• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۱۲۱۴۲
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۳
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

کارت تردد دام؛ شرط ارائه خدمات به عشایر از آذر

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: ارائه خدمات به عشایر از آذر امسال فقط با کارت تردد دام صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وزارت جهاد کشاورزی، آقای شاهپور علائی مقدم با تاکید بر پیگیری و دریافت کارت تردد دام برای عشایر، افزود: از آذر سال جاری به عشایری که کارت تردد دام و کارت شناسایی عشایری دریافت نکرده باشند هیچگونه خدماتی داده نمی‌شود.

وی گفت: امسال به دلیل خشکسالی بی سابقه، علوفه مرتعی یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن کاهش یافته است که شش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت در بخش عشایری وارد شده، اما تنها ۵۰ میلیارد تومان برای جبران این خسارت اختصاص داده شده که بسیار ناچیز است.

علائی مقدم با تاکید بر اینکه هیچ عشایری در استان نباید بدون آب بماند، گفت: ۱۳ هزارتن نهاده دامی به عشایر کشور اختصاص داده شده که ۷۰۰ تن آن را برای عشایر فیروزکوه در نظر می‌گیریم.

به گفته وی، به هر نفر عشایر تا ۵۰ میلیون تومان و به خانم‌های عشایری ۲۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۴درصد پرداخت می‌کنیم.

تلاش برای ایجاد ظرفیت قانونی برای عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر تلاش زیادی شد تا نام عشایر را در برنامه‌های پنج ساله کشور وارد کنیم، افزود: در گذشته و در پنج برنامه توسعه کشور تنها یک بار نام عشایر آن هم در حوزه بیمه اجتماعی آورده شده بود.

وی گفت: برای اینکه بتوانیم برای عشایر کاری انجام دهیم باید ظرفیت‌های قانونی لازم را ایجاد کنیم، برهمین اساس در برنامه ششم که یک سند بالادستی است ۱۷ بار نام عشایر آورده شد و اکنون موضع سازمان امور عشایر ایران از یک موضع ملتمسانه به یک موضع مطالبه‌گرانه در ارتباط با دستگاه‌ها تبدیل شده است.

علائی مقدم افزود: امروز اعتبارات سازمان امور عشایر ایران سه هزار میلیارد تومان است و هیچ سازمانی در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی چنین رشد اعتباری در سال‌های اخیر نداشته است.

پرداخت سه هزار میلیارد تومان تسهیلات زنجیره تولید به عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: از سال ۹۶ تاکنون سه هزار میلیارد تومان تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر پرداخت کرده ایم و تولید گوشت توسط عشایر از ۱۶۲هزارتن به ۲۰۰ هزارتن در سال رسیده است.

وی با بیان اینکه ارتقا شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری از وظایف سازمان امور عشایر ایران است، گفت: طی دو سال گذشته دسترسی عشایر به آب بهداشتی پایدار را از ۴۳درصد به ۶۳ درصد رسانده ایم و امسال نیز ۳۷۷ میلیارد تومان برای آبرسانی به عشایر اختصاص داده شده که ۹ میلیارد تومان آن را به عشایر تهران ابلاغ کرده ایم.

شورای عالی عشایر احیا و دبیرخانه آن به سازمان امور عشایر بازگردانده شود

رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین از نمایندگان مجاس خواست شورای عالی عشایر را احیا نمایند تا دبیرخانه آن مجددا به سازمان امور عشایر ایران بازگردانده شود.

وی با اشاره به اینکه ۶۶هزار کیلومتر راه عشایری در کشور داریم که حتی یک ریال بودجه ملی برای نگهداری این راه‌ها نداریم، از نمایندگان مجلس خواست در بودجه ۱۴۰۱ یک ردیف اعتباری ملی برای نگهداری و مرمت را ه‌های عشایری اختصاص و تصویب نمایند.

علائی مقدم خاطرنشان کرد: نقش عشایر در تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار بسیار زیاد است و توجه به عشایر توجه به امنیت غذایی و استقلال کشور است.

در این نشست مسائل و مشکلات عشایر فیروزکوه مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان عشایر شهرستان مشکلات خود در زمینه تامین نهاده دامی، فروش دام، واکسیناسیون دام و استفاده افرادی غیر از عشایر و برخی ارگان‌ها از مراتع عشایر را بیان و خواستار رسیدگی شدند.

در اولین شورای عشایری شهرستانی در دولت سیزدهم امام جمعه فیروزکوه، نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان، مدیر امور عشایر استان تهران، فرماندار و مسئولین دستگاه‌های اجرایی و جمعی از معتمدین عشایری شهرستان حضور داشتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)