• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۳۳۸۷
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۷
بین الملل » سیاسی
دوشنبه:

رئیسی: تحولی که متکی بر دانش نباشد ماندگار نیست

در مراسم اهداء تجهیزات نانوتکنولوژی از ایران به دانشگاه ملی تاجیکستان، بر لزوم تقویت ارتباط بین دانشگاه‌های دو کشور تاکید شد.

رئیسی: تحولی که متکی بر دانش نباشد ماندگار نیستبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از دوشنبه، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی بر لزوم تقویت ارتباط بین دانشگاه‌های ایران و تاجیکستان تاکید کرد. آقای دکتر رئیسی بعدازظهر روز جمعه و در دومین روز از سفر به تاجیکستان با حضور در جمع دانشجویان و استادان دانشگاه ملی این کشور با تاکید بر لزوم تقویت ارتباط بین دانشگاه‌های دو کشور افزود: دانشگاه‌های ایران در رشته‌های فنی و مهندسی، پزشکی و علوم انسانی به پیشرفت‌های بسیار خوب و در تراز جهانی دست یافته اند و آماده ایم تجربیات خود در این زمینه را در اختیار تاجیکستان و دیگر کشور‌های همسایه قرار دهیم. رییس جمهور کشورمان گفت: امروز سری کامل تجهیزات نانوتکنولوژی از سوی ایران به دانشگاه ملی تاجیکستان اهدا شد و زمینه پذیرش دانشجو از تاجیکستان نیز در دانشگاه‌های ایران به طور کامل فراهم شده است.


رئیس جمهور با بیان اینکه فرهنگ دینی امروز مردم در پرتو پروراندن آموزه‌های دینی و در قالب شعر و هنر و فرهنگ شکل گرفته که حاصل تلاش عالمان و نامداران این منطقه است، افزود: بزرگان فرهنگی این منطقه آموزه‌های دینی را در قالب شعر و هنر به مردم عرضه کردند؛ بنابراین شناخت این شخصیت‌ها و آثار گرانقدر آن‌ها برای محققان بسیار مهم و ارزشمند است. رئیس جمهور همچنین با تشکر از اهدای دکترای افتخاری دانشگاه ملی تاجیکستان به وی گفت: برای بنده عنوان طلبگی حوزه‌های علمیه بر هر عنوان دیگری برتری دارد. رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه منطقه ما مهد علم، فرهنگ و تمدن است، گفت: وقتی تاریخ منطقه را مرور می‌کنیم به اسامی اندیشمندان، ادیبان، شعرا و نامداران زیادی برخورد می‌کنیم که مدنیت، فرهنگ و تمدن متعالی منطقه مرهون تلاش و فکر و اندیشه آنهاست. رئیس جمهور تاکید کرد: امروز دانش پایه همه تحولات است و تحولاتی قابل قبول و ماندگار هستند که بر دانش متکی باشند. تحولی که بر دانش متکی نباشد، در هر عرصه‌ای که باشد اعمال سلیقه است و تحول به حساب نمی‌آید.

توسعه روابط با کشور‌های همسایه در اولویت دیپلماسی ایران قرار دارد

رئیسی: تحولی که متکی بر دانش نباشد ماندگار نیستبر همین اساس دانشگاه به عنوان مرکز علم و دانش نقش مهمی در تحولات اقتصادی و سیاسی جوامع دارد. رئیسی با اشاره به اینکه امروز فرهنگ حاکم بر مراکز علمی و دانشگاهی ما جدای از فرهنگ اسلامی ما نیست اضافه کرد: وقتی به منطقه آسیا نگاه می‌کنیم می‌بینیم که بیشتر ذخایر فرهنگی و علمی در اینجا انباشته شده و گنجینه بزرگ علم و فرهیختگی و ادیان ابراهیمی در این منطقه به مردم عرضه شده است. رئیس جمهور اضافه کرد: امروز شاهد هجوم گسترده غرب به حقوق انسان‌ها و هویت فرهنگی جوامع دیگر هستیم و هر جا نیز مقاومتی علیه هجوم فرهنگی آن‌ها دیده می‌شود به دنبال تغییر ذائقه آن جامعه می‌روند تا زمینه را برای تحمیل فرهنگ خودشان فراهم کنند.  حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی با بیان اینکه اگر علم با اخلاق و تعهد همراه نباشد، نه تنها گره‌ای از مشکلات جامعه باز نمی‌کند بلکه خود به گره کوری تبدیل می‌شود، گفت: امروز جوامع غربی مدعی سردمداری علم و دانش هستند، اما آیا این علم و دانش باعث شده است که حقوق انسان‌ها و حرمت فرهنگ ملت‌ها از سوی آنان محترم شمرده شود؟ 


رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به اولویت داشتن توسعه روابط با همسایگان در سیاست خارجی دولت سیزدهم اشاره و اضافه کرد: در دوره جدید، توسعه روابط با کشور‌های دوست و همسایه مانند تاجیکستان در اولویت دیپلماسی ایران قرار دارد. ما این روابط را به نفع دو ملت و دو کشور و به نفع آینده بسیار روشن منطقه می‌دانیم و آن را با قوت ادامه خواهیم داد. رئیسی، دانشگاه را چشم بیدار و مرکز رصد علم و فرهنگ و داشته‌های هر ملتی برشمرد و گفت: ما باید از تجارب همه ملت‌ها استفاده کنیم، اما نباید نسخه تجویز شده کشورهای غربی‌ را برای مشکلات خودمان اجرا کنیم، مگر اینکه این نسخه بومی شود. نسخه‌های غربی باید در اختیار عالمان و دانشمندان قرار گیرد تا بررسی و با فرهنگ و ذائقه بومی ما تطبیق داده شود. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هوای پایدار و آفتابی گیلان تا اواسط هفته
بازگشایی چهار خطه شمس آباد- خراجی در چهارمحال و بختیاری
تصادف ۲۰۷ در بندرعباس جان راننده را گرفت
قضاوت معلم ورزش قرچکی در نیمه‌نهایی فوتسال دانش‌آموزان جهان
تقویم روز و اوقات شرعی دوم آذر به افق آبادان و خرمشهر
امدادرسانی به مصدوم برخورد یک دستگاه موتور سیکلت با موانع کنار جاده
تأمین ۵۰۰ تُن ذرت و ۳۰۰ تُن کنجاله سویا برای مرغداران خراسان‌شمالی
فعالیت سی هزارعضو جهادی دراستان کرمان
گازگرفتگی ۱۹ نفر در مسجد روستای تنگاری دشتروم بویراحمد
پرونده پزشکان متخلف شهرستان قائنات روی میز تعزیرات
تفاهم‌نامه همکاری بین فدراسیون بدمینتون ایران و عراق
تصمیم دولت برای تامین کالا‌های اساسی بدون انتقال ارز
مسمومیت ۴ نفر با گاز مونوکسیدکربن در خراسان شمالی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دوم آذر ۱۴۰۴)
اولین تور تخصصی خبرنگاران با عنوان «روایت احیا؛ از منار تا مرمت»
سطح آتش سوزی جنگل چالوس حدود ۸ هکتار
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در حسینیه ریحانة الحسین(ع)
بیابان زدایی با کاشت یک میلیارد درخت
سفيران مهر بسيج، مروّج حجاب و اخلاق در جامعه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
حذف چهار صفر از پول ملی
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دومین شب عزاداری شهادت حضرت زهرا (س) با حضور رهبری
اپیدمی نفوذ و جاسوسی برای ایران در نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)