آن شرکت به آسمان می‌رسید، اما از آنجایی که انتقاد از اسرائیل در غرب، جرم به حساب می‌آید، از تحریم اسرائیلی‌ها سخنی شنیده نمی‌شود.

این فعال حقوق بشر که حامی فلسطین است در ادامه مصاحبه گفت: افشای نقش بدافزار گروه ان اس او (NSO Group) از بداقبالی صهیونسیت‌ها بود، زیرا اکنون حتی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز ناگزیر شده اند از اسرائیل به خاطر دست داشتن در این جاسوسی، انتقاد کنند.

جیم کوران افزود: بد افزار جاسوسی اسرائیلی، مطابق اطلاعاتی که تاکنون افشا شده است، به صورت عمده علیه روزنامه نگاران، خبرنگاران، وکلای حقوق بشر، منتقدان صهیونیسم و رژیم اسرائیل، به کار می‌رفته است و هواداران مردم فلسطین از اهداف اصلی این گونه جاسوسی‌ها بوده اند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده دستِ کم شماره تلفن پنجاه هزار نفر از طریق این شرکت اسرائیلی کنترل می‌شده است. هنوز مشخص نیست که این فهرست از کجا آمده و به تلفن‌های چه کسانی رخنه شده است. قرار است به زودی نام همه کسانی که هدف این حملات بوده اند منتشر شود.

برخی رسانه‌ها در انگلیس به تازگی فاش کردند ماه هاست ۱۸۰ خبرنگار در انگلیس هدف جاسوسی بدافزار پگاسوس قرار گرفتند که شرکت اسرائیلی NSO اطلاعاتشان را در اختیار برخی کشور‌ها قرار داده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)