• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۵۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۴
اردبیل » اجتماعی

آغاز واگذاری اراضی کشاورزی به عشایر در محدوده کشت و صنعت مغان

تحویل قرارداد اجاره اراضی سه هکتاری به خانوار‌های واجد شرایط روستا‌های محدوده کشت و صنعت مغان آغاز شد.

آغاز واگذاری اراضی کشاورزی به عشایر در محدوده کشت و صنعت مغانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ قرارداد اجاره اراضی سه هکتاری خانوار‌های واجد شرایط روستا‌های مرتضی کندی و حلاج لار به منظور ساماندهی عشایر داخل محدوده شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل و اعضای واگذاری اراضی ملی و دولتی استان امضا و تحویل داده شد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: عشایر مغان که در محدوده کشت و صنعت ساکن بودند در طرح ساماندهی به مسئولان و متولیان امر اعتماد و وثوق کامل داشته باشند.

آیت الله عاملی اظهار کرد: ما خوشحال هستیم که بعد از سال‌ها پیگیری امور مربوط به ساماندهی عشایر محدوده‌نشین کشت و صنعت مغان، این کار به سرانجام رسید تا بر اساس مصوبه هیئت دولت عشایر واقعی با دریافت سه هکتار زمین به صورت تعاونی به حق و حقوق واقعی خود برسند.

وی از پیگیری‌ها و تلاش خستگی‌ناپذیر استاندار اردبیل در این زمینه قدردانی کرد و گفت: زمانی که به این مناطق سرکشی می‌کردم، روحاً معذب بودم چرا که ساکنین این منطقه نه از آب شرب و نه امکانات اولیه بهره‌ای نبرده بودند که انتظار می‌رود با واگذاری قانونی اراضی به این عشایر و ساماندهی آن‌ها از امکانات و برکات نظام اسلامی بیش از گذشته استفاده کنند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل افزود: وضعیت نابسامان عشایر این محدوده برای ما سرافکندگی داشت و در برابر، ولی نعمتان همواره خجالت‌زده بودیم، اما با کار بزرگی که دولت و مسئولان استانی انجام دادند، به جد مشکلات عشایر در مرحله رسیدگی و اتمام قرار گرفته است.

آیت الله عاملی تصریح کرد: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، امور اراضی و تعاون روستایی فعالیت‌های خوبی را در ساماندهی عشایر محدوده‌نشین کشت و صنعت شاهد هستیم و بدون اینکه این موضوع از سوی رسانه‌های غرب به مسائل حاشیه‌ای کشیده شود، با تلاش انجام شده و مراقبت مسئولان امر بالاخره بعد از گذشت سال‌ها برطرف شد که امروز شاهد واگذاری اسناد به نمایندگان دو قشلاق حلاج‌لر و مرتضی کندی در دفتر امام جمعه بودیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: انتظار می‌رود با این واگذاری سطح درآمد عشایر منطقه و تولیدات آن‌ها افزایش یابد و از قبل این امر زمینه برای تقویت نظام بهره‌برداری نیز فراهم شده تا بدون اینکه حقی از کسی ضایع شود و یا عده‌ای بخواهند به این واگذاری‌ها طمع کنند، واگذاری به شکل درست و دقیق اتفاق افتد.

امام جمعه اردبیل اضافه کرد: ورود بنیاد مسکن نیز به این حوزه همچنین صدور اسناد مالکیت و تعیین کاربری‌های عمرانی و خدماتی بسیار امر مبارک و میمونی است که قطعاً نتیجه آن به نفع عشایر و روستانشیان منطقه خواهد بود.

آیت الله عاملی ضرورت اعتماد و وثوق عشایر به مسئولان را در پیگیری امر و حل مشکلات یادآور شد و بیان کرد: در هر مجموعه‌ای که وثوق و اعتماد شکل بگیرد قطعاً نتایج کار نیز مؤثر خواهد بود و تصمیم‌گیری‌ها به نفع عشایر و تولیدکنندگان واقعی رقم می‌خورد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل ادامه داد: با تلاش و پیگیری استاندار اردبیل که به جد خود را وقف این امر بزرگ و حیاتی کردند، به تدریج واگذاری‌ها به عشایر واقعی منطقه در قالب تعاونی‌ها انجام می‌شود که امیدواریم بدون اجحاف در حق کسی این واگذاری‌ها رضایت مردم و ساکنان را به همراه داشته باشد.
 
 
حل اختلاف ۴۷ ساله عشایر مغان با واگذاری اراضی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل هم گفت: بستر اختلاف از زمان تصرف اراضی ملی بین دولت و عشایر از سال ۵۳ ایجاد شده بود.
ارژنگ عزیزی در جریان واگذاری سند اراضی به تعاونی‌ها که در دفتر امام جمعه اردبیل انجام شد اظهار کرد: کشت و صنعت مغان از سال ۱۳۵۳ توسط شرکت‌های بین المللی راه اندازی شده و ۹۰ هزار هکتار از اراضی دیم به آبی تبدیل شده است که ۶۳ هزار و ۵۸۰هکتار برای ایجاد کشت و صنعت و دامپروری مغان تعیین حدود شده بود.

وی با بیان اینکه تعدادی از روستا‌ها در داخل محدوده کشت و صنعت و دامپروری مغان قشلاق داشتند افزود: طبق بررسی‌ها برای ۲۳ قشلاق که در مجموع ۱۷۳۳ خانوار بوده اند محدوده اراضی مشخص شده است و به تدریج واگذار می‌شود.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
مشاور رسانه‌ای حماس: در حال بررسی پیشنهاد‌ها برای دستیابی به توافق در غزه هستیم
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)