• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۱۷۶۰
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۵
سیاسی » سیاست خارجی

بررسی اجلاس آتی شانگهای و آینده همگرایی آسیایی

در آستانه برگزاری اجلاس کشور‌های عضو اجلاس شانگ‌های نشست تخصصی بررسی این اجلاس و آینده همگرایی آسیایی برگزار شد.

بررسی اجلاس آتی شانگهای و آینده همگرایی آسیاییبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در این نشست که مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها میزبان آن بود، برخی از شخصیت‌های سیاسی و صاحب نظران داخلی و بین المللی حضور داشتند.
علیرضا شیخ عطار سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در هند و آلمان، سید محمودرضا سجادی سفیر اسبق ایران در روسیه، رجب صفراف مدیر مرکز مطالعات ایران شناسی مسکو، جین لیانگ شیانگ عضو هیات علمی انستیتو شانگ‌های چین و دیگر کارشناسان از جمله سخنرانان این نشست بودند.
علیرضا شیخ عطار سفیر اسبق ایران در هند و آلمان اجلاس آتی را فرصتی مناسب برای اعضای این کشور‌ها خواند و افزود: با توجه به این که ۲۵ درصد از خاک کره زمین متعلق به کشور‌های عضو این سازمان است و معضلات و چالش‌های مشترکی از جمله مسایل امنیتی، مواد مخدر و همچنین فرصت‌های اقتصادی فراوانی وجود دارد باید حداکثر استفاده را از این فرصت برد.
آقای شیخ عطار تصریح کرد: زبان مشترک کشور‌های عضو شانگهای در عرصه مختلف بستر مناسبی برای رسیدن به یک نقطه نظر مشترک را فراهم کرده است.
وی یکی از موضوعات قابل طرح در این اجلاس را بحران افغانستان دانست و گفت: تمامی اعضای دائم و ناظر عضو در اجلاس بر لزوم تشکیل دولت فراگیر، مقابله با تروریسم و مردم گرایی دولت آینده افغانستان اتفاق نظر دارند که همین مورد برای نتیجه بخش بودن مذاکره راجع به این کشور را قوت می‌دهد.
آقای سجادی سفیر اسبق ایران در روسیه هم در این نشست با اشاره به سیاست‌های غلط و اقدامات نظامی غرب و آمریکا در منطقه گفت: روند سقوط آمریکا در منطقه با روند سقوط و قدرت گرفتن کشور‌های عضو شانگهای همزمان است و ما در آینده شاهد قوی‌تر شدن این سازمان و تاثیرگذاری بیش از پیش آن خواهیم بود.
وی افزود: نیاز غرب و آمریکا به مواد خام، معدنی و اقتصاد و تولید خاورمیانه و شرق دور انکار ناپذیر است و این باعث اقدام آن‌ها برای فشار بیشتر در جنگ اقتصادی و جنگ نرم شده است.
آقای جین لیانگ شیانگ عضو هیات علمی انستیتو مطالعات شانگ‌های چین که به صورت آنلاین در این نشست سخنرانی می‌کرد گفت: اگر ایران عضو دائم اجلاس شانگ‌های شود بسیار به نفع ایران خواهد بود و جایگاه سیاسی این کشور ارتقای چشم گیری خواهد داشت.
وی افزود: هر چند آمریکا نتوانست ایران را در راستای اهداف خود مغلوب کند، اما در برخی از کشور‌های اروپایی این باور وجود دارد که ایران در انزواست و عضویت دائم ایران می‌تواند این موضوع را رسما رد کند.
این استاد دانشگاه شانگهای تصریح کرد: بسیاری از کشور‌های مثل عربستان و مصر خواهان عضویت در این سازمان هستند و همکاری‌هایی دارند و عضویت دائم برای ایران در گسترش سطح روابط بین کشور‌های خلیج فارس کمک خواهد کرد.
رجب صفراف مدیرمرکز مطالعات ایران شناسی مسکو دیگر سخنران این نشست هم با اشاره به این که ما در روسیه، کشور ایران را ابرقدرت منطقه می‌دانیم گفت: عادلانه نیست که ایران در نقش آفرینی منطقه صدایی نداشته باشد.
وی افزود: سازمان کشور‌های عضو سازمان شانگهای با عضویت دائم ایران اعتبار مضاعفی پیدا خواهند کرد که این امر به نفع ایران و هم به نفع کشور‌های عضو است.
صفراف به اشاره به ماهیت امنیتی سازمان شانگهای در ابتدای تاسیس آن گفت: رفته رفته مباحث تجاری و اقتصادی و همچنین سیاسی در دیدار‌ها، جای خود را در این اجلاس باز کرد، اما مبنای این اجلاس امنیت است.
وی با اشاره به نقش مهم ایران در حل مشکل افغانستان افزود: چگونه می‌شود مشکل افغانستان بدون حضور ایران رفع شود و این به دور از باور است.
صفراف تصریح کرد: اتحادیه کشور‌های اوراسیا هم فرصت خوبی برای ایران است تا با فعالیت بیشتر از فضای موجود برای تجارت استفاده کند، زیرا مالیات ۵ تا ۳۵ درصدی گمرکی در بین کشور‌ها در این کشور‌ها به صفر می‌رسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهروموم دو واحد صنفی گران فروش در اصفهان
برخورد با صیادان غیرمجاز در رودخانه زاب و کشف ادوات صید
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان
۳۳ بانوی سرپرست خانوار در اشنویه صاحب شغل شدند
رجب؛ سرآغاز فصلی تازه برای عبودیت و بندگی پرودگار
دوران دانشجویی طلایی‌ترین و ماندگارترین مقطع زندگی است
۴هزار ميليارد کلاهبرداري با وعده کذب افزايش سود و سرمايه
پرواز‌های بین المللی یزد برای توسعه توریست درمانی
تشریح جزئیات پرونده قتل مشکوک در یزد
فعالیت مجازی برخی از مدارس شهرستان های خراسان رضوی
دو هکتار از مزارع گتوند زیر کشت رازیانه رفت
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با خانواده شهید علوی‌پور
اهدای میوه شب یلدا به نیازمندان در شاهین شهر
جشن شب یلدای استاندار آذربایجان‌غربی با راهداران
برگزاری بیش از ۲۱۰ برنامه به مناسبت ۹ دی در شاهین‌شهر و میمه
برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی بسیج طلاب و مدارس علمیه سراسر خوزستان
پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت دام سنگین حمیدیه در برابر تب برفکی
شناسایی و ساماندهی کودکان کار، اولویت اصلی شورای اجتماعی کردستان
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی ازیک واحد صنعتی در ارومیه
انجام بیش از دوهزار مورد بازرسی از اصناف اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)