• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۳۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۲
کیش » علمی و فرهنگی

بهره برداری از مسجد ثامن الائمه کیش تا پایان پاییز

مسجد ثامن الائمه کیش با پیشرفت ۹۰ درصدی، تا پایان پاییز امسال به بهره برداری می‌رسد.

بهره برداری مسجد ثامن الائمه کیش، پاییز امسالبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، محمد وحید صابری معمار این مسجد گفت: مسجد تمام ایرانی ثامن الائمه کیش با خوانش معماری سنتی ایرانی و با رویکرد معماری مدرن در کیش در حال ساخت است.

وی گفت: کلنگ ساخت مسجد در آبان ٩٣ با حضور حجت الاسلام و المسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز، حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر نماینده وقت ولی فقیه در سازمان حج و اوقاف، امام جمعه وقت جزیره کیش و جمع دیگری از مسئولین جزیره به زمین زده شد و از آن تاریخ ساخت مسجد بی وقفه ادامه داشته است.

وحید صابری گفت: طراحی مسجد ثامن الائمه با توجه به خواسته‌های جناب آقای مشتاق مشتاقی خیر و بانی ساخت مسجد از جمله طراحی ساختمانی با معماری در خور جزیره توریستی کیش که بصورت ۲۴ ساعته به نمازگزاران، بازدید کنندگان و مراجعین خدمات رسانی کند و همچنین محلی برای تقریب مذاهب و ادیان و بنای یک ساختمان شاخص در مرکز جزیره، در محوطه‌ی فرهنگی مرکز شهر در کنار سالن‌های همایش و تالار شهر و بازار‌های کیش. پس از آن مطالعات بر روی مساجد تاریخی ایران و جهان آغاز شد.

وی گفت: با مطالعات صورت گرفته در نهایت مسجدی بصورت یکپارچه سفید با گنبد‌هایی خفته که به فرم نیم کره نزدیک است و قوس‌های شبدری کند در سقف‌ها و مناره‌ها با نمایی از جنس سنگ سفید جهت ماندگاری بیشتر طراحی شد.

معمار مسجد گفت: این مسجد در زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع با زیر بنای حدود ۳۰۰۰ متر مربعی در سه طبقه طراحی شد و طبقه زیرزمین شامل سالن چند منظوره، آشپزخانه و سرویسای بهداشتی و وضوخانه، طبقه همکف شامل شبستان آقایان، رواقها، فضای ورودی و وضوخانه و آبدارخانه، طبقه اول شامل شبستان بانوان، اتاق آموزش، سوئیت مهمان و وضوخانه و آبدارخانه. دسترسی به طبقات از طریق ۲ راه پله و ۲ آسانسور ۱۳ نفره است.

صابری گفت: سازه مسجد و مرکز اسلامی کیش در جلسات متعدد با آقای رسول میرقادری، طراح سازه پروژه، با استفاده از المان‌های معماری سنتی و ساختمان‌های شاخص جزیره کیش در قالب المان‌هایی با کاربری سازه‌ای برای حفظ معماری ساختمان و با در نظر گرفتن ماندگاری این بنا طی سال‌ها و قرن‌ها به صورت یک سازه یکپارچه بتنی از فونداسیون تا گنبد‌ها ومناره‌ها طراحی گردید که برای اجرای اسکلت این بنای فاخر حدود ۳۲۰۰ متر مکعب بتن و صد‌ها تن میلگرد استفاده شد.

وی افزود:زمان مطالعه و تصمیم گیری برای طراحی تزئینات و نازک کاری مسجد و مرکز اسلامی کیش با توجه به تک رنگ بودن مسجد و استفاده از قوس‌های خفته و شباهت این بنا از این منظر با مساجد تک رنگ دوره ایلخانی به این نتیجه رسیدیم که برای تزئینات مسجد از تکنیک گچبری و حجاری سنگ استفاده کنیم و برای طراحی نقوش هنری و نظارت بخش هنری پروژه از استاد جلیل جوکار دعوت به عمل آمد تا ایشان با توانایی‌های عملی و آکادمیک خود این مسئولیت را به عهده بگیرند.

صابری گفت: اجرای گچبری‌ها بدست استاد مرتضی مطیفی فرد سپرده شد و حجاری سنگ‌ها نیز توسط آقایان کرباسی و شمسی با به روزترین تجهیزات و توانمندترین حجاران انجام شد.

وی افزود: خوشنویسی کتیبه‌های مسجد و مرکز اسلامی کیش بخط استاد احد ترابی اراکی به خط ثلث نگارش شد که بصورت گچبری و حجاری سنگ در پروژه اجرا شد.

صابری گفت: محراب مسجد با توجه به شاخصه‌های معماری مدرن به صورت یک المان که از بدنه مسجد فاصله گرفته است و در قسمت مرکزی باز شویی به سمت دیوار پشت دارد طراحی شد و دیواره‌های جنب محراب با نقوش گل و بوته ایرانی بصورت حجاری شده تزئین شدند که در مرکز این محراب به نقش یک درخت جاودانه یا درخت زندگی میرسند که بصورت گچبری اجرا شده است.

معمار این مسجد گفت: در ساخت این مسجد که نمونه‌ای کم نظیر در جهان اسلام است، تمام متریال و مصالح بکار رفته متنا سب با اقلیم مرطوب وگرم کیش انتخاب شده و در آزمایشگاه‌های معتبرداخلی وخارجی، مورد ارزیابی قرارگرفته اند، تا ماندگاری بالایی در طول زمان‌های متمادی و قرون داشته باشد.

وی گفت: برای اجرای نما‌های سنگی داخلی و خارجی تا کنون بالغ بر ۱۵۰۰ تن کوپ سنگ و ۵۰۰۰ مترمربع اسلب سنگ ازنا تهیه شده است.

معمار این مسجد گفت: برای اجرای تزئینات گچبری بالغ بر ١٠ هزار ساعت نفر در ۳ سال برای متراژ حدودا ۱۰۰۰ متر زمان صرف شده تا بدین شکل تزئینات مسجد جلوه گری کنند و از سوی دیگر برای ساخت ٤٠ لنگه درب گره چینی، ٢٥ مترمکعب چوب ساج برمه توسط استاد رادمند بکار برده شد.

صابری گفت: با توجه به پیشرفت ۹۰ درصدی ساخت پروژه پیش بینی میشود مسجد و مرکز اسلامی کیش در پاییز ۱۴۰۰ و همزمان با یکی از اعیاد اسلامی به بهره برداری برسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضبط داور‌های غیرمجاز از مغازه گیاهان دارویی در ارومیه
ثبت‌نام جشنواره امتنان از کارگران و واحدهای نمونه چهارمحال و بختیاری
باد و باران در راه لرستان
ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده (۱۱) قانون احکام دائمی به دستگاه‌های اجرایی
برگزاری جشن تکلیف در شهرستان زهک
دستگیری سارقان قطعات خودرو
کاهش سلطه ترامپ بر حزب جمهوری‌خواه
بانوان فرهنگی علاوه بر انتقال دانش، انسان پروری می‌کنند
تقدیر نماینده ولی فقیه در گلستان از مدیرکل و معاونان صداوسیمای گلستان
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
بررسی مصوبات شورای فرهنگی عمومی استان سمنان
عملیات موفق امداد هوایی در زنجان برای نجات بیمار سکته مغزی
اجرای طرح‌های عمرانی در ۵۵ روستای بخش تخت سلیمان تکاب با حفظ بافت تاریخی
آغاز المپیاد ورزشی در زاهدان
افتتاح سالن ورزشی ریحانه النبی گلشهر
نماینده اروپا: اسرائیل دوام نخواهد آورد
نشست بانوان مدیر استان مرکزی با استاندار
مسابقه عکاسی «هایکو کتاب» در ارومیه برگزار می‌شود
برگزاری مراسم پایانی رویداد ایتاپ هوش مصنوعی در سلامت در اهواز
تشییع پیکر مادر شهیدان محمدی در اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
پرواز ناموفق تهران به بغداد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۱ نظر)