• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۲۸۲۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۱:۰۰
بین الملل » آمریکا
سی ان ان:

انتقاد چین از بازی ژئوپلیتیک آمریکا، انگلیس و استرالیا

مقامات چینی اعلام کردند بازی ژئوپلیتیک جدید آمریکا، انگلیس و استرالیا سبب تضعیف صلح و ثبات خواهد شد.

قرارداد ساخت زیردریایی هسته ای برای استرالیا، تغییر بازی راهبردی در حیاط خلوت چینبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، قرارداد امنیتی آمریکا‏، انگلیس و استرالیا برای ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای با واکنش‌های بسیاری از کشور‌های جهان از جمله چین همراه شده است. این شبکه تلویزیونی قرارداد ساخت زیردریایی هسته‌ای برای استرالیا را تغییر بازی راهبردی در حیاط خلوت چین توصیف کرد که پس از جنگ جهانی دوم بی سابقه است. مقامات چینی اعلام کرده اند آمریکا، انگلیس و استرالیا با این قرارداد، یک بازی ژئوپلیتیک جدید به راه انداخته اند که سبب تضعیف صلح و ثبات می‌شود. براساس این قرارداد امنیتی، آمریکا و انگلیس در ساخت ناوگانی از زیردریایی‌های هسته‌ای به استرالیا کمک می‌کنند. باید به خاطر داشت که این زیردریایی ها، مجهز به تسلیحات هسته‌ای نیستند، اما چین این قرارداد سه جانبه را تهدیدی برای کشورش تلقی می‌کند. در مراسم رونمایی از این قرارداد، هیچ اشاره‌ای به نام چین نشده است.

 

کیلی آتوود خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان در حوزه امنیتی در گزارشی از واشنگتن در این خصوص گفت: «با آنکه در مراسم رونمایی از این قرارداد هیچ اشاره‌ای به نام چین نشده است، اما کاملا مشخص است که موضوع اصلی در این توافق، چین است هرچند گفته نشد که این کار با هدف اقدام درباره چین است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز گذشته اعلام کرد این اقدام به منزله ائتلافی جدید است که مبتنی بر ائتلاف‌های قبلی است و بر اساس آن آمریکا می‌کوشد متحدانش را تقویت کند تا آن‌ها برای مقابله با تهدید‌های امروز و فردا، آمادگی بهتری داشته باشند. این مشارکت، ائتلافی با نگاه به آینده است. آمریکا نه تنها در ساخت این زیردریایی‌های هسته‌ای به استرالیا کمک می کند، بلکه قصد دارد فناوری‌های مربوط به ساخت این زیردریایی‌های هسته‌ای را نیز با استرالیا به اشتراک بگذارد.

قرارداد ساخت زیردریایی‌ هسته‌ای با استرالیا، سبب بروز تنش‌هایی در مناسبات آمریکا و فرانسه خواهد شد

قرارداد ساخت زیردریایی هسته ای برای استرالیا، تغییر بازی راهبردی در حیاط خلوت چینکیلی آتوود افزود: آمریکا قصد دارد در زمینه هوش مصنوعی نیز به استرالیا کمک کند. این مسائل، موضوعاتی آینده نگر در حوزه دفاعی است. باید توجه داشت که زیردریایی‌های هسته‌ای در مقایسه با زیردریایی‌های معمولی توان عملیاتی متعارف بسیار بیشتری دارند. این زیردریایی‌ها می‌توانند با سرعت بسیار بیشتری حرکت کنند و برای سوختگیری نیازی ندارند که به سطح آب بیایند. با این اوصاف، می‌بینیم زیردریایی‌های هسته‌ای ابزاری بسیار قدرتمند برای استرالیا است. باید توجه داشت استرالیا کشوری است که در حیاط خلوت چین قرار دارد. از این منظر، برای انگلیس این اقدام به منزله تلاش برای مشارکت بیشتر در مسائل حوزه اقیانوس هند-اقیانوس آرام است که در دوره پس از جنگ جهانی دوم، انگلیس حضور چندانی در این منطقه نداشته است.

 

خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان ادامه داد: اما حالا می‌بینیم که این اتفاق در حال وقوع است و در نتیجه سه کشور استرالیا، آمریکا و انگلیس بیشتر در کنار هم قرار می‌گیرند. چین و فرانسه از این اقدام بسیار ناراحت شده اند، چراکه مقامات فرانسوی احساس می‌کنند از این بازی کنار گذاشته اند. در بیانیه که وزارت امورخارجه فرانسه منتشر کرد آمده است پاریس نمی‌دانست چنین اتفاقی در حال رخ دادن است. بی تردید، این اتفاق احتمالاً سبب بروز تنش‌هایی در مناسبات آمریکا و فرانسه خواهد شد. اما دولت بایدن در مدت زمانی که از زمان ریاست جمهوری اش سپری شده، به صراحت نشان داده است که رقابت با چین، موضوع اصلی و کانونی در سیاست‌های واشنگتن است. قرارداد امروز نیز به روشنی نشان می‌دهد که دولت بایدن چگونه می‌خواهد این بازی را پیش ببرد.

روز چهارشنبه انگلیس، آمریکا و استرالیا در تلاش برای مقابله با قدرت فزاینده چین از امضای قراردادی ویژه برای به اشتراک گذاشتن فناوری‌های پیشرفته دفاعی خبر دادند. این شراکت تحت عنوان آکوس (AUKUS) به استرالیا امکان می‌دهد برای اولین بار زیر دریایی‌هایی با نیروی محرکه هسته‌ای بسازد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
انگلیس که همسایه چین است چه مشکلی دارد
فقط چند تا زیر دریایی اتمی انتحاری قرار شده تولید شود . ایران هم باید زیر دریایی اتمی در دستور کار داشته باشد
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح دورت بگردم یزد من با محوریت علمی آموزشی
پایان هفته دوم لیگ برتر تفنگ و تپانچه بانوان
بومی سازی داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
پخش زنده بسکتبال یورو لیگ و سریال «بازرس مورس» از قاب سیما
تأمین نهاده‌ها و تلاش برای حل کمبود سوخت کشاورزی
پیاده‌سازی ۳۵۰ ساعت صوتی از خاطرات شهدا در بردسکن
تاریخ جنگ تحمیلی؛ کتاب عزت و افتخار
عضویت ایران در هیئت مدیره کنوانسیون میناماتا در مورد جیوه
استقامت و وحدت کلمه، رمز پیروزی ملت ایران
امام جمعه شیراز: تنها راه پیشرفت، قدرتمند شدن کشور است
بسیج نیرو‌های کارگری و ده‌ها دستگاه ماشین آلات تخصصی خدمات شهری
عنوان سومی کشور از آن اسکیت بازان قمی
تصادف مرگبار خودرو با پل عابر در محور شاندیز-مشهد
ذات آمریکا و رژیم صهیونیستی قابل تغییر نیست
تولید باکیفیت و دانش همراه با تعهد، مسیر اقتدار ایران برابر دشمنان
اتحاد، انسجام و همبستگی رمز موفقیت امروز کشور
جهش علمی ایران حاصل امید و تلاش جوانان ایرانی
صرفه‌جویی و تغییر الگوی مصرف ، یکی از مصادیق حیاتی امر به معروف قلمداد می‌شود.
اجرای طرح نظارت ویژه بر کالا‌های سلامت‌محور در استان بوشهر 
تغییر از درون خود؛ منجر به آغاز تحول جامعه خواهد شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)