• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۱۶۴۴۹
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۵:۵۹
بین الملل » تحلیلی
در نشست شورای امنیت

تخت روانچی: مصیبت و فاجعه محصول لشکرکشی آمریکا به افغانستان است

نماینده ایران در سازمان ملل گفت آمریکا و دیگر نیروهای خارجی هنگامی که افغانستان را ترک کردند، برای افغانها فاجعه به جای گذاشتند.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از نیویورک، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: افغانستان در حال عبور از یک مقطع بحرانی است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مجید تخت روانچی در سخنرانی شورای امنیت با "موضوع افغانستان" افزود: صد‌ها هزار نفر از افغانستان گریخته‌اند، حدود ۶۰۰ هزار نفر دیگر در داخل آواره شده اند، مواد غذایی ضروری در حال پایان است و ۱۸.۴ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.
وی تصریح کرد: این وضعیت قبل از هر چیز نتیجه مستقیم مداخله آمریکا و دیگر نیرو‌های خارجی در افغانستان است.
تخت روانچی گفت: آمریکا و دیگر نیرو‌های خارجی در مقطعی که وارد افغانستان شدند، برای افغان‌ها مصیبت به ارمغان آوردند و هنگامی که آنجا را ترک کردند، برای افغان‌ها فاجعه به جای گذاشتند.
وی افزود: طی سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ حدود ۱۶۵ هزار افغان کشته شدند و تلفات کودکان نیز حدود ۳۳ هزار نفر تخمین زده می‌شود؛ و این آمار به تنهایی نشان دهنده شدت و دامنه مرگ و ویرانی است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل گفت: جنایات جنگی نیرو‌های خارجی در افغانستان نباید بدون مجازات بماند.
تخت روانچی با اشاره به ضرورت تأمین احتیاجات اولیه میلیون‌ها نفر نیازمند در افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده تسهیل انتقال کمک‌های بشردوستانه به این کشور از طریق بنادر، فرودگاهها، راه آهن، جاده‌ها و گذرگاه‌های مرزی ایران است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت: بیش از چهار دهه، ما میزبان میلیون‌ها پناهنده افغان بوده ایم؛ و بعد از بحران اخیر، پناهندگان بیشتری وارد خاک ایران شده اند؛ بنابراین ما از جامعه بین المللی انتظار داریم به مسئولیت خود عمل کنند و اقدام بیشتری در تأمین کمک به این پناهندگان انجام دهد.
وی در ادامه گفت: باید به مردم افغانستان برای رسیدن به صلح پایدار، ثبات و رفاه کمک کرد. تحقق کامل این هدف باید بویژه توسط کشور‌های همسایه مورد حمایت و تسهیل قرار گیرد.
تخت روانچی اضافه کرد: اولین نشست وزرای همسایگان افغانستان با همین هدف برگزار شد؛ و دور بعدی آن در آینده‌ای نزدیک در تهران برگزار می‌شود.
وی گفت: ایران همواره تلاش خود را برای کمک به همه گروه‌های افغان برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافاتشان انجام داده است؛ و در جولای امسال، ایران میزبان مذاکرات صلح هیئت‌های عالیرتبه دولت افغانستان و طالبان بود. آن‌ها موافقت کردند در جلسه بعدی به مذاکرات خود ادامه دهند؛ و ایران آماده است میزبان دور بعدی چنین مذاکراتی باشد.
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ایران دوباره از همه رهبران مذهبی، زبانی، قومی و سیاسی افغانستان می‌خواهد منافع همه مردم افغانستان را بر منافع بخش خاصی از جامعه ترجیح دهند؛ چون افغانستان متعلق به همه افغانهاست.
روانچی خاطرنشان کرد: برادرکشی در پنجشیر در تضاد با موضع متحد جامعه جهانی است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: راه ثبات، صلح بادوام و توسعه پایدار در افغانستان از مذاکرات درون افغانی و با مشارکت فعال و برابر نمایندگان واقعی همه گروه‌های قومی، زبانی و مذهبی می‌گذرد.
وی افزود: هدف این مذاکرات باید یافتن راه حل عادلانه و پایدار برای بحران، دستیابی به آشتی ملی و ایجاد دولت فراگیر و برآمده از آرای مردم از طریق انتخاباتی آزاد و عادلانه ‎؛ مشارکت کامل زنان ـ هم به عنوان رأی دهنده و هم به عنوان نامزد ـ و متعهد به مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان یافته باشد و حقوق همه مردم افغانستان از جمله اقلیت‌های قومی، زبانی و مذهبی و زنان را بر اساس آموزه‌ها و اصول اصیل اسلامی تضمین و حمایت کند؛ و ما انتظار داریم طالبان به تعهدات خود در این زمینه عمل کند و چنین دولتی از حمایت ایران برخوردار خواهد بود.
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: مانند دیگر همسایگان افغانستان، ما به شدت نگران ناامنی و بی ثباتی در این کشور و همچنین تهدید شبکه‌های تروریستی و جنایتکاران سازمان یافته فعال در زمینه قاچاق مواد مخدر و انسان هستیم.
تخت روانچی اضافه کرد:‌ معتقدیم که تحت هیچ شرایطی نباید از خاک افغانستان برای تهدید یا حمله به کشوری یا پناه دادن یا آموزش تروریستها، یا برنامه ریزی یا تأمین مالی فعالیت‌های تروریستی استفاده شود.
وی تصریح کرد: به گروه‌های تروریستی مانند داعش، که تهدیدی بزرگ برای افغانستان و منطقه هستند نباید اجازه فعالیت در این کشور داده شود.
تخت روانچی گفت: افغانستان برای فائق آمدن بر مشکلات کنونی خود به کمک نیاز دارد. ما پیوند افغانستان به عنوان یک کشور محصور در خشکی را از طریق بندر چابهار ایران با دریا‌های آزاد و از طریق راه آهن خواف ـ هرات با اروپا برقرار کرده ایم و آماده ایم تا همکاری‌های خود را با آن در همه زمینه‌ها بیشتر توسعه و تعمیق ببخشیم و به تحقق یک افغانستان امن و مرفه کمک کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هوش مصنوعی، فن‌آوری تاثیرگذار برای کودکان و نوجوانان
اجرای پلکانی استاندارد‌های جدید خودرو
دولت باید مشکل تولید و سرمایه گذاری را حل کند
کلنگ‌زنی ۸۰۰ واحد مسکن کارگری در زرندیه با حضور وزیر کار
افتتاح اتاق تربیت بدنی یکی از مدارس قم
یادواره شهدای مخابرات و بی‌سیم‌چی دفاع مقدس 
فعالیت فرهنگی باید شبهات این حوزه را پاسخ دهد
معرفی آثار پویانمایی کوتاه نهمین جشنواره فیلم شهر
توزیع بسته‌های معیشتی در بوکان
تقویت همکاری‌های بندری و حمل و نقل دریایی ایران و روسیه
افزایش ایمنی راه‌های استان اردبیل
بانوان خوزستان قهرمان مسابقات پارادو و میدانی کشور
وزیر کار: واگذاری ۱۰۰ هزار قطعه زمین به صنعتگران برای ساخت مسکن کارگری/ رصد برخط بیکاری
غار «بورنیک»، جاذبه‌ای طبیعی در مسیر توسعه گردشگری
قدردانی استاندار آذربایجان غربی از مدیرکل و کارکنان صداوسیمای استان
بازگشت امید به بیمارستان‌های غزه
یادی از خیر نیک اندیش شمال پس از نیم قرن
حضور استاندار گلستان و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در مراسم ترحیم صابر کاظمی
حرکت لاک‌پشتی در ساماندهی محور حادثه خیز نهاوند – فیروزان
پیشرفت ۷۰ درصدی احداث ایستگاه‌های اتوبوس تندرو در خیابان پروین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)