• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۵۵۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲
سیاسی » مجلس

IPU به‌عنوان قدرت پارلمانی مانع یکجانبه‌گرایی آمریکا شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از اتحادیه بین المجالس جهانی ـ IPU ـ می‌خواهیم به‌عنوان یک قدرت پارلمانی تأثیرگذار منطقه‌ای و بین‌المللی جلوی یکجانبه‌گرایی آمریکا را بگیرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، آقای محمدباقر قالیباف، پیش از ظهر امروز (جمعه) در دیدار با دوآرته ونتورا پاچکو رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) که به منظور حضور در مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به ایران سفر کرده بود، خطاب به وی گفت: شما به عنوان یک پرتغالی می‌توانید ارتباط پارلمانی خوبی میان دو کشور برقرار کنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه IPU باید بیش از پیش از ظرفیت خود در شرایط متفاوت امروز دنیا استفاده کند، اظهار داشت: باید پذیرفت دیپلماسی عمومی دنیای امروز به خاطر حضور رسانه‌ها و فضای مجازی قدرتمند شده و قدرت‌های یکجانبه گرا اگر می‌خواستند، می‌توانستند آن را مدیریت و کنترل کنند البته آن‌ها نیز در حوزه رسانه تسلط دارند، ولی NGO‌ها و تشکل‌های غیردولتی نیز توانسته اند قدرت خوبی در این خصوص کسب کنند.
وی با بیان اینکه اتحادیه بین المجالس جهانی می‌تواند به عنوان نماینده پارلمان‌ها حد واسطی میان مردم، دولت‌ها و قدرت‌ها باشد، عنوان کرد: نمایندگان مجلس به مردم نزدیک‌تر هستند و بهتر می‌توانند حرف آن‌ها را منتقل کنند، هرچند در نگاه اول قدرت‌های بزرگ، خود را نماینده مردم جلوه می‌دهند، اما نوع قدرت آن‌ها به گونه‌ای است که ممکن است حتی بعد از مدتی در شرایطی مقابل مردم هم بایستند.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه قدرت‌های جهانی ساختار‌هایی را سازماندهی کرده اند که تولید قدرت کرده و هیچ گاه از بین نمی‌رود و صرفا افراد در آن جابجا می‌شوند، گفت: در گذشته جامعه ملل را داشتیم که امروز تحت عنوان سازمان ملل فعالیت دارد و این سازمان شورای امنیتی دارد که در کنار آن رژیم‌هایی تشکل شده و امنیت، اقتصاد، FATF و ... را در دست گرفته اند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: دولت‌هایی که پول و امکانات بیشتری داشته باشند بر این سازمان‌ها تسلط پیدا می‌کنند و اینجاست که یکجانبه گرایی شکل گرفته و هر تصمیمی آن‌ها می‌گیرند باید اجرایی شود.
وی در ادامه به موضوع تحریم ایران از سوی آمریکا اشاره و بیان کرد: سازمان ملل و شورای امنیت تصمیمی می‌گیرد و آمریکا با یک حرف تمام آن‌ها را نادیده گرفته و حرف کنگره و دولت خود را اجرا می‌کند، لذا آن‌ها نه می‌توانند نماینده مردم خود باشند و نه نماینده مردم جهان.
قالیباف با تأکید بر اینکه از IPU می‌خواهیم به عنوان یک قدرت پارلمانی جلوی یکجانبه گرایی آمریکا را بگیرد، عنوان کرد: آن‌ها این قدرت را دارند که رژیم‌های بین المللی، تشکل‌ها و NGO‌ها را به خصوص سازمان‌هایی همچون FATF، فیفا و یونسکو را تحت تأثیر خود قرار دهند، لذا اتحادیه بین المجالس جهانی باید از فرصت استفاده کرده و با فعالیت مؤثر در موضوعات بین المللی و منطقه‌ای تأثیرگذار باشد تا به امنیت و توسعه کشور‌ها به عنوان یک اولویت توجه شود.
رئیس قوه مقننه در پایان خاطرنشان کرد: IPU می‌تواند در ایجاد صلح و امنیت منطقه غرب آسیا نیز مؤثر باشد و ما نباید به دولت‌های خارجی اجازه نفوذ و دخالت در منطقه را بدهیم.

رئیس IPU: اجازه نمی‌دهیم هیچ کشوری اتحادیه بین‌المجالس را مدیریت کند/ به حل مناقشات یمن کمک کرده‌ایم

دوآرته ونتورا پاچکو نیز در این دیدار ضمن تشکر از دعوت برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری، به روابط بیش از ۵۰۰ ساله ایران و پرتغال اشاره کرد و گفت: از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران در انتخاب اینجانب به عنوان رئیس اتحادیه جهانی بین المجالس تشکر می‌کنم.
رئیس اتحادیه جهانی بین المجالس با تأکید بر اینکه این اتحادیه یک سازمان حامی چندجانبه گرایی برای حل مشکلات دنیا است، گفت: ما حامی گفتگو بوده و معتقدیم هر اتفاقی در دنیا بیفتد در نقطه دیگر دنیا نیز تأثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه تلاش داریم علاوه بر مشکلات جهانی، در سطح منطقه نیز سهم مؤثری ایفا کنیم، یادآور شد: در حوزه مناقشات یمن نیز تلاش‌های بسزایی کردیم و هیأتی برای تسهیل گفتگو‌ها به این کشور اعزام کردیم تا بتوانیم اندکی از این رنج انسانی بکاهیم.
پاچکو در ادامه با بیان اینکه همه گیری کرونا نشان داد ما ظرفیت‌ها و ابزار‌های ویژه‌ای داشتیم که تا کنون از آن‌ها استفاده نکرده بودیم، عنوان کرد: مثلا در ۶ ماه گذشته، بیش از ۸۰ وبینار جهانی برگزار کردم؛ البته نشست آنلاین نمی‌تواند جایگزین نشست حضوری باشد، اما برای حل برخی از مشکلات می‌توان با استفاده از یک وبینار یک ساعته، راه حل پیدا کرد.
رئیس IPU تصریح کرد: یکی از سازوکار‌ها برای اینکه مانع نفوذ بیش از حد برخی کشور‌ها در این سازمان باشیم، تلاش برای حفظ رأی تمام کشور‌ها به صورت برابر است و برای ما شرایط این کشورها؛ برای مثال جمعیت آن‌ها تفاوتی ندارد و هر کشور تنها یک رأی در این اتحادیه دارد.
وی افزود: از سوی دیگر برخی از کشور‌ها حق السهم اختیاری پرداخت می‌کنند که ما اجازه نداده ایم این موضوع به گونه‌ای باشد که سازمان را به این کشور‌ها وابسته کند.
پاچکو ادامه داد: سازمان تلاش کرده در رابطه با تروریسم، قاچاق انسان و مناقشات اقلیمی راه حل ارائه کند و تا حدودی توانسته ایم به خصوص در حوزه مناقشات اقلیمی موثر واقع شده و آن را کاهش دهیم.
رئیس اتحادیه جهانی بین المجالس همچنین ضمن محکوم کردن تحریم‌ها علیه ایران، عنوان کرد: معتقدیم این تحریم‌ها باید هر چه سریعتر برداشته شود، چرا که این مردم هستند که در اثر تحریم ها، بیشترین خسارت را متحمل می‌شوند، که این مسئله منصفانه نیست و استفاده از تحریم به عنوان روشی برای حل و فصل مشکلات میان دولتمردان درست نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
پروازهای دبی، اربیل وکیش از فرودگاه ارومیه در دست بررسی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)