• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۷۹۶۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

شکایت از سر و صدای همسایه

درصورتیکه همسایه شما سر و صدای نامتعارف داشته باشد و به اعتراض شما هم توجه نکند در این صورت می‌توان از همسایه خود درخصوص مزاحمتی ایجاد شده، شکایت کرد.

شکایت از سر و صدای همسایهبه گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، افزایش ساختمان‌سازی و مجاورت و نزدیک بودن خانه‌ها به یکدیگر، باعث بروز مشلاتی بین اشخاص شده است. یکی از مشکلاتی که با زندگی آپارتمان‌نشینی بوجود آمده است، اختلافاتی است که ناشی از سر و صدای همسایه‌ها می‌باشد.

سر و صدای ایجاد شده گاهی ناشی از خود اشخاص ساکن در محل و گاهی ناشی از حیوانات خانگی اشخاص می‌باشد. گاهی ممکن است ناشی از فعالیت‌هایی که صورت می‌گیرد، باشد.

ایجاد سر و صدا باعث بر هم زدن و سلب آرامش و سکونت افراد می‌شود.

سر و صدای نامتعارف گاهی اعتراض همسایه‌ها را به همراه دارد. پس از اعتراض همسایه‌ها از بین خواهد رفت. اما گاهی حتی اعتراض همسایه‌ها هم تاثیری ندارد و باز فرد به فعالیت و سرو صدای آزار دهنده خود ادامه می‌دهد. در این صورت می‌توان از همسایه خود درخصوص مزاحمتی ایجاد شده، شکایت کرد.
 
برای آشنایی با نحوه شکایت از سر و صدای همسایه همراه ما باشید.
شکایت از سر و صدای همسایه
وقتی ملکی را خریداری یا اجاره می‌کنیم که در آن سکونت داشته باشیم به دنبال آرامش برای خود و خانوادمان هستیم.

حال تصور کنید ملکی را برای سکونت خود و خانوادتان فراهم کردید و همسایه کنار شما با پخش بلند موسیقی یا هر رفتار نامتعارف دیگری، موجب سلب آرامش شما و خانواده تان شده است. یا حیوان خانگی آن‌ها سر و صدایی را ایجاد می‌کند که برای شما و خانواده‎‌تان غیر قابل تحمل می‌باشد.

گاهی سر و صدا به حدی زیاد می‌باشد که به طور کلی یا جزئی، ملک، قابلیت انتفاع خود را از دست می‌دهد؛ و با اینکه چندین بار به آن‌ها اخطار داده‌اید باز هم به کار خود ادامه می‌دهند؛ لذا شما تصمیم به شکایت از فرد ایجاد کننده سر و صدا می‌گیرید.

چه اشخاصی می‌توانند از سر و صدای همسایه خود شکایت کنند؟
با توجه به موقعیت‌های مختلف، اشخاص متفاوتی می‌توانند از همسایه خود شکایت کنند. مثلا وقتی شخصی مالک ملکی است و خود شخص مالک هم در آن ملک سکونت دارد و در همسایگی این ملک هم، ملک شخصی می‌باشد که مالک در آن سکونت دارد؛ و شخص مالک با ایجاد سر و صدا باعث برهم زدن آرامش و سلب آسایش همسایه مجاور خود شده است.

یا مثلا در فرضی که شخص مالک ملک نیست. اما به موجب قرارداد اجاره در ملکی اجاره‌ای به عنوان مستاجر سکونت دارد و در ملک مجاور، مالک سکونت دارد و با ایجاد سروصدا ایجاد مزاحمت می‌کند.

همچنین در فرضی که شخص به عنوان مستاجر در ملک سکونت دارد و در همسایگی نیز شخصی سکونت دارد که مالک ملک نیست و مستاجر می‌باشد. در همه این فروض شخص می‌تواند شخصا به عنوان مالک یا حسب مورد به قائم مقامی مالک یا نمایندگی و یا اصالتا به عنوان مستاجر طرح شکایت مزاحمت نمایند.
 
شکایت از سر و صدای همسایه

روند قضایی شکایت از سر و صدای همسایه چیست؟
قبل از طرح شکایت کیفری بهتر است در صورتی که در آپارتمان زندگی می‌کنید این موضوع را با مدیر ساختمان در میان بگذارید. یا اینکه اشخاص ابتدائا به شخصی که مزاحمت ایجاد کرده است به صورت شفاهی تذکر دهند یا در فرضی که شخص مزاحم، مستاجر است به مالک ملک اطلاع دهند. چنانچه این اخطار‌ها موثر نبود می‌توان از طریق ارسال اظهارنامه به ایشان متذکر شوند که از مزاحمت خود کم کنند.

اگر باز هم اقدامات انجام گرفته موثر نباشد می‌توان هنگام ایجاد سر و صدا با پلیس تماس گرفت. در حین ایجاد سر و صدا می‌توان استشهادیه‌ای پر کرد و به امضا همسایه‌ها رساند و به پلیس ارائه داد. همچنین ضبط سر و صدا و فیلم برداری زمان برگزاری مهمانی و مراسمات، نیز می‌تواند در رسیدگی به شکایت مزاحمت کمک کند.

وصول مهریه از اجرای ثبت
انجام هر رفتاری که مخل آرامش باشد قابلیت پیگیر‌ی و اعتراض دارد. اگر اقدامات فوق‌الذکر موثر نبود می‌توان از طریق مرجع قضایی اقدام نمود، به این صورت که به شورای حل اختلاف محل مراجعه و طرح شکایت می‌کنیم. شورای حل اختلاف پس از وصول شکوائیه، به شخص مزاحم ابلاغنامه که در بردارنده موضوع شکایت و مدت زمان پاسخگویی می‌باشد، ارسال می‌کند.

شخص مزاحم باید در زمان تعیین شده حضور یابد، در صورت عدم حضور، شکایت به دادسرا ارجاع می‌شود و روند رسیدگی در آنجا ادامه می‌یابد.

در خصوص سروصدای ایجاد شده می‌توان دعوی مزاحمت نیز مطرح کرد. دعوی مزاحمت هم در قانون آیین‌دادرسی مدنی پیش‌بینی شده است و هم در قانون مجازات اسلامی، در آیین دادرسی مدنی مزاحمت عبارت است از اینکه کسی بدون خارج¬ کردن مال از تصرف مالک، مزاحم تصرف و استفاده وی شود.

شکایت از همسایه طبقه بالا
لذا وقتی شخصی از طریق رفتار‌های نامتعارف، مزاحمت ایجاد می‌کند مانع استفاده فرد از مسکن خود می‌‍شود در واقع با ایجاد سروصدا نوعی مزاحمت ایجاد کرده است. می‌توان از دادگاه درخواست رفع مزاحمت نمود در دادگاه به این درخواست خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.

همچنین ایجاد سروصدا در مواردی ممکن است موجب تحقق جرم همسایه آزاری گردد؛ که در این صورت به دادسرا مراجعه و طرح شکایت کیفری می‌کنیم. بنابر ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی رسیدگی صورت می‌گیرد.

ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی:
هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از‌کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

همچنین در ماده ۵۹ قانون تملک آپارتمان‌ها و آیین نامه اجرایی با اصلاحات بعدی مصوب ۰۸/۰۲/۱۳۴۷ در خصوص ایجاد سروصدا چنین بیان می‌کند:
در مهمانی‌ها شب‌های غیر تعطیل بعد از ساعت ۲۲ و در شب‌های تعطیل بعد از ساعت ۲۴ رعایت سکوت کامل ساختمان (چه از جهت میهمانان و چه از لحاظ صدای موسیقی) الزامی است.

همچنین اشخاص می‌توانند تحت عنوان ایجاد مزاحمت از همسایه خود شکایت کنند و دادگاه می‌تواند براساس نوع و مقدار مزاحمت، شخص مزاحم را به رفع محکوم کند و الزام این شخص به ترک فعالیت‌های که موجب سروصدا می‌شود، را بخواهند.

آیا می‌توان در خصوص مزاحمت همسایه دعوی حقوقی مطرح کرد؟
هر مالکی می‌تواند در مایملک خود هر‌گونه تصرفی داشته باشد. اما این تصرف باید به گونه‌ای باشد که موجب اضرار به غیر نباشد. تصرف در ملک باید متعارف باشد. ایجاد هیاهو در ملک خود که موجب سلب آرامش همسایه شود یک نوع تصرف نامتعارف است.

ماده ۱۳۲ قانون مدنی
کسی نمی‌تواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود، مگر تصرفی که به قدر متعارف بوده و برای رفع حاجت یا رفت ضرر از خود باشد. پس سروصدای غیرمتعارف که منجر به آلودگی صوتی شود را می‌توان از مصادیق تضرر به همسایه دانست.

حال فرضی را در نظر بگیریم که شخصی ملکی را برای احداث بیمارستان اعصاب و روان اجاره کرده و ملک را نیز تحویل گرفته است. در همسایگی این ملک، ملک دیگری وجود دارد که مالک آن را برای ایجاد یک واحد صنعتی اجاره می‌دهد.

بیمارستان اعصاب و روان نیازمند یک محیط آرام و بدون سروصدا می‌باشد و با ایجاد واحد صنعتی پر سر و صدا در مجاورت بیمارستان، قابلیت انتفاع از ملک از بین می‌رود.

صدای ضبط شده به عنوان دلیل
در این فرض قانون مدنی در مبحث اجاره هم فسخ قرارداد اجاره و هم باطل بودن قرارداد اجاره در فرضی که واحد صنعتی قبل از قرارداد اجاره بیمارستان بوده است، پیش بینی کرده است.

زیرا ایجاد سروصدا در این فرض نوعی عیب محسوب می‌شود که موجب صعوبت در انتفاع مستاجر شده است، یعنی به آن انگیزه و هدف و جهتی که شخص از اجاره این ملک داشته نرسیده است و قانون گذار این را یک عیب می‌داند.

ماده ۴۷۸ قانون مدنی
هر گاه معلوم شود عین مستأجره در حال اجاره معیوب بوده، مستأجر می‌تواند اجاره را فسخ کند یا به همان نحوی که بوده است اجاره را با تمام اجرت قبول کند، ولی اگر موجر رفع عیب کند به نحوی که به مستأجر ضرری نرسد مستأجر حق فسخ ندارد.

ماده ۴۷۹ قانون مدنی
عیبی که موجب فسخ اجاره می‌شود عیبی است که موجب نقصان یا صعوبت در انتفاع باشد. با توجه به سروصدای بوجود آمده که این سروصدا قابلیت انتفاع از عین مستاجره را از بین برده است و استناد به این دو ماده قانونی می‌توان فسخ این اجاره را از مرجع قضایی درخواست نمود.

بهترین وکیل کیفری در زمینه طرح پرونده مزاحمت ملکی چه وکیلی است؟
بهترین وکیل در زمینه طرح شکایت کیفری و حقوقی از مزاحمت ملکی همسایه، وکیلی است که با تکیه بردانش و مهارت خود و با اقتباس از تجارب خود در این زمینه پرونده‌های زیادی را به نتایج خوب رسانده باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
سلام
همسایه ای داریم که یک خانواده ۵ نفره هستن
پدر خانواده و پسر بزرگ که کلاس ۱۲ ام هستش همیشه درحال دعوا با مادر خانواده هستن و فحاشی میکنن
در این یک سال تقریبا هر روز این اتفاق میافته
یک بار تذکر دادیم اما هم چنان ادامه داره
راستش در کنارش برای مادر خانواده ناراحت هستیم که همیشه آزار میبینه و درحال گریه هستش
دو دختر هم دارن که یکی خردسال و یکی کلاس ۵ ام هستش
یکبار هم درمورد خشونت خانگی با کارشناس تماس گرفتم که گفتن خود مادر باید تماس بگیره و صحبت کنه
الان میتونم شکایت کنم یا باز هم باید به تذکر شخصی اکتفا کنم؟
در ماجرای شکایت از مزاحمت همسایه‌ها قبل از هر چیز شرایط خود، همسایه و نوع مزاحمتش را بسنجید.
رفتارتان را بازبینی کنید و اگر شما هم متعاقبا مزاحمت خواسته یا ناخواسته‌ای برای همسایه‌تان ایجاد کرده‌اید درصدد اصلاحش بر بیایید.
سعی کنید با همسایه‌ها دوست شوید.
از طریق نامه یا ملاقات حضوری به شکلی دوستانه همسایه‌تان را از مزاحمتی که ایجاد می‌کند مطلع کنید.
اگر همسایه زیر بار نرفت سعی کنید سایر همسایه‌های ناراضی را دور خودتان جمع کنید.
از مزاحمت‌های همسایه‌تان سند تهیه کنید تا هنگام شکایت دستتان پر باشد.
از صاحب‌خانه یا مدیر ساختمان بخواهید به همسایه‌ خطاکار تذکر دهد.
اگر ماجرا جدی است سراغ مراجع قضایی یا پلیس ۱۱۰ بروید.
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سرقت ۵ میلیارد تومانی طلا با دستگیری داماد مالباخته
فرماندار ماکو: کمبودی در تأمین و توزیع کالاهای اساسی در شهرستان وجود ندارد
دستگیری ۴ متخلف شکار و صید غیرمجاز در ماهنشان
نمایشگاه قرآن
هوش مصنوعی و روانشناسی
احتمال کولاک و اختلال تردد جاده‌ای در آذربایجان غربی
بازیافت حداکثری گاز‌های سبک در فاز ۱۴ پارس جنوبی
تربیت سالیانه ۴۰۰ حافظ کل قرآن در شعب موسسه بیت الاحزان
فهرست جهانی مشتریان اپستین
️تاکید بر ارتقاء ایمنی و امنیت تمامی پارکینگ‌ها
آزادی ۳ زندانی نیازمند با نذر هزینه ترحیم در کاشان
آغاز فعالیت هیات شمشیربازی در مراغه
برگزاری نشست فصلی دبیران اقامه نماز دستگاه‌های اجرایی استان همدان
مراسم جشن تکلیف ۳۷۰ دانش‌آموز دختر در شهرستان راور
جریمه ۴۸ میلیارد تومانی تعزیرات برای یک شرکت دولتی
کلاهبرداری ۲۹۴ میلیونی در بهاباد
اعلام پذیرفته شدگان تکمیل ظرفیت بهمن آزمون سراسری
افزایش بیش از ۱۶ درصدی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات در جغتای
پرونده‌های تغییر کاربری غیرمجاز در صلاحیت محاکم عمومی قرار گرفت
کشف چندین دستگاه تجهیزات کارگاهی قاچاق در جنوب تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
خراسان رضوی از اواسط هفته، میزبان بارش‌ها خواهد شد
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
طرح زندگی با آیه‌ها یکی از جریان‌های اثرگذار قرآنی کشور
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۲ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)