• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۲۹۵۳
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه
درپی توافق امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا؛

چین: توافق امنیتی آمریکا و استرالیا تهدیدی برای صلح خواهد بود

چین به توافقنامه جدید امنیتی میان آمریکا، انگلیس و استرالیا واکنش نشان داد و آنرا تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه‌ توصیف کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی رویترز؛ چین به توافقنامه جدید امنیتی منعقد شده میان آمریکا، انگلیس و استرالیا واکنش نشان داد و آنرا تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه‌ای توصیف کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


براساس این گزارش سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد همکاری‌های امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا در ارتباط با ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای سبب تضعیف صلح و امنیت منطقه‌ای می‌شود.
این گزارش می‌افزاید، ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین این سخنان را در پاسخ به سئوالی در ارتباط با توافقنامه جدید امنیتی میان آمریکا، انگلیس و استرالیا - که سبب ایجاد یک ائتلاف امنیتی سه جانبه جدید می‌شود- بیان کرد. این توافقنامه جدید امنیتی AUKUS نام دارد و نخستین ابتکار عملی است که سبب ساخت زیردریایی‌هایی هسته‌ای برای استرالیا می‌شود.
لیجیان گفت "همکاری در زمینه ساخت زیردریایی هسته‌ای میان آمریکا، انگلیس و استرالیا صلح و ثبات منطقه را به صورت جدی تضعیف می‌کند. این توافقنامه همچنین سبب افزایش رقابت تسلیحاتی شده و تلاش‌های بین المللی در زمینه عدم اشاعه را نیز تضعیف می‌کند. صادرات فناوری زیردریایی هسته‌ای بسیار حساس به استرالیا توسط آمریکا و انگلیس بار دیگر نشان می‌دهد آن‌ها از صادرات هسته‌ای به عنوان ابزاری برای بازی‌های ژئوپلیتیک و اتخاذ سیاست‌های دوگانه استفاده می‌کنند. "
سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین گفت "استرالیا به عنوان یک کشور غیر هسته‌ای تحت معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای (NPT) و همچنین عضو معاهده منطقه عاری از تسلیحات هسته‌ای جنوب اقیانوس آرام که به پیمان راروتانگا Rarotonga مشهور است، در حال حاضر در حال آشنایی با فناوری زیردریایی هسته‌ای با ارزش راهبردی و نظامی است. جامعه بین المللی، از جمله کشور‌های همسایه استرالیا، می‌توانند این سوال را مطرح کنند که آیا استرالیا در اجرای تعهدات خود در زمینه منع اشاعه هسته‌ای جدی است یا خیر. چین توجه زیادی به تحولات مرتبط با این موضوع خواهد داشت. "
لیجیانگ گفت چین همواره بر این باور است که هر سازوکار منطقه‌ای باید با روند صلح و تحولات زمانی مطابقت داشته باشد و همچنین سبب افزایش اعتماد متقابل و همکاری میان کشور‌های منطقه شود. او همچنین گفت این توافقنامه نباید هیچ طرف ثالثی را هدف قرار دهد یا منافع آن را تضعیف کند.
به گفته لیجیانگ تلاش برای در پیش گرفتن چنین اقداماتی مغایر با روند اوضاع کنونی و آمال‌های کشور‌های منطقه است و هیچ طرفی از آن حمایت نمی‌کند و این طرح به جایی نمی‌رسد.
وزیر امور خارجه چین افزود ​"کشور‌های مربوطه باید از ذهنیت منسوخ مرتبط با جنگ سرد و همچنین مفهوم تنگ نظرانه ژئوپلیتیکی دست بردارند، به اراده مردم کشور‌های منطقه احترام بگذارند و برای کمک به صلح، ثبات و توسعه منطقه بیشتر تلاش کنند. در غیر این صورت، آن‌ها به خودشان آسیب می‌رسانند."

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)