• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۴۹۷۳
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۲
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

کاهش تخلفات در بورس با عرضه اولیه به روش ترکیبی

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: قرار گرفتن یک شرکت کوچک با شناوری پایین در پرتفوی سهامداران، زمینه ایجاد تخلفات در بازار را فراهم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)؛ آقای محمدعلی دهقان‌دهنوی با بیان این مطلب افزود: سهام برخی از شرکت‌های کوچک زمینه ایجاد تخلفاتی همچون دستکاری قیمت، اغواگری و افزایش قیمت سهام بیش از ارزش ذاتی آن سهم در بازار را ایجاد می‌کند.
دهقان دهنوی در واکنش به حاشیه‌های ایجاد شده برای روش جدید عرضه اولیه اظهار داشت: عرضه اولیه روش‌های مختلفی دارد و روش جدید بیشتر برای برخی از شرکت‌های کوچک کاربرد دارد.

وی به تلاش شرکت‌ها برای عرضه سهام خود در بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: در ابتدا از حضور شرکت‌ها اعم از شرکت‌های کوچک و بزرگ در بازار سرمایه جهت تامین مالی از طریق این بازار در راستای توسعه شرکت و فعالیت‌های خود استقبال خواهیم کرد.

دهقان دهنوی با تاکید بر اینکه نمی‌توان چنین امکانی را از پیش‌روی شرکت‌ها حذف کرد بلکه باید این مسیر برای ورود شرکت‌ها به بورس باز باشد، گفت: در گذشته مشکلات بسیاری در مسیر ورود شرکت‌های کوچک برای حضور در بورس قرار داشت که سازمان بورس با تلاش بیشتر در صدد حذف یا رفع موانع موجود برای سهولت ورود شرکت‌های کوچک به بورس پیش رفت.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به مشکلات عرضه سهام شرکت‌های کوچک در بورس تاکید کرد و افزود: برای مثال اگر ۲۰ درصد از سهام این شرکت‌های کوچک در بازار سهام عرضه می‌شد، سهام تخصیص یافته به هر فرد به دلیل تقسیم میان تعداد انبوهی از سهامداران، از ارزش چندان بالایی برخوردار نبود.

وی به مشارکت حدود سه میلیون سرمایه‌گذار در عرضه اولیه‌ها اشاره کرد و گفت: ممکن است در عرضه اولیه با تقسیم این مقدار کم سهام میان سه میلیون سهامدار مثلا ۱۰ هزار تومان سهام به هر سهامدار اختصاص یابد و به دلیل ارزش پایین این مقدار سهم، سهامدار دیگر توجه چندانی به این سهام در پرتفوی خود ندارد و رسوب سهام به این شکل کمکی به شناوری سهم نمی‌کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه باید مانع طعمه شدن سهام شرکت‌های کوچک برای تخلف‌ها در بازار شد، ادامه داد: با توجه به وجود چنین مشکلی در عرضه اولیه سهام شرکت‌های کوچک، سازمان بورس باید اقدامی را برای رفع چنین مشکلی در عرضه اولیه انجام می‌داد که به دنبال آن تصمیمات لازم برای تغییر روش عرضه اولیه اتخاذ شد.

وی اظهار داشت: از طرف دیگر به دلیل وجود جذابیت در قیمت‌گذاری عرضه اولیه‌ها، سهامداران به دنبال مشارکت در این عرضه‌ها هستند به همین دلیل باید راهی اندیشیده می‌شد تا عرضه اولیه در اختیار عموم قرار بگیرد.

دهقان دهنوی با بیان اینکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری، ابزاری برای ورود غیرمستقیم سرمایه‌گذاران به بورس است، گفت: ما بار‌ها به سهامداران خرد، افرادی که دانش و اطلاعات از بورس ندارند و از زمان کافی برای تحلیل سهام برخوردار نیستند روش غیرمستقیم را توصیه و ترویج کرده‌ایم و عرضه‌های اولیه از طریق روش جدید با رفتن به صندوق‌های سرمایه‌گذاری عملا به صورت غیرمستقیم به همین افراد تخصیص پیدا می‌کند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بخشی از عرضه اولیه شرکت‌های بزرگ و متوسط هم به همین ترتیب در اختیار صندوق‌ها قرار می‌گیرد و سهامداران می‌توانند با خریداری واحد هابی صندوق‌ها از سرمایه‌گذاری در بورس از مشارکت در عرضه اولیه بهره‌مند شوند.

امکان خرید واحد‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری در عرضه اولیه برای عموم

وی با تاکید بر اینکه خرید واحد‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری در عرضه اولیه برای عموم امکان پذیر است، اظهار داشت: این اقدام علاوه بر اینکه روش بهتری برای سرمایه‌گذاری مردم در بورس است، سبب انتقال و تجهیز منابع در صندوق‌ها می‌شود، همچنین زمانی که سرمایه‌گذاران حرفه‌ای سهامدار یک شرکت باشند امکان ایجاد دام برای دستکاری قیمت و اغواگری کمتر خواهد شد.

دهقان دهنوی تاکید کرد: برای شرکت‌های بزرگ و متوسط بخشی از سهام آن‌ها به صندوق سرمایه‌گذاری تعلق می‌گیرد و برای سهام شرکت‌های کوچک هم همه سهام وارد صندوق می‌شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: در آینده سهم این بخش از عرضه در صندوق‌ها را برای شرکت‌های بزرگ و متوسط بیشتر خواهیم کرد، همچنین به دنبال طراحی صندوق‌های عرضه اولیه هم هستیم که نسبت بالاتری از سهام عرضه اولیه در ترکیب دارایی این نوع صندوق وجود دارد و عملا جذابیتی نزدیک به عرضه اولیه مستقیم در بر خواهد داشت.

وی افزود: همچنین نکته دیگری که لازم به ذکر است این است که بر رفتار صندوق‌ها در رابطه با سهام عرضه اولیه نظارت داریم و سهمیه صندوق‌هایی که دید کوتاه‌مدت نسبت به این نوع سهام داشته باشند کم یا حذف خواهد شد.

دهقان دهنوی اظهار داشت: علاوه بر این ضمن اینکه از هر پیشنهادی برای بهبود یا اصلاح این روش جدید به شرط ترویج رویکرد سرمایه‌گذاری غیرمستقیم استقبال می‌کنیم، در رابطه با دامنه نوسان در عرضه اولیه هم برنامه‌هایی داریم که به تدریج اجرا خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
منع حضور مبتلایان به آنفلوانزا در میهمانی‌های شب یلدا
ورود نخستین گروه قو‌ها و غاز‌های مهاجر به پارک ملی بوجاق
سازمان تبلیغات اسلامی به نهادی قرآنی تبدیل شده است
قهرمانی ایران در دوگانه آسیا
تخریب ۱۶ آلاچیق در حریم رودخانه زاینده رود
فردا با دو ساعت تاخیر اغاز ساعات کاری
دستگیری شکارچیان متخلف و کشف ادوات شکار
فردا مدارس و ادارات با ۲ ساعت تاخیر آغاز به کار می‌کنند
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در کرمان
کسب ۵ نشان رنگارنگ رزمی کاران قمی در گیلان
افتتاح یک هزار میلیارد تومان طرح، امسال در شهرستان همدان
۲ شهید در حمله صهیونیست‌ها به جنوب لبنان
مرخصی ۷ روزه به ۶۸۱ زندانی واجد شرایط سمنان به مناسبت شب یلدا
عملیات طرح تامین انتقال آب به اراضی کشاورزی روستای ممسنی شهرستان اردل
برگزاری مرحله استانی مسابقات ملی مشاعره دانشجویی در آذربایجان‌شرقی
افزایش بستری‌ها در سارایوو به‌دلیل آلودگی هوا
تلفیق آلودگی و سرما در استان
احتمال بارش پراکنده و خفیف برف و باران در برخی نقاط آذربایجان‌غربی
برگزاری نمایشگاه دانش آموزی در شاهرود
فعالیت ۶ واحد مستقل و وابسته بسته‌بندی تخم‌مرغ در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)