پخش زنده
امروز: -
حملات سایبری یکی از بزرگترین چالش های امنیت ملی دولت بایدن به حساب می آید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، پس از موج حملات سایبری که آسیب پذیری بالا در این حوزه را نشان داد، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در کاخ سفیر با وزیران، روسای شرکتهای بزرگ حوزه فنآوری و غولهای این عرصه تشکیل جلسه داد.
بایدن گفت واقعیت این است که اکثر زیرساختهای حیاتی ما در اختیار بخش خصوصی است و از سوی آنها اداره میشود و دولت نمیتواند به تنهایی به این چالش پاسخ دهد.
طبق بیانیهای که منتشر شد در پایان رایزنیها شرکتهای بزرگ فنآوری به ویژه سه رهبر جهانی سیستم ابری (کلود) از برنامههای آموزشی و سرمایه گذاری خود در زمینه امنیت سایبری خبر دادند.
به این ترتیب مایکروسافت قصد دارد طی پنج سال به منظور تسریع تلاشها برای یکپارچه سازی امنیت به طور پیش فرض در سیستمهای یارانهای ۲۰ میلیارد دلار تزریق کند که از موسسات ملی و محلی آمریکایی آغاز میشود.
آمازون هم متعهد شده است که آموزشهای امنیتی خود را که برای کارکنانش طراحی شده است در دسترس عموم قرار دهد.
گوگل هم قرار است ۱۰ میلیارد دلار در طول پنج سال برای کمک به امنیت شبکههای تامین اطلاعات و تقویت امنیت سیستمهای موسوم به «منبع باز» سرمایه گذاری کند.
سرقت اطلاعات و حملات رایانهای در ماههای اخیر افزایش یافته است و شرکتها و سازمانهای گوناگون از جمله اپراتور خطوط انتقال نفت، یک شرکت بسته بندی گوشت، سیستم اطلاعاتی خدمات بهداشت ایرلند و یک شرکت هواپیمایی هندی را هدف قرار داده است.
یکی از مقامات عالی رتبه دولتی روز سه شنبه به رسانهها گفت این حوادث احساس فوریت داشتن پرداختن به آنها را ایجاد کرده است. ما باید به سمت سیستمی حرکت کنیم که در آن امنیت به طور پیش فرض تأمین میشود.
هدف این جلسه شناسایی نقایصی که به هکرها اجازه نفوذ به سیستمها را میداد و راههای مقاوم کردن و دور از نفوذ کردن تجهیزات و رایانهها بود.
جو بایدن روز چهارشنبه گفت طبق برآوردهای شما و محاسبات ما، حدود نیم میلیون موقعیت شغلی در حوزه امنیت سایبری در نظر گرفته نشده است.
حمله سایبری گستردهای که اواخر سال ۲۰۲۰ آمریکا را هدف قرار داد سرورهای ایمیل مایکروسافت و نرم افزار اوریون شرکت سولار وایندز آمریکایی را تحت تاثیر قرار داد که برای مدیریت و نظارت شبکههای اطلاعات شرکتهای بزرگ و نهادهای دولتی مورد استفاده قرار میگرفت.
این شرکت سوالاتی را در مورد حفاظت از ۱۶ زیرساخت کلیدی از جمله انرژی، دفاعی، تولیدات صنعتی و تغذیه به همراه داشت.
برخی تحلیلگران تحریمهای جدی علیه روسیه و دیگر کشورهایی خواستار شدند که متهم به میزبانی هکرهای اطلاعاتی هستند.
کارشناسان هم تنظیم بهتر رمز ارزها را پیشنهاد میکنند که از سوی هکرهای باج خواه مورد استفاده قرار میگیرد.
سوندار پیچای از گوگل، اندی جیسی از آمازون، تیم کوک از اپل و ساتیا نادلا از مایکروسافت و همچنین روسای جی پی مورگان چیس، انک آمریکا و دیگر شرکتهای مالی و بیمهای به علاوه مسئولان تامین کنندگان اصلی آب، برق و گاز در این نشست حضور داشتند.
مدیران سازمانهای آموزشی نیز در این نشست به سرپرستی وزیران تجارت، امنیت داخلی و مشاوران ارشد امنیت سایبری شرکت کردند.