• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۵۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۴
اردبیل » اجتماعی

آغاز واگذاری اراضی کشاورزی به عشایر در محدوده کشت و صنعت مغان

تحویل قرارداد اجاره اراضی سه هکتاری به خانوار‌های واجد شرایط روستا‌های محدوده کشت و صنعت مغان آغاز شد.

آغاز واگذاری اراضی کشاورزی به عشایر در محدوده کشت و صنعت مغانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ قرارداد اجاره اراضی سه هکتاری خانوار‌های واجد شرایط روستا‌های مرتضی کندی و حلاج لار به منظور ساماندهی عشایر داخل محدوده شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل و اعضای واگذاری اراضی ملی و دولتی استان امضا و تحویل داده شد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: عشایر مغان که در محدوده کشت و صنعت ساکن بودند در طرح ساماندهی به مسئولان و متولیان امر اعتماد و وثوق کامل داشته باشند.

آیت الله عاملی اظهار کرد: ما خوشحال هستیم که بعد از سال‌ها پیگیری امور مربوط به ساماندهی عشایر محدوده‌نشین کشت و صنعت مغان، این کار به سرانجام رسید تا بر اساس مصوبه هیئت دولت عشایر واقعی با دریافت سه هکتار زمین به صورت تعاونی به حق و حقوق واقعی خود برسند.

وی از پیگیری‌ها و تلاش خستگی‌ناپذیر استاندار اردبیل در این زمینه قدردانی کرد و گفت: زمانی که به این مناطق سرکشی می‌کردم، روحاً معذب بودم چرا که ساکنین این منطقه نه از آب شرب و نه امکانات اولیه بهره‌ای نبرده بودند که انتظار می‌رود با واگذاری قانونی اراضی به این عشایر و ساماندهی آن‌ها از امکانات و برکات نظام اسلامی بیش از گذشته استفاده کنند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل افزود: وضعیت نابسامان عشایر این محدوده برای ما سرافکندگی داشت و در برابر، ولی نعمتان همواره خجالت‌زده بودیم، اما با کار بزرگی که دولت و مسئولان استانی انجام دادند، به جد مشکلات عشایر در مرحله رسیدگی و اتمام قرار گرفته است.

آیت الله عاملی تصریح کرد: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، امور اراضی و تعاون روستایی فعالیت‌های خوبی را در ساماندهی عشایر محدوده‌نشین کشت و صنعت شاهد هستیم و بدون اینکه این موضوع از سوی رسانه‌های غرب به مسائل حاشیه‌ای کشیده شود، با تلاش انجام شده و مراقبت مسئولان امر بالاخره بعد از گذشت سال‌ها برطرف شد که امروز شاهد واگذاری اسناد به نمایندگان دو قشلاق حلاج‌لر و مرتضی کندی در دفتر امام جمعه بودیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: انتظار می‌رود با این واگذاری سطح درآمد عشایر منطقه و تولیدات آن‌ها افزایش یابد و از قبل این امر زمینه برای تقویت نظام بهره‌برداری نیز فراهم شده تا بدون اینکه حقی از کسی ضایع شود و یا عده‌ای بخواهند به این واگذاری‌ها طمع کنند، واگذاری به شکل درست و دقیق اتفاق افتد.

امام جمعه اردبیل اضافه کرد: ورود بنیاد مسکن نیز به این حوزه همچنین صدور اسناد مالکیت و تعیین کاربری‌های عمرانی و خدماتی بسیار امر مبارک و میمونی است که قطعاً نتیجه آن به نفع عشایر و روستانشیان منطقه خواهد بود.

آیت الله عاملی ضرورت اعتماد و وثوق عشایر به مسئولان را در پیگیری امر و حل مشکلات یادآور شد و بیان کرد: در هر مجموعه‌ای که وثوق و اعتماد شکل بگیرد قطعاً نتایج کار نیز مؤثر خواهد بود و تصمیم‌گیری‌ها به نفع عشایر و تولیدکنندگان واقعی رقم می‌خورد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل ادامه داد: با تلاش و پیگیری استاندار اردبیل که به جد خود را وقف این امر بزرگ و حیاتی کردند، به تدریج واگذاری‌ها به عشایر واقعی منطقه در قالب تعاونی‌ها انجام می‌شود که امیدواریم بدون اجحاف در حق کسی این واگذاری‌ها رضایت مردم و ساکنان را به همراه داشته باشد.
 
 
حل اختلاف ۴۷ ساله عشایر مغان با واگذاری اراضی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل هم گفت: بستر اختلاف از زمان تصرف اراضی ملی بین دولت و عشایر از سال ۵۳ ایجاد شده بود.
ارژنگ عزیزی در جریان واگذاری سند اراضی به تعاونی‌ها که در دفتر امام جمعه اردبیل انجام شد اظهار کرد: کشت و صنعت مغان از سال ۱۳۵۳ توسط شرکت‌های بین المللی راه اندازی شده و ۹۰ هزار هکتار از اراضی دیم به آبی تبدیل شده است که ۶۳ هزار و ۵۸۰هکتار برای ایجاد کشت و صنعت و دامپروری مغان تعیین حدود شده بود.

وی با بیان اینکه تعدادی از روستا‌ها در داخل محدوده کشت و صنعت و دامپروری مغان قشلاق داشتند افزود: طبق بررسی‌ها برای ۲۳ قشلاق که در مجموع ۱۷۳۳ خانوار بوده اند محدوده اراضی مشخص شده است و به تدریج واگذار می‌شود.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز باران دانش‌آموزان هنرستان شهید رجایی زارچ در کویر چرخاب
رژیم‌صهیونی شدیداً خسارات دفاع‌مقدس ۱۲روزه را سانسور می‌کند
وداع باشکوه مردم ملکشاهی با دو شهید گمنام
شمیم عطر یاس‌های فاطمی در صفی آباد
حمایت قاطع دولت از طرحهای تولیدی و اشتغالزا
شیوه نامه اجرایی سند تسهیم درآمد محتوا
شناسایی دو هزار و ۴۱۱ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در لرستان
واحدهای تولیدی متخلف در چنگال قانون
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
دریای کاسپین منبع ارزشمند ایران
تعیین مهلت ۲ ماهه برای رفع آلودگی‌های صنایع در میبد
پذیرش بیش از ۱۵۰ ایده و طرح در رویداد تخصصی توانمند سازی صنایع خلاق
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل
خانه المپیاد دانش آموزی در شهرستان‌های فارس راه اندازی می‌شود
«سپیدتر از یاس» افتتاح شد
مروری بر برنامه های سیما در خبرهای رسانه
تشدید نظارت بر رفع نقاط حادثه‌خیز در شادگان
توسعه صنعت سبز در آبادان
خاتون بم در نخستین گام 1-3 مغلوب بنگال شرقی شد
لذت مدرسه‌سازی در هیچ کار دیگری یافت نمی‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
اعتراف تاریخی ترامپ
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)