پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: در ۸ سال گذشته ۲۵ میلیارد دلار در توسعه میدان پارس جنوبی هزینه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، محمد مشکین فام افزود: از این میزان، بیش از ۱۰ میلیارد دلار مربوط به تأسیسات فراساحل بوده است.
وی با اشاره به فعالیتهای شرکتهای خارجی در بخش فراساحل پارس جنوبی در سالهای اولیه توسعه این میدان گفت: با تلاش مهندسان، پیمانکاران و سازندگان ایرانی و اعتماد و همکاری شرکت ملی نفت ایران، در حال حاضر کلیه عملیات مهندسی، ساخت، نصب و راهاندازی و بهرهبرداری توسط پیمانکاران و متخصصان ایرانی انجام میشود.
مشکین فام با بیان اینکه ساخت و نصب دو سکوی طرح فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز در حال انجام است، تأکید کرد: شرکت نفت و گاز پارس افتخار دارد علاوه بر مسئولیت توسعه کل میدان پارس جنوبی و چندین میدان و طرح دریایی دیگر در خلیج فارس، متولی بهرهبرداری پایدار و ایمن از تمامی تأسیسات فراساحل پارس جنوبی نیز باشد که تحقق اهداف تولیدی طی سالهای گذشته را در پی داشته است.
وی تولید تجمعی گاز از این میدان مشترک را در سال ۹۹، ۲۲۳ میلیارد مترمکعب و معادل ۷۰ درصد کل گاز تولیدی کشور اعلام کرد و گفت: در مجموع نیز کل گاز برداشت شده میدان، از بدو تولید تا کنون به میزان یکهزار و ۸۶۵ میلیارد مترمکعب رسیده که طی ۸ سال گذشته، هزار و ۳۰۰ میلیارد مترمکعب یعنی ۷۰ درصد کل تولید تجمعی میدان بوده است.
مشکین فام عملیات اجرایی در بخش فراساحل پارس جنوبی را شامل حفاری چاههای گازی، نصب سکوهای سرچاهی و متعلقات مربوطه و لولهگذاری خطوط زیردریایی واصل بین سکوها و پالایشگاههای خشکی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر جمعاً ۳۳۶ حلقه چاه در این میدان تولیدی شده که نزدیک به ۷۰ درصد این چاهها، معادل ۲۲۸ حلقه چاه با مجموع متراژ حفاری یک میلیون متر، در طول ۸ سال گذشته تکمیل شده و به بهرهبرداری رسیده است.
وی همچنین به نصب و راهاندازی ۳۷ سکوی سرچاهی اشاره کرد و گفت: ۲۶ سکو (۷۰ درصد) از سکوهای دریایی پارس جنوبی به همراه متعلقات آن در ۸ سال گذشته، تکمیل، نصب و عملیاتی شده است که وزن سازههای آن نزدیک به ۲۵۰ هزار تن است.
به گفته مدیرعامل بزرگترین شرکت تولیدکننده گاز کشور، از این تعداد، ۱۷ سکو هر یک با ظرفیت برداشت روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز و ۲۰ سکوی دیگر هر یک با ظرفیت برداشت روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب در حال بهرهبرداری هستند.
مشکین فام به لولهگذاری دریایی طرحهای پارس جنوبی اشاره کرد و افزود: اکنون سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر خطوط لوله دریایی برای انتقال گاز از سکوها به پالایشگاههای خشکی در بستر دریا نصب شده که بیش از ۶۷ درصد آن، معادل ۲ هزار و ۱۶۰ کیلومتر، طی ۸ سال گذشته نصب و راهاندازی شده است.