• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۰۰۶۸۲
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت پاسخ می‌دهد

پاسخ به چند پرسش پرتکرار درباره تزریق دز دوم واکسن کرونا

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ضمن پاسخ به چند پرسش پرتکرار درباره واکسیناسیون کرونا، تاکید کرد: تاکنون واکسن کرونا از چرخه نظام بهداشتی کشور خارج نشده است.

پاسخ به چند پرسش پرتکرار درباره تزریق دز دوم واکسن کرونابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر جعفرصادق تبریزی درباره علت تاخیر حدود یک هفته‌ای در بازگشایی سامانه ثبت نام واکسیناسیون به دنبال دستور وزیر بهداشت مبنی بر کاهش سه سال سن تزریق، گفت: باید به اندازه کافی واکسن در اختیارمان می‌بود که این اتفاق بیفتد، الان زمان تزریق واکسن نوبت دوم به کسانی است که پیش‌تر نوبت اول واکسن را دریافت کرده بودند و تعداد افراد زیادی به نوبت دوم منتقل شدند. از طرفی مجموع کسانی که باید دُز اول واکسن را دریافت کنند باید به تعدادی باشد که واکسن کافی هم در دسترس داشته باشیم. 
وی تاکید کرد: برای مراجعان حضوری به مراکز بدون اینکه از قبل ثبت نام کرده باشند، واکسن تزریق نمی‌کنیم. بدون اینکه افراد از قبل ثبت‌نام کرده باشند، صف طولانی برای واکسن به وجود می‌آید و اگر واکسن برای تزریقشان نداشته باشیم نیز دچار مشکل می‌شوند؛ بنابراین با تامین واکسن که از این هفته تعداد کافی به دستمان خواهد رسید گروه‌های سنی که جدیدا اعلام شده نیز امکان ثبت نام و تزریق واکسن برایشان فراهم شده است.
تبریزی با تاکید بر اینکه تاکنون واکسن کرونا از چرخه سیستم بهداشتی کشور خارج نشده است، در پاسخ به سوالی درباره گزارش‌هایی مبنی بر فروش واکسن آسترازنیکا با قیمت‌های حدود شش میلیون تومانی در بازار، اظهار کرد: تاکنون چنین موضوعی را نشنیدم.
وی افزود: ما مستقیما به هیچ کارخانه، کارگاه یا هر شغل، مرکزی و نهادی که مشمول دریافت واکسن شوند، واکسن ندادیم بلکه بر اساس لیست اعلام شده از واجدین شرایط مرکز مذکور واکسیناسیون انجام می‌شود و اگر تخلفی رخ دهد از محل حراست سازمان، ارگان یا کارخانه‌ای است که اسامی را اعلام کرده است. ما بر اساس لیستی که ارائه می‌شود اولویت‌بندی و نوبت‌دهی تزریق واکسن را انجام می‌دهیم و واکسیناتور از عوامل اجرایی وزارت بهداشت است که این تزریق را هم در سامانه‌های مربوطه به ثبت می‌رساند.
تبریزی ادامه داد: موقع ثبت اسامی افرادی که تزریق داشتند در سامانه نیز لیستی که پیش‌تر اعلام شده بود با اسامی چک می‌شود. از مردم می‌خواهیم در صورت مشاهده تخلف در زمینه واکسیناسیون این موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند. اگر فردی خارج از لیست اعلام شده واکسن دریافت کند تخلف اتفاق افتاده و این موضوع متوجه حراست هر سازمان، نهاد یا کارخانه‌ای است که پیش‌تر اسامی را به ما اعلام کرده است.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، بیان کرد: تزریق واکسن بر اساس پرونده پزشک خانواری است که فرد در یک استان دارد. ۹ استان اکنون در گروه سنی پایین‌تر از ۱۳۵۰ تزریق واکسن دارند و در این استان‌ها تنها واکسن به کسانی تزریق می‌شود که پرونده سلامت در آن استان را دارند.
وی همچنین در ادامه صحبت هایش به سوالاتی درباره تزریق دوز دوم واکسنها، افزود: کسانی که در موعد تزریق دُز دوم واکسن خود در سفر هستند و در شهر محل سکونت خود نیستند می‌توانند تا یک ماه بعد از موعد تزریق به شهر خود بازگشته و واکسن را دریافت کنند. البته درصورتی که فرد از نظر محل کار یا اضطرار به استان دیگری منتقل شده باشد در این صورت با ارائه مدارک مربوطه امکان تزریق دُز دوم وجود دارد.
تبریزی درباره تزریق واکسن به معلمین بخش غیردولتی نیز اظهار کرد: ما بر اساس لیست اعلامی وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم تزریق واکسن به معلمین و اساتید را در پایگاه‌های اختصاصی خودشان انجام می‌دهیم. اگر سایر مراکز به جز مدارس، تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش باشند واکسیناسیون انجام می‌شود در غیر این صورت ما کار تزریق واکسن را انجام نمی‌دهیم.
وی درباره نحوه مراجعه به مراکز واکسیناسیون برای دریافت دُز دوم واکسن، گفت: در کارتی که افراد نوبت اول تزریق واکسن دریافت می‌کنند، تاریخ نوبت دوم درج می‌شود و با آن کارت می‌توانند به مرکزی که واکسن زده بودند مراجعه کنند؛ بنابراین برای کسانی که تاریخ دُز دوم درج شده است پیامک ارسال نمی‌شود؛ ولی برای کسانی که تاریخی بر کارتشان درج نشده است یا پیامک می‌رود و یا با آن‌ها تماس می‌گیرند.
آقای تبریزی ادامه داد: اگر مرکزی که دُز اول واکسن را در آن تزریق کردند جابه‌جا و یا ادغام شده باشد اعلام می‌شود تا افراد برای دُز دوم به مرکز جدیدی که آدرسش مشخص است مراجعه کنند. ترجیح این است که برای دریافت دُز دوم هم به مرکزی که دُز اول را دریافت کردند مراجعه کنند؛ اما در غیر این صورت می‌توانند به مرکزی که تحت پوشش یک دانشگاه علوم پزشکی دیگر در همان شهر است نیز، مراجعه کنند.
وی درباره تزریق دُز سوم یا یادآور واکسن کرونا نیز اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که تزریق دُز بوستر پس از ۶ ماه از تزریق دُز دوم می‌تواند صورت گیرد. گروه پزشکی اکنون به ۶ ماه رسیده است و احتمالا در صورتی که مقرر شود دُز سوم تزریق شود، برای گروه پزشکی این تزریق آغاز می‌شود. نوع واکسن دُز سوم نیز توسط کمیته فنی اعلام می‌شود.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سرمربی قزوینی در راه بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی
محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان رشت
ورود ۴۰۰ دستگاه اتوبوس دوکابین دیزلی تا پایان سال به ناوگان اتوبوسرانی
برگزاری جشنواره نان و جان در روستای قلعه نو خرقان شاهرود
بزرگداشت ۱۳ آبان، «روز ملی مبارزه با استکبار»
انتشار حذفیات منابع امتحانی آزمون سراسری ۱۴۰۵
اعلام محدودیت‌های ترافیکی روز ۱۳ آبان در یزد
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
همکاری چهره‌ها با مرکز امور نمایشی سیما
بارش باران در مشهد پس از ۱۵۰ روز
اجرای طرح طاها در خوزستان
کشف بیش از ۶ تن آرد فاقد مجوز در بوکان
ناپایداری شبکه، تهدیدی برای پایداری منابع انرژی تجدیدپذیر
سیاستمداران آمریکایی از دخالت در امور دیگران عبرت نگرفته‌اند
رژه دختران فاطمی در مینودشت
نواخته شدن زنگ جشنواره آب در مدارس چهارمحال و بختیاری
تعطیلی سینما‌ها در روز سه شنبه به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س)
خبر‌های کتابی سلام خبرنگار
داستان بلاتکلیفی یک پل پس از ۱۸ سال 
پیام دعوت مشترک برای حضور حماسی در راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
آخرین وضع مصدومان سپاهان
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)