• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۲۴۱۵
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
نماینده ویژه وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان

کاهش بار کرونا در سیستان و بلوچستان

نماینده ویژه وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در استان سیستان و بلوچستان با موفق خواندن شیوه مدیریت بیماری کرونا در این استان، در عین حال از افزایش واکسیناسیون و بهبود شرایط در این منطقه خبر داد.

ارایه ۱۱۰ صفحه گزارش درباره کاهش کرونا در سیستان و بلوچستانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر حمید سوری گفت: اگر به نقشه‌های کشوری هم نگاه کنیم خوشبختانه استان سیستان و بلوچستان به مرور در حال تغییر است و اکنون شاید بتوانیم استان را جزو استان‌های کم خطر تلقی کنیم. خوشبختانه تعداد موارد فوت، بستری و ابتلا کاهش یافته است.
 
وی با تأکید بر اینکه همچنان شیوه نامه‌های بهداشتی در این استان به درستی رعایت نمی‌شود، گفت: در بسیاری از مناطق هنوز رعایت شیوه نامه‌ها کمتر از حدود ۴۰ درصد است، ولی با پوشش واکسیناسیون حداکثری با پویشی که از اواخر تیر در استان آغاز شد، توانستیم به پوشش خوبی از واکسیناسیون برسیم، به نحوی که بیش از ۶۵ درصد افراد بالای ۵۰ سال در این استان در زیر مجموعه ۳ دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، زابل و زاهدان واکسینه شدند و همین امر سبب شده شدت ابتلا، بستری و فوت کاهش چشمگیری داشته باشد.
 
آقای سوری ادامه داد: طبیعی است که اقدامات صورت گرفته در استان سیستان و بلوچستان در چند هفته اخیر می‌تواند الگویی برای سایر مناطق کشور باشد و با اتخاذ تمهیداتی می‌توان بار بیماری در کشور را کاهش داد. درست است که هنوز در سیستان و بلوچستان وضعیت آنچنان که انتظار می‌رود مطلوب نیست، ولی در مقایسه با هجمه‌ای که ویروس کرونا با سویه (واریانت) دلتا به استان وارد کرده بود نوع مدیریت با همکاری و همدلی ایجاد شده در استان، هماهنگی بین بخشی و شناسایی کانون‌های پرخطر، مدیریت مبادی مرزی دریایی و زمینی و... به کنترل بیماری کمک کرده است. ضمن آنکه با بکارگیری روش‌های همه گیری شناسی سعی کردیم بیماران را زودتر شناسایی کنیم.
 
وی تأکید کرد: آنچه در درمان بیماران مؤثر بود و می‌تواند الگویی مناسب باشد این بود که اگر افراد بیمار زودتر برای دریافت خدمات درمانی مراجعه کنند، دسته بندی شده و بر اساس نیازشان خدمت دریافت می‌کنند. اکنون تعداد تخت‌های درمانگاه‌های سرپایی که مبتلایان را در مراحل اولیه تحت مراقبت قرار می‌دهند از تعداد تخت‌های موجود بستری در برخی نقاط بیشتر شده است و این نشان می‌دهد اگر مراقبت به سرعت اتفاق نمی‌افتاد، همین‌ها بار بیمارستان‌ها را افزایش می‌دادند.
 
وی افزود: درصورت رسیدگی نکردن به موقع، گذشته از اثرات سوء روحی، مالی و جسمی ممکن بود بیماران وضعیت وخیم‌تری پیدا کنند؛ بنابراین در استان سیستان و بلوچستان شناسایی سریع و درمان به موقع بیماران اهمیت زیادی داشته است.
 
آقای سوری افزود: بر اساس آخرین اطلاعات ما از استان سیستان و بلوچستان روند تست‌های مثبت روزانه به شدت کاهش یافته است؛ به شکلی که در مجموع در کل استان حدود هزار آزمایش مثبت در روز داریم؛ درحالی که این عدد در چند هفته گذشته به بیش از ۵ هزار آزمایش می‌رسید. نسبت آزمایش‌های مثبت به آزمایش‌های اخذ شده از بالای ۶۰ درصد به حدود ۲۵ درصد رسیده است و این نشان می‌دهد تعداد افراد مثبت کاهش یافته است که پیام خوبی است. هر چقدر نسبت مثبت آزمایش‌هایی که می‌گیریم کمتر شود نشان دهنده چرخش کمتر ویروس در بین جمعیت است.
 
وی همچنین گفت: از طرف دیگر متوسط تعداد فوتی بر اثر کرونا در هفته اخیر در استان حدود ۱۰ مورد در روز بوده است، هرچند حتی یک مرگ هم زیاد است، اما این عدد نشان دهنده توفیق برنامه‌های مدیریتی است.
 
نماینده ویژه وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: حدود ۵۰۰ هزار واکسن دریافت شده است که تعدادی از آن‌ها نسبت به جمعیت توزیع شده است و تزریق آن‌ها در گروه‌های پرخطر سبب شده تا آثار واکسن مشهود شود. در ابتدای آغار پویش «واکسیناسیون حداکثری، تداوم زندگی» در برخی مناطق استان استقبال از واکسیناسیون به دلیل شایعات زیر ۲۰ درصد بود و اینکه الان به بالای ۶۵ درصد رسیده است یعنی اقدامات آموزشی از طرق مختلف همچون صحبت افراد پرنفوذ محلی مؤثر بوده است.
 
وی افزود: واکسیناسیون در این استان برای افراد ۵۰ سال به بالا و بیماران زمینه‌ای انجام می‌شود. البته در این استان عمدتا واکسیناسیون بر اساس احتمال خطر در اولویت قرار گرفته است و نگاه کردیم که بستری بیمارستانی و فوتی‌ها بیشتر از چه کسانی است و بر آن اساس واکسیناسیون انجام شد و به همین دلیل است که شیب بستری و مرگ کاهش یافته است.
 
آقای سوری با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان از موج چهارم گذر کرده است، درباره وضعیت استان در روز‌های آینده، تصریح کرد: خطر بالقوه برای همه جا وجود دارد و به رفتار، تردد‌ها و جهش ویروس بستگی دارد، اما برای این استان آینده امیدوار کننده‌ای متصور می‌شوم به شرط آنکه گرفتار ساده‌انگاری بیماری نشوند و همچنان رفتار مراقبتی را ادامه دهند. آنچه که در سیستان و بلوچستان رخ داد، می‌تواند الگویی برای سایر استان‌های کشور باشد. اقدامات انجام شده در این استان در قالب گزارش ۱۱۰ صفحه‌ای تهیه شده و تحویل داده شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بذر شاهدانه قاچاق در مهریز
آشنایی دانش آموزان فرخشهر با گونه‌های گیاهی و جانوری شاخص چهارمحال و بختیاری
حمایت از تیم‌های دانش‌بنیان برای کاهش وابستگی به واردات
۱۰ برابر شدن آب سد شهیدکاظمی بوکان
آغاز واگذاری بیش از ۸ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی نوروز ۱۴۰۵ در چالوس برگزار می‌شود
اهدای بیش از ۴ هزار ۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانه‌های ارتش
تاکید بر آموزش حقوقی اصناف در دیدار رئیس دادگستری ماهان با بازاریان
رسیدگی میدانی به مسائل و مطالبات عمومی مردم خراسان جنوبی
محور‌های مواصلاتی ۲۱ استان تحت تاثیر شرایط جوی است
توزیع کارت آزمون دکتری ۱۴۰۵ از فردا ۱۹ بهمن
مشکل آب، بهداشت و جاده سازی سمنان پیگیری می شود
برپایی میز خدمت قضایی در رباط کریم
جامه سفید برف زمستانی بر قامت غرب استان اصفهان
سرعت در دستیابی به سازش و کاهش هزینه‌ با ارجاع پرونده‌ها به صلح‌یاران
آیین تکریم و معارفه فرمانده جدید انتظامی شهرستان نایین
پیش بینی ۹۲ نیروگاه جایگزین برای شرایط نیاز در کشور داریم
افتتاح ۵۳ طرح عمرانی و خدماتی در بخش رضویه مشهد
صادرات ۲۲۴ میلیون یورو صنایع دستی ایران
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
شکارچیان متخلف در دام قانون
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)