• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۱۵۳۷۵
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۸
اجتماعی » جامعه و شهری

مدیریت بحران نباید از تقویت سرمایه اجتماعی غافل شود

یک استاد دانشگاه در وبینار تخصصی «اخلاقِ مدیریت بحران» گفت: یکی از مشکلات جدی در مدیریت بحران‌ها ایجاد اعتماد، سرمایه و مشارکت اجتماعی است و فقدان مشارکت اجتماعی صحیح و نظام‌مند سبب نابسامانی در مدیریت بحران می‌شود.

مدیریت بحران نباید از تقویت سرمایه اجتماعی غافل شودبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، دکتر میرطاهر موسوی استادیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در وبینار تخصصی "اخلاقِ مدیریت بحران" به موضوع بدآمد‌های جمعی (بحران) در پیامد‌های اجتماعی پرداخت و تصریح کرد: مدیریت بحران صرف ساخت و ساز و بازسازی نیست بلکه اختلال و نابسامانی اجتماعی را هم شامل می‌شود. یکی از مشکلات جدی در مدیریت بحران‌ها ایجاد اعتماد، سرمایه و مشارکت اجتماعی است و فقدان مشارکت اجتماعی صحیح و نظام‌مند منجر به نابسامانی در مدیریت بحران می‌شود.
وی تصریح کرد: مشارکت پدیده‌ای است که باید از اصولی برخواردار باشد؛ مشارکت باید اهداف توافقی تعریف شده و بلند مدت داشته باشد. افقی بودن در عرصه مشارکت یک اصل است. یعنی شهروندان در شرایط برابر کنش و واکنش داشته باشند و به صورت عمومی و آمرانه نباشد. در تصمیم سازی و تصمیم گیری به صورت افقی شرکت کنند و در مشارکت باید تنوع و تفاوت افکار را بپذیریم و عقاید و قومیت را با تساهل و تسامح بپذیریم. در این صورت مشارکت است و در غیر این صورت یک نوع همکاری است.
موسوی به سرمایه اجتماعی اشاره کرد و گفت: دستگاه سرمایه اجتماعی به ۵ مولفه شامل مشارکت فردی، جمعی، اعتماد فردی و تقویت اعتماد در سطوح فردی و خانوادگی، اعتماد جمعی و نهادی، همبستگی اجتماعی و انسجام اجتماعی و حمایت اجتماعی به صورت رسمی و غیر رسمی نیاز دارد.
وی افزود: لذا بحران‌ها به دلیل انگیزش اخلاقی و مسئولیت اجتماعی موجب هجوم مردم به مناطق آسیب دیده به منظور کمک رسانی می‌شود که این امر در نوع خود بسیار ارزشمند و انسانی، اما در عمل بسیار محدود کننده است. در این میان وظیفه تشکیلات مدیریت بحران انجمن سازی و نهادسازی به طور غیر مستقیم و کمک به شکل گیری فرآیند ایجاد مشارکت انجمنی و تولد نهاد‌ها و سازمان‌های مردم نهاد به منظور پیشگیری، مقابله، آمادگی و توانمند سازی در بحران است.
موسوی عنوان کرد: حمایت اجتماعی در ایران حدود ۸۰ درصد غیر رسمی است و حدود ۲۰ درصد حمایت اجتماعی رسمی است. یعنی مردم در مشکلات و گرفتاری‌ها بیشتر بر روی کمک‌های خانواده و خویشاوندان خود حساب باز می‌کنند تا نهاد‌های رسمی؛ بنابراین در ایران در بحران‌ها باید تلاش کنیم حمایت اجتماعی رسمی را تقویت و حمایت اجتماعی غیر رسمی را نهادمند کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها در قزوین 
۱۱ مصدوم در پی تصادف در خودرو
جان باختن دختر بچه قاینی بر اثر برخورد صاعقه
مهمانی لاله‌ها در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
تزریق ۷.۸ همت از دارویار بیمه‌ها و داروخانه‌ها
مزایای انتخابات تناسبی و تقویت نقش احزاب
بهره برداری ۹ طرح در بندر خمیر
یک ویدیو از ماهیت خاندان منحوس پهلوی در مورد شکار در گرگان
بزرگداشت یاد و نام شهدای گرانقدر در گلستان
پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی در پی درگذشت استاندار اسبق فارس
شمسایی: تنها به فینال فکر می‌کنیم؛ حق نداریم اشتباهات را تکرار کنیم
تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در پردیس
انهدام شبکه قاچاق سوخت در فارس
هفته بیستم لیگ برتر فوتبال، پیروزی استقلال مقابل شمس‌آذر در نیمه نخست
افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی در آذربایجان شرقی
آغاز نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در ۲ سینمای چهارمحال و بختیاری
کلنگ ساخت بیمارستان مهستان به زمین زده شد
برد بانوان فوتسالیست گلبرگ مقابل نماینده خوزستان
اجرای طرح سلام محله در گرمسار و مهدیشهر
شیرخشک های نستله دهها کودک را در انگلیس مسموم کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)