• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۱۶۰۵۷
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۳
کرمانشاه » اجتماعی
گزارش مکتوب؛

یولاف گیاهی پرسود اما ناشناخته

کشاورزان علف هرز یولاف را به نام‌هایی همچون یولاف وحشی، هیومه، جودوسر، قره قاج و یا گل کیسک می‌شناسند که مزرعه را نابود می کند...

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، یولاف گیاهی پرسود، اما ناشناختهدکتر بهرامی نژاد عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه از سال ۸۶ با انتخاب موضوع پایان نامه اش به نام یولاف یا گیاه زراعی فراموش شده  تحقیقات بر روی این غله با ارزش را آغاز کرد.
در آن سالها این موضوع فکر او را به خود مشغول کرد که چرا نباید در ایران یولاف کشت شود؟!
دکتر بهرامی نژاد ۱۰۰ رقم بذر یولاف را با مجوز کشور استرالیا با خود به ایران آورد و در ۲۶ محیط از جمله شهر‌های سرپلذهاب، ثلاث باباجانی، بیستون و اسلام آباد غرب کشت کرد نتایج اولیه نشان داد که بذر ۶ رقم از انواع یولاف با مناطق مختلف استان سازگاری دارد او آن‌ها را انتخاب و تکثیر کرد.  
پراکنش کشت یولاف در دنیا بسیار زیاد است به طوری که در بیش از ۷۵ کشور دنیا از جمله روسیه، استرالیا، ایالات متحده آمریکا و فنلاند و ... و همینطور در ۱۶ کشور آسیایی (ترکیه، ارمنستان، آذربایجان، عراق و...)  کشت می‌شود.
در حالیکه  آمار کشور‌های  توسعه یافته نشان می‌دهد که سالانه بیش از یک میلیون تن یولاف در این کشور‌ها تولید می‌شود، اما در ایران یولاف گیاهی فراموش شده است.  
دکتر بهرامی نژاد از تهدید فرصت ساخت ... و حالا موضوع پایان نامه اش مبنای کار تحقیقاتی  ده‌ها دانشجو شده است.
با دکتر سری به آزمایشگاه دانشکده کشاورزی زدم آنجا دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بر روی بذر‌های بومی اصلاح شده کار می‌کردند یکی از دانشجویان گفت: ما روی صفات و DNA آن‌ها آزمایش می‌کنیم.
دکتر بهرامی نژاد گفت: با شروع کار تحقیقاتی باید به سوالات زیادی پاسخ می‌دادم اینکه کشاورزان می‌پرسیدند بذر را از کجا تهیه کنیم خواص یولاف چیست؟ چطور می‌شود آن را فرآوری کرد و ده‌ها سوال دیگر...
یولاف گیاهی پرسود، اما ناشناختهدر سال ۹۲ به همراه تیمی مرکب از دانشگاه علوم پزشکی رازی و پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان سالم فرآور باختر را تاسیس کردیم.
در حال حاضر  یولاف زارعی در پردیس دانشکده کشاورزی و مزارع کشاورزان کشت می‌شود.
عضو هیات مدیره شرکت دانش بنیان، کم توقع بودن و قابلیت کشت درهر نوع خاکی حتی شور را از مزایای کشت یولاف عنوان کرد.
مهندس امیری نیاز کم به کود، سموم ، کاهش بیماری طوقه گندم در تناوب زراعی  را از دیگر مزایای این گیاه دانست.
آقای بهرامی نژاد  می‌گوید: امسال  در اوایل فصل کشت بذر گواهی شده  یولاف را برای کشت به کشاورزان منطقه داده است.
یکی از این کشاورزان را دیدم، از بخش ماهیدشت به کرمانشاه آمده بود، از کشت راضی  و ۴ تن و نیم در هر هکتار برداشت کرده بود.
دکتر بهرامی نژاد می‌گوید: از سال ۹۵ با اجماع ۲۶ کشور عضو کمیته جهانی یولاف (IOC) او نماینده ایران در این کمیته است.  
عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و از اعضاء این تیم دانش بنیان می‌گوید: کاهش قند خون، چربی خون و بیماری‌های قلبی و عروقی، جلوگیری از خستگی، افسردگی، بیماری‌های گوارشی از خواص یولاف است.
دکتر تحویلیان به ما گفت: یولاف سرشار از پروتئین، مواد معدنی سودمند مانند آهن، روی، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، مس و انواع ویتامین هاست.
تیم دانش بنیان یولاف همچنین موفق شده اند از این سلطان فیبر غلات نان یولاف هم تولید کنند
 آقای محمودی از نانوایان با تجربه‌ای است که با تغییر تنور نانوایی در شهرستان دالاهو نان می‌پزد.
او می گوید: برخی از مردم به گلوتن حساسیت دارند و برای همین می‌توانند نان یولاف مصرف کنند مشتریان نان تولیدی او، خام گیاه خواران و  انجمن تغذیه طبیعی ایران  از استان‌های تهران، فارس، هرمزگان، اصفهان و همدان هستند.
تیم دانش بنیان آقای بهرامی نژاد  قرار است علاوه  برتولید غذای یولاف  در بخش دارویی هم خط تولید ماسک صورت و ژل موضعی راه اندازی کنند.  
خوشخو مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه می‌گوید:  برای  حمایت از این واحد دانش بنیان یک سوله ۱۸۰ متری را در اختیارشان  قرار داده ایم و تسهیلات مالی را از معاونت علمی ریاست جمهوری و پارک به آنان پرداخت کرده ایم.
آمار‌ها نشان می‌دهد در ۶ ماه دوم سال ۹۹، هزار و ۷۰۰ تن یولاف از کشور‌های آلمان و اسپانیا وارد کشور شده است و حالا با چهارده سال  تحقیق، تلاش و مطالعه دکتر بهرامی نژاد گیاهی فراموش شده  به گیاهی اقتصادی تبدیل شده است.
قرار است یولاف اصلاح شده سال آینده در ۲۰۰ هکتار از اراضی استان کشت شود و شرکت سالم فرآور باختر  در یک قرارداد تضمینی محصول را از کشاروزان خریداری کند.
به نظر می‌رسد آینده یولاف در ایران به طور غیرقابل  انکاری امیدوار کننده باشد چراکه مصرف جهانی یولاف به عنوان غذای انسان روبه افزایش است.
یولاف در حال حاضر در مساحتی حدود ۱۰ میلیون  هکتار در سطح جهان کشت و سالانه ۲۴ میلیون  تن از این گیاه سالم تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

گزارشگر: پریسا پانیاز

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکاران بیماران خاص چهارمحال و بختیاری در مسابقات منطقه‌ای کشور
تشکیل دبیرخانه همایش وفاق ملی در داران
برگزاری سی و دومین دوره مسابقات قرآن و عترت در توکهور و هشتبندی
قطعی برق در بروجن
آتش سوزی در مجتمع ۱۰ واحدی در خیابان آل محمد
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
هومر عباسی به فینال ماده ۱۰۰ متر کرال پشت رسید
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام
اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
شناگر ایران در ماده ١٠٠ متر قورباغه پنجم شد
بهره برداری از دو طرح در روستای کبوتر آباد اصفهان
بهره برداری از هنرستان ۶ کلاسه در کوشک اندیکا
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
تقویم روز و اوقات شرعی نوزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در اسفراین نجات بخش چند بیمار نیازمند
قهرمانی تیم دانشگاه پیام نور ایران در بسکتبال ۳ نفره سوپرفینال روسیه
عملکرد یکساله دولت در اجرای برنامه هفتم به صحن مجلس رسید
صعود تیم تنیس روی میز مردان ایران به نیمه‌نهایی
بزرگداشت شهدای دانش آموز دفاع مقدس ۱۲ روزه در کشور
ثبت «گل رز» عربستان ربطی به «گل محمدی» ایران ندارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)